Avansări în grad la ISU Cluj (FOTO)

În suita activităților dedicate Zilei Protecției Civile s-au regăsit și ceremoniile de avansare înainte de termen, a cadrelor militare care, prin activitatea lor, au susținut performanța Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

Pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute în domeniile specifice de activitate, au fost avansați un ofițer, un maistru militar și cinci subofițeri.

Ceremonialul militar s-a desfășurat la sediul unității, unde inspectorul șef al ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, le-a transmis felicitări tuturor celor care vor purta cu mândrie noile grade militare.

Ziua Protecției Civile rămâne pentru noi un prilej de retrospectivă asupra conceptului de apărare civilă, în care pregătirea populației și a factorilor de decizie pentru a răspunde situațiilor determinate de producerea dezastrelor, dar și protejarea cetățenilor în caz de conflict armat, sunt esențiale.

Astăzi (n.r. 28 februarie), la 85 de ani, de la înființarea Protecției Civile în România, consemnată prin Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele României Carol al II-lea, putem spune că România dispune de un mecanism modern al protecției civile, existând o permanentă preocupare de a găsi mijloace și metode de răspuns adecvate pentru fiecare situație de urgență civilă.

Mecanismul contemporan de gestionare a situațiilor de urgență, adaptat standardelor UE și NATO, a adus responsabilități tot mai variate protecției civile, însă obiectivul primordial a rămas același — protecția populației, a bunurilor materiale și a valorilor culturale printr-un ansamblu de activități constând în: înștiințare, avertizare și alarmare, adăpostire, asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, protecție nucleară, biologică și chimică respectiv, evacuare.

Având convingerea că o populație bine pregătită va fi mai puțin surprinsă de un eveniment neprevăzut, acționând eficient și ajutând la restabilirea stării de normalitate, pompierii clujeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, fiind mereu în sprijinul semenilor”, transmite ISU Cluj.

Avansările în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru personalul care s-a distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, sunt următoarele:

În gradul de locotenent colonel:

  • Maior Tarța Mihai

În gradul de maistru militar clasa I-a:

  • Maistru militar clasa II-a Dan Dorin-Petru

În gradul de plutonier adjutant:

  • Plutonier major Chira Diana
  • Plutonier major Spătaru Cătălin
  • Plutonier major Stan Dorin
  • Plutonier major Teutișan-Andreica Alin

În gradul de plutonier major:

  • Plutonier Rusu Cristian

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Iclod reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a furat două biciclete

Gherleanul - Jun 23, 2018

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de biciclete. O persoană…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Imagini VIDEO cu suspectul care ar fi încercat să omoare un pompier la Cluj

Gherleanul - Jun 23, 2018

Polițiștii din Cluj-Napoca au dat publicității imagini cu suspectul care ar fi vrut să îl omoare pe un angajat al…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…