A început şcoala şi la Penitenciarul Gherla | S-au înscris 62 de deţinuţi

Luni, 13 septembrie 2021, la Penitenciarul Gherla a avut loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar pentru persoanele private de libertate.

La festivitate au participat cadrele didactice ce vor preda materiile de curs pe întreaga durată a anului şcolar și lucrători ai serviciului reintegrare socială din cadrul penitenciarului.

În anul şcolar 2021 – 2022 au fost înscrise 62 persoane private de libertate, obţinându-se o structură după cum urmează:

  • Nivel primar – 16 elevi;
  • Nivel gimnazial – 24 elevi ;
  • Nivel liceal, profil tehnlogic – 21 elevi;

Marți, 14.09.2021, la Secția Exterioară Cluj-Napoca va avea loc festivitatea de deschidere a noului an şcolar ‘’Programul A doua Șansă‘’ pentru 10 persoane private de libertate femei.

Ca şi în anii anteriori şi în acest an, pregătirea elevilor va fi susţinută de cadre didactice din cadrul Liceul Tehnologic Special Dej.

Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţia elevilor şi profesorilor 6 săli de clasă, o cancelarie, o bibliotecă, dar şi rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi.

Educaţia persoanelor private de libertate reprezintă o prioritate pentru administraţia penitenciarului, prin aceasta realizându-se pregătirea acestora pentru revenirea în societate şi sporirea şanselor de reintegrare în societate.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Grav accident între Gherla şi Fizeşu Gherlii! Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite (FOTO)

Admin - Dec 03, 2021

Un accident rutier a avut loc azi, între localitățile Gherla și Fizeșul Gherlii, pe DJ109C, fiind implicate două autovehicule. Din…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Cutremur în apropiere de Dej

Admin - Dec 02, 2021

Un cutremur de suprafață, s-a produs, joi, în județul Cluj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului,…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Țaga prins la pescuit cu o plasă-setcă monofilament

Admin - Dec 02, 2021

La data de 1 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire…