Ansamblul „Hayakaghak” din Gherla la „Toamna Cugireană”

Continuă evoluţiile de mare succes ale cunoscutului Ansamblu de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din municipiul Gherla. La sfârşitul săptămânii trecute tinerii conduşi de Esztegár Erika au susţinut un program de dansuri armeneşti în cadrul celei de a XX-a ediţii a manifestării culturale „Toamna Cugireană” din localitatea Cugir, judeţul Alba.

Fiind vorba de o ediţie jubiliară organizatorii au invitat mai multe formaţii şi cântăreţi reumiţi, susţinând concerte Antonia, Horia Brenciu,Voltaj, Marius Ciprian Pop şi alţi cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi uşoară din zona Transilvaniei. Cu această ocazia s-au urcat pe scenă şi mesagerii culturii şi artei armeneşti din municipiul Gherla, prezentând pe scenă  dansurile reprezentative comunităţii armeneşti din vechiul Armenopolis: „Sardarapat”, „Im anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”, jocuri care reânvie a tot ceea ce înseamnă Armenia, Cultura,Tradiţie şi Visuri.

Cum se întâmplă în ultima perioadă mesagerii comunităţii armeneşti au atras simpatia şi aprecierile publicului din oraşul din Alba, unde în weekendul trecut au mai avut loc concerte de fanfară, jonglerii de foc ( o noutate pe aceste meleaguri), parada portului popular şi competiţii sportive.

Au onorat spectacolul folcloric ansambluri de dansuri populare şi interpreţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Alba, şi Timiş Alături de gazde la aceste manifestări culturale au mai participat membrii delegaţiilor oficiale din Malta, Polonia, Letonia şi Italia, care zilele trecute au efectuat vizite pe meleagurile de la poalele Munţilor Apuseni.

În această toamnă dansatorii armeni din municipiul Gherla mai au în program şi alte deplasări la diferite evenimente culturale.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Accident lângă Dej provocat de o şoferiţă din China (VIDEO)

Adrian Loghin - Oct 19, 2017

Un accident de circulaţie a avut loc, în această seară, în localitatea Șomcutu Mic, lângă Dej. O şoferiţă în vârstă…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Cupa Presei la TIR în Poligonul de la Urişor. Gherleanul.ro – pe primul loc (VIDEO/FOTO)

Adrian Loghin - Oct 19, 2017

Baza 4 Logistică Transilvania a organizat ieri, la fel ca în fiecare an, Cupa Presei la TIR. Evenimentul care face…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Salariile din Primăria Gherla. Primarul câştigă aproape 9.500 de lei pe lună; şefii birourilor între 6000 şi 7000 de lei lunar

Adrian Loghin - Oct 19, 2017

Primăria Gherla a publicat salariile pe care le încasează angajaţii începând cu data de 30 septembrie 2017. Cel mai mult…