Acţiune filantropică în parohia Băiţa – FOTO

În Duminica Izgonirii lui Adam din rai, o parte din tinerii ce alcătuiesc grupul de cateheză „Sfântul Cuvios Pahomie de la Gledin”, a parohiei Băița, din Protopopiatul Gherla, au început activitățile proiectului filantropic „De vrei raiul să dobândești, învață-te să dăruiești”.

După ce săptămânile trecute au confecționat câteva sute de mărțișoare, duminică tinerii au participat la Sfânta Liturghie la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, unde s-au și împărtășit, iar la final au vândut mărțișoarele confecționate în scop caritabil.

Generozitatea credincioșilor prezenți la slujbă a făcut ca rezultatul acțiunii filantropice să fie unul foarte bun. Cu banii strânși tinerii gherleni vor ajuta o familie săracă din satul Nicula. Cei patru copii orfani, alături de tatăl lor se zbat în multe nevoi și trăiesc în condiții insalubre. Astfel că, tinerii parohiei Băița s-au gândit să le vină în ajutor și să le facă viața puțin mai frumoasă.

La suma strânsă în urma acțiunii filantropice se va adăuga suma de bani ce va rezulta din colecta ce se va realiza în Parohia Băița, în duminica din 1 martie.

RadioRenasterea.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Grav accident între Gherla şi Fizeşu Gherlii! Un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite (FOTO)

Admin - Dec 03, 2021

Un accident rutier a avut loc azi, între localitățile Gherla și Fizeșul Gherlii, pe DJ109C, fiind implicate două autovehicule. Din…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Cutremur în apropiere de Dej

Admin - Dec 02, 2021

Un cutremur de suprafață, s-a produs, joi, în județul Cluj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului,…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Țaga prins la pescuit cu o plasă-setcă monofilament

Admin - Dec 02, 2021

La data de 1 decembrie, în jurul orei 02.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au fost sesizați cu privire…