Avion întors la Cluj după 40 de minute, din cauza unei defecțiuni la un motor

A fost panica aseara in randul pasagerilor zborului 0B3102 Cluj-Napoca – Bucuresti al companiei Blue Air. Acesta a decolat la ora 21:30 de pe Aeroportul din Cluj, dar din cauza unei probleme la motorul stang, pilotul a fost nevoit sa se intorca la sol, nu inainte insa de a survola zona pentru a consuma combustibil.

Pe pista a fost asteptat de echipajele de interventie, pentru a evacua pasagerii rapid si a preveni orice incident. Se pare ca inca din timpul decolarii, oamenii au auzit un zgomot ciudat de la motor si avionul a vibrat puternic. Dupa ce a revenit la sol, pasagerii au fost evacuati rapid si trimisi in terminal, iar tehnicienii au inceput inspectia aeronavei. Se pare ca o pala a motorului stang s-ar fi desprins, lucru care provocat intreaga situatie. Dupa cateva ore, in jurul orei 1:30, oamenii au fost imbarcati intr-o alta aeronava trimisa de la Bucuresti si au mers in siguranta spre destinatie.

„Cand avionul a decolat,  s-a auzit un zgomot foarte puternic, o bubuitura . Apoi s-a simtit foarte puternic miros de ars… apoi in timp ce avionul urca, s-a mentinut un zgomot puternic. Oamenii erau destul de panicati pentru ca nimeni nu stia ce se intampla. Nici insotitoarele de bord nu erau de vazut. Cam dupa 25-30 minute, pilotul a anuntat ca totul ca este in regula si ne vom intoarce in Cluj. Iti imaginezi ca tot timpul acesta a fost groaznic pentru noi! Apoi am aterizat in siguranta si ni s-a spus sa iesim foarte repede din avion fara obiectele personale, obiecte pe care ni le-au adus dupa aceea”, ne-a declarat una dintre pasagere.

Aeronews.ro scrie ca acelasi avion, (YR-BAP), a avut probleme ieri dimineata la Cluj. Inaintea zborului  spre Londra Luton, la pornirea motoarelor a aparut o problema la motorul nr. 1 (stang). Au fost făcute cateva verificari, iar apoi s-a cerut debarcarea pasagerilor. In cele din urma, zborul a decolat spre Luton, unde a ajuns cu o intarziere de doua ore.

Comunicatul firmei Blue Air:

Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul International Cluj-Napoca duminica, 1 aprilie, la ora 21.41, cu desti- natia Aeroportul Otopeni, s-a reintors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25.

Capitanul a decis, ca masura suplimentara de siguranta, revenirea pe aeroportul Cluj, dupa ce s-a semnalizat o situatie la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistenta la aterizare, revenirea pe pista s-a realizat normal si, in niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in peri- col.

Situatia a fost cauzata, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

O alta aeronava Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Aero- portul International Cluj pentru preluarea pasagerilor.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Accident în Cluj! O persoană rănită grav după un impact violent între două maşini (FOTO)

Gherleanul - Dec 05, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, în această seară, pe drumul Sfântul Ion din Cluj-Napoca. Un şofer nevinovat se…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Moş Nicolae a fost găsit! IPJ Cluj: „Am legitimat o persoană suspectă, care avea un bagaj mare și se deplasa greoi”

Gherleanul - Dec 05, 2019

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj l-a găsit pe Moş Nicolae. Poliţiştii clujeni au făcut anunţul pe propria pagina de Facebook,…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Peste 42.000 de abonamente vândute la UNTOLD 2020

Gherleanul - Dec 05, 2019

În cea de-a treia rundă de vânzare care s-a desfășurat miercuri, 4 decembrie, peste 10.000 de fani ai festivalului și-au…

Leave a Comment

Your email address will not be published.