Arme şi muniţie aduse ilegal în ţară şi îngropate în Cluj! Au fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență (VIDEO)

La data de 26 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, au efectuat 4 percheziții domiciliare și 2 percheziții auto, la 3 persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Din cercetări a reieșit că mai multe arme letale și muniție ar fi fost introduse fraudulos pe teritoriul României și ar fi fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență.

Inițial, armele și muniția ar fi fost disimulate în diferite locații din municipiul Piatra Neamț, iar, în perioada 2012-2014, acestea ar fi fost deținute și transportate de un bărbat, 29 de ani, din municipiul București către municipiul Cluj Napoca, unde ar fi fost îngropate.

În cursul lunii august 2020, bărbatul s-ar fi deplasat în municipiul București, unde ar fi încercat să vândă armele.

Totodată, în luna aprilie, polițiștii au identificat, în județul Cluj, armele și muniția îngropate în pământ, respectiv o armă letală de foc, de tip pistol mitralieră, două încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă.

În urma perchezițiilor din data de 26 mai, au fost descoperite și ridicate 4 telefoane mobile, 2 stick-uri de memorie tip USB și alte înscrisuri.

Cele 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț, în vederea continuării cercetărilor.

La data de 26 mai, în baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 29 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ulterior, la data de 27 mai, Tribunalul Neamț a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj și al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În activități, au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

ACTUALIZARE:

Din probatoriul administrat în prezenta cauză, s-a reținut următoarea situație de fapt:

După ce mai multe arme letale cu muniția aferentă au fost introduse fraudulos pe teritoriul României, acestea au fost folosite la comiterea de infracțiuni cu violență, fiind utilizate și în bazele de antrenament ale acestei grupări infracționale.

Inițial, armele, muniția și grenadele au fost disimulate în diferite locații din municipiul Piatra Neamț, iar în perioada 2012-2014, un suspect, în vârstă de 29 de ani, a deținut și transportat de pe raza municipiului București către județul Cluj, în zona limitrofă a municipiului Cluj Napoca, o armă letală model AK 74, calibru 5,45 producție rusească, 2 încărcătoare, 63 de cartușe și o grenadă ofensivă RG 42, pe care ulterior le-a introdus într-o groapă de circa 1 metru adâncime, situată în zona de câmp din cartierul Baciu.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în cursul lunii august 2020, inculpatul s-a deplasat din localitatea Ruseni, județul Neamț, către municipiul București, prilej cu care a negociat vânzarea armei letale model AK 74, cele două încărcătoare, 63 cartușe și o grenadă ofensivă RG 42, solicitând suma de 1.500 euro în schimbul acestora.

Ulterior acestui moment, același suspect s-a deplasat din localitatea Ruseni în municipiul Cluj Napoca, în scopul identificării și dezgropării armei letale AK 74, calibru 5,45 producție rusească, a celor două încărcătoare și a unui număr de 63 de cartușe, respectiv a grenadei ofensive RG 42.

În cursul lunii aprilie 2021, arma, cartușele și grenada au fost identificate pe raza municipiului Cluj Napoca.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

Alexandra Văidăhăzan a câştigat pentru a doua oară competiţia sportivă Miss Universe

Admin - Sep 27, 2021

Sportiva Alexandra Văidăhăzan din Gherla a câştigat, weekend-ul trecut, pentru a doua oară titlul de Miss Universe. Competiţia s-a desfăşurat…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiuni ale poliţiştilor la Gherla şi în localităţile din zonă! Au fost aplicate zeci de amenzi

Admin - Sep 27, 2021

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat în acest sfârșit de săptămână în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Centrul de vaccinare de la Gherla revine la programul de 12 ore

Admin - Sep 24, 2021

Începând de luni, 27 septembgrie 2021, centrul de vaccinare din sala de sport a Liceului Kemény Zsigmond Gherla revine la…