Amplă acţiune a poliţiştilor gherleni! Au fost aplicate zeci de amenzi, iar doi tineri care au furat motorină au fost prinşi (FOTO)

Ieri, în intervalul orar 07.00 – 13,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acționat în municipiul Gherla şi în comunele arondate.

Au acționat pentru menținerea unui climat de ordine si siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, dar și în vederea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 77 de persoane şi au fost verificate 58 de vehicule, conform legii 192/2019.

Totodată, poliţiştii au verificat 14 societăţi comerciale.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 49 de sancţiuni contravenţionale.

21 de sancţiuni au reprezentat abateri de la regimul rutier, pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor fiind totodată retrase 2 certificate de înmatriculare.

Alte 20 de sancţiuni au fost aplicate conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat 2 bărbaţi de 22 şi 24, din comuna Mintiu Gherlii, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cei în cauză,  în noaptea de 22/23 mai, ar fi sustras 300 de litri de motorină din rezervorul unui utilaj, care se afla parcat în afara localităţii Răscruci.  Ulterior, aceştia ar fi sustras mai multe parţi componente aparţinând unui utilaj tip – buldoexcavator.

În urma activităților desfășurate de polițiști, prejudiciul de circa 2.000 de lei, a fost recuperat în totalitate şi restituit persoanelor vătămate.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Ștefan Cicio-Pop” Cluj Napoca și a poliţiştilor locali din  Mintiu – Gherlii.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Acţiune preventivă a poliţiştilor din Gherla în zona unităţilor şcolare

Admin - Jun 11, 2021

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminălității, precum și polițiștii de proximitate din…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Gherla – în top 5 municipii din România cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID

Admin - Jun 11, 2021

Municipiul Gherla se află pe locul 5 în topul municipiilor din România în ceea ce priveşte rata de vaccinare anti-COVID.…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Accident rutier în Panticeu provocat de un şofer beat! Ce alcoolemie avea

Admin - Jun 10, 2021

La data de 9 iunie, în jurul orei 18.40, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au fost sesizaţi…