Avion întors la Cluj după 40 de minute, din cauza unei defecțiuni la un motor

A fost panica aseara in randul pasagerilor zborului 0B3102 Cluj-Napoca – Bucuresti al companiei Blue Air. Acesta a decolat la ora 21:30 de pe Aeroportul din Cluj, dar din cauza unei probleme la motorul stang, pilotul a fost nevoit sa se intorca la sol, nu inainte insa de a survola zona pentru a consuma combustibil.

Pe pista a fost asteptat de echipajele de interventie, pentru a evacua pasagerii rapid si a preveni orice incident. Se pare ca inca din timpul decolarii, oamenii au auzit un zgomot ciudat de la motor si avionul a vibrat puternic. Dupa ce a revenit la sol, pasagerii au fost evacuati rapid si trimisi in terminal, iar tehnicienii au inceput inspectia aeronavei. Se pare ca o pala a motorului stang s-ar fi desprins, lucru care provocat intreaga situatie. Dupa cateva ore, in jurul orei 1:30, oamenii au fost imbarcati intr-o alta aeronava trimisa de la Bucuresti si au mers in siguranta spre destinatie.

„Cand avionul a decolat,  s-a auzit un zgomot foarte puternic, o bubuitura . Apoi s-a simtit foarte puternic miros de ars… apoi in timp ce avionul urca, s-a mentinut un zgomot puternic. Oamenii erau destul de panicati pentru ca nimeni nu stia ce se intampla. Nici insotitoarele de bord nu erau de vazut. Cam dupa 25-30 minute, pilotul a anuntat ca totul ca este in regula si ne vom intoarce in Cluj. Iti imaginezi ca tot timpul acesta a fost groaznic pentru noi! Apoi am aterizat in siguranta si ni s-a spus sa iesim foarte repede din avion fara obiectele personale, obiecte pe care ni le-au adus dupa aceea”, ne-a declarat una dintre pasagere.

Aeronews.ro scrie ca acelasi avion, (YR-BAP), a avut probleme ieri dimineata la Cluj. Inaintea zborului  spre Londra Luton, la pornirea motoarelor a aparut o problema la motorul nr. 1 (stang). Au fost făcute cateva verificari, iar apoi s-a cerut debarcarea pasagerilor. In cele din urma, zborul a decolat spre Luton, unde a ajuns cu o intarziere de doua ore.

Comunicatul firmei Blue Air:

Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul International Cluj-Napoca duminica, 1 aprilie, la ora 21.41, cu desti- natia Aeroportul Otopeni, s-a reintors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25.

Capitanul a decis, ca masura suplimentara de siguranta, revenirea pe aeroportul Cluj, dupa ce s-a semnalizat o situatie la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistenta la aterizare, revenirea pe pista s-a realizat normal si, in niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in peri- col.

Situatia a fost cauzata, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

O alta aeronava Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Aero- portul International Cluj pentru preluarea pasagerilor.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Dezmir: Un bărbat s-a aruncat într-o fântână! Acesta a vrut să se sinucidă

Gherleanul - Feb 19, 2019

Mai multe echipaje de urgenţă au intervenit azi în Dezmir, comuna Apahida, unde un tânăr a căzut într-o fântână. Incidentul…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Şofer beat prins pe o stradă din Dej

Gherleanul - Feb 19, 2019

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Biroul de Ordine Publică, au depistat un bărbat de 51 de ani, din Jichișu…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor gherleni: au fost legitimate 68 de persoane şi au fost controlate 55 de vehicule

Gherleanul - Feb 18, 2019

În perioada 15 – 17 februarie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi…

Leave a Comment

Your email address will not be published.