Avansări în grad la ISU Cluj (FOTO)

În suita activităților dedicate Zilei Protecției Civile s-au regăsit și ceremoniile de avansare înainte de termen, a cadrelor militare care, prin activitatea lor, au susținut performanța Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.

Pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute în domeniile specifice de activitate, au fost avansați un ofițer, un maistru militar și cinci subofițeri.

Ceremonialul militar s-a desfășurat la sediul unității, unde inspectorul șef al ISU Cluj, colonelul Ion Moldovan, le-a transmis felicitări tuturor celor care vor purta cu mândrie noile grade militare.

Ziua Protecției Civile rămâne pentru noi un prilej de retrospectivă asupra conceptului de apărare civilă, în care pregătirea populației și a factorilor de decizie pentru a răspunde situațiilor determinate de producerea dezastrelor, dar și protejarea cetățenilor în caz de conflict armat, sunt esențiale.

Astăzi (n.r. 28 februarie), la 85 de ani, de la înființarea Protecției Civile în România, consemnată prin Înaltul Decret Regal nr. 468, semnat de Regele României Carol al II-lea, putem spune că România dispune de un mecanism modern al protecției civile, existând o permanentă preocupare de a găsi mijloace și metode de răspuns adecvate pentru fiecare situație de urgență civilă.

Mecanismul contemporan de gestionare a situațiilor de urgență, adaptat standardelor UE și NATO, a adus responsabilități tot mai variate protecției civile, însă obiectivul primordial a rămas același — protecția populației, a bunurilor materiale și a valorilor culturale printr-un ansamblu de activități constând în: înștiințare, avertizare și alarmare, adăpostire, asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată, protecție nucleară, biologică și chimică respectiv, evacuare.

Având convingerea că o populație bine pregătită va fi mai puțin surprinsă de un eveniment neprevăzut, acționând eficient și ajutând la restabilirea stării de normalitate, pompierii clujeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri ale sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, fiind mereu în sprijinul semenilor”, transmite ISU Cluj.

Avansările în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, pentru personalul care s-a distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, sunt următoarele:

În gradul de locotenent colonel:

  • Maior Tarța Mihai

În gradul de maistru militar clasa I-a:

  • Maistru militar clasa II-a Dan Dorin-Petru

În gradul de plutonier adjutant:

  • Plutonier major Chira Diana
  • Plutonier major Spătaru Cătălin
  • Plutonier major Stan Dorin
  • Plutonier major Teutișan-Andreica Alin

În gradul de plutonier major:

  • Plutonier Rusu Cristian

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | A început instalarea semaforului de lângă liceul “Petru Maior”

Gherleanul - Sep 21, 2018

În cursul zilei de astăzi a început instalarea celui de-al doilea semafor din Gherla. Acesta va fi instalat la intersecția…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Scandal în Dej! A băgat un bătrân în spital după care s-a urcat la volanul unei maşini pe care a izbit-o de o poartă

Gherleanul - Sep 21, 2018

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dej au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere,…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Şedinţă la Primăria Gherla! Proiectul privind norma de hrană a poliţiştilor locali, din nou, la vot

Gherleanul - Sep 21, 2018

Joi, 27 septembrie, de la ora 16 are loc şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local Gherla. Printre cele…