Aproximativ 35 de miliarde de lei vechi pentru un târg de animale la Gherla

Târgul destinat comercializării animalelor vii și centrul de tăiere sezonieră a tineretului ovin și caprin din Gherla urmează să fie modernizat. Proiectul a fost votat în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Gherla din 2017.

Investiţia se va ridica la aproximativ 35 de miliarde de lei vechi (3.500.000 de lei noi). Potrivit site-ului Primăriei Gherla, valoarea totală a investiției fără TVA este 2,873,75754 mii lei, adică 28 de miliarde de lei vechi fără TVA.

În timpul şedinţei de Consiliu Local, consilierul Marius Sabo a transmis că valoarea investiţiei este foarte mare şi ca târgul de animale va fi folosit de doar două ori pe an (la Paştile Romaneşti şi cele Ungureşti). De asemenea, consilierul Mihai Roman le-a adus la cunoştinţă aleşilor locali că Direcţia Sanitar – Veterinară oferă autorizaţii de sacrificare a ovinelor şi caprinelor, chiar dacă târgul de animale nu este modernizat.

La final, au votat „pentru” modernizarea târgului de animale consilierii PSD, precum şi consilieri din PMP și PNL. Împotriva proiectului au votat PNL-istii Sabo Marius și Paul Măhălean. De la vot s-au abținut Drăgan Eugen (PNL), Kasza Tamaş şi Juhos Tamaş de la UDMR.

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Bărbat beat, prins la volan pe strada Liviu Rebreanu din Gherla

Gherleanul - Jul 17, 2018

Poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla cercetează un bărbat din comuna Sânmărtin, judeţul Cluj, după ce l-au depistat conducând sub influenţa băuturilor…

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Ţaga | Doi bărbaţi au ajuns în spatele gratiilor după ce au furat un card bancar

Gherleanul - Jul 17, 2018

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au reţinut, pentru 24 de ore, doi bărbaţi cercetaţi pentru furt calificat, operaţiuni financiare…

Social-cultură
shares0 views
Social-cultură
shares0 views

Peste 1000 de jandarmi, poliţişti, pompieri din Cluj-Napoca asigură măsurile de siguranţă la festivalul ”Electric Castle”

Gherleanul - Jul 17, 2018

  Cu prilejul desfăşurării festivalului ”Electric Castle”, care va avea loc în zona Castelului ”Banffy” din localitatea Bonţida, jud. Cluj,…