Ansamblul „Hayakaghak” din Gherla la „Toamna Cugireană”

Continuă evoluţiile de mare succes ale cunoscutului Ansamblu de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din municipiul Gherla. La sfârşitul săptămânii trecute tinerii conduşi de Esztegár Erika au susţinut un program de dansuri armeneşti în cadrul celei de a XX-a ediţii a manifestării culturale „Toamna Cugireană” din localitatea Cugir, judeţul Alba.

Fiind vorba de o ediţie jubiliară organizatorii au invitat mai multe formaţii şi cântăreţi reumiţi, susţinând concerte Antonia, Horia Brenciu,Voltaj, Marius Ciprian Pop şi alţi cunoscuţi interpreţi de muzică populară şi uşoară din zona Transilvaniei. Cu această ocazia s-au urcat pe scenă şi mesagerii culturii şi artei armeneşti din municipiul Gherla, prezentând pe scenă  dansurile reprezentative comunităţii armeneşti din vechiul Armenopolis: „Sardarapat”, „Im anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”, jocuri care reânvie a tot ceea ce înseamnă Armenia, Cultura,Tradiţie şi Visuri.

Cum se întâmplă în ultima perioadă mesagerii comunităţii armeneşti au atras simpatia şi aprecierile publicului din oraşul din Alba, unde în weekendul trecut au mai avut loc concerte de fanfară, jonglerii de foc ( o noutate pe aceste meleaguri), parada portului popular şi competiţii sportive.

Au onorat spectacolul folcloric ansambluri de dansuri populare şi interpreţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Alba, şi Timiş Alături de gazde la aceste manifestări culturale au mai participat membrii delegaţiilor oficiale din Malta, Polonia, Letonia şi Italia, care zilele trecute au efectuat vizite pe meleagurile de la poalele Munţilor Apuseni.

În această toamnă dansatorii armeni din municipiul Gherla mai au în program şi alte deplasări la diferite evenimente culturale.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Accident în Livada! Un bărbat a fost lovit de o maşină

Adrian Loghin - Dec 15, 2017

Un accident de circulaţie a avut loc, în această seară, pe DN1C în localitatea Livada. Un bărbat a fost transportat…

Acasa, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Acasa, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

ACCIDENT – Un bărbat a fost lovit mortal de o maşină în Câţcău, lângă Dej (VIDEO)

Adrian Loghin - Dec 15, 2017

Un accident de circulaţie a avut loc, în urmă cu puţin timp, în localitatea Câţcău. Un pieton a fost lovit…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Accident mortal lângă Dej! Un copil de 5 ani a fost lovit de o maşină (VIDEO)

Adrian Loghin - Dec 15, 2017

Tragedie imensa intr-o familie din localitatea Valea Luncii, comuna Mica. Mezinul familiei in varsta de cinci ani a decedat dupa…