Aproximativ 35 de miliarde de lei vechi pentru un târg de animale la Gherla

Târgul destinat comercializării animalelor vii și centrul de tăiere sezonieră a tineretului ovin și caprin din Gherla urmează să fie modernizat. Proiectul a fost votat în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Gherla din 2017.

Investiţia se va ridica la aproximativ 35 de miliarde de lei vechi (3.500.000 de lei noi). Potrivit site-ului Primăriei Gherla, valoarea totală a investiției fără TVA este 2,873,75754 mii lei, adică 28 de miliarde de lei vechi fără TVA.

În timpul şedinţei de Consiliu Local, consilierul Marius Sabo a transmis că valoarea investiţiei este foarte mare şi ca târgul de animale va fi folosit de doar două ori pe an (la Paştile Romaneşti şi cele Ungureşti). De asemenea, consilierul Mihai Roman le-a adus la cunoştinţă aleşilor locali că Direcţia Sanitar – Veterinară oferă autorizaţii de sacrificare a ovinelor şi caprinelor, chiar dacă târgul de animale nu este modernizat.

La final, au votat „pentru” modernizarea târgului de animale consilierii PSD, precum şi consilieri din PMP și PNL. Împotriva proiectului au votat PNL-istii Sabo Marius și Paul Măhălean. De la vot s-au abținut Drăgan Eugen (PNL), Kasza Tamaş şi Juhos Tamaş de la UDMR.

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

SIC | La 21 de ani a fost prins de poliţişti la volan, deşi nu deţine permis de conducere

Adrian Loghin - Apr 20, 2018

Poliţişti din cadrul Secției 7 Poliţie Rurală Gherla - Postul de Poliţie Comunal Sic au depistat în trafic un tânăr…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Poliţiştii din Gherla încearcă să prevină traficul şi consumul de droguri în liceele “Petru Maior” şi “Ana Ipătescu” (FOTO)

Adrian Loghin - Apr 20, 2018

Poliţia municipiului Gherla în colaborare cu specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj…

Social-cultură
shares0 views
Social-cultură
shares0 views

Sărbătoare la Dej: Ziua Forţelor Terestre

Adrian Loghin - Apr 19, 2018

În fiecare an, la 23 aprilie se sărbătoreşte „ZIUA FORŢELOR TERESTRE”, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare…