Aproximativ 35 de miliarde de lei vechi pentru un târg de animale la Gherla

Târgul destinat comercializării animalelor vii și centrul de tăiere sezonieră a tineretului ovin și caprin din Gherla urmează să fie modernizat. Proiectul a fost votat în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Gherla din 2017.

Investiţia se va ridica la aproximativ 35 de miliarde de lei vechi (3.500.000 de lei noi). Potrivit site-ului Primăriei Gherla, valoarea totală a investiției fără TVA este 2,873,75754 mii lei, adică 28 de miliarde de lei vechi fără TVA.

În timpul şedinţei de Consiliu Local, consilierul Marius Sabo a transmis că valoarea investiţiei este foarte mare şi ca târgul de animale va fi folosit de doar două ori pe an (la Paştile Romaneşti şi cele Ungureşti). De asemenea, consilierul Mihai Roman le-a adus la cunoştinţă aleşilor locali că Direcţia Sanitar – Veterinară oferă autorizaţii de sacrificare a ovinelor şi caprinelor, chiar dacă târgul de animale nu este modernizat.

La final, au votat „pentru” modernizarea târgului de animale consilierii PSD, precum şi consilieri din PMP și PNL. Împotriva proiectului au votat PNL-istii Sabo Marius și Paul Măhălean. De la vot s-au abținut Drăgan Eugen (PNL), Kasza Tamaş şi Juhos Tamaş de la UDMR.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tâlhărie pe o stradă din Dej! Agresorii sunt doi tineri de 18 şi 16 ani

Gherleanul - Oct 17, 2018

Polițiștii din Dej au identificat și depistat doi tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării. O persoană a fost reținută pentru…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | A fost asfaltat drumul judeţean Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu

Gherleanul - Oct 17, 2018

Au fost asfaltaţi cei peste 10 km ai drumului județean DJ 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrare…

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

Celebrul actor Arnold Schwarzenegger vine la Cluj! Când îl poţi vedea

Gherleanul - Oct 17, 2018

Cupa Mondiala de Culturism si Fitness va avea loc la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 20-25 noiembrie, iar actorul…