Avion întors la Cluj după 40 de minute, din cauza unei defecțiuni la un motor

A fost panica aseara in randul pasagerilor zborului 0B3102 Cluj-Napoca – Bucuresti al companiei Blue Air. Acesta a decolat la ora 21:30 de pe Aeroportul din Cluj, dar din cauza unei probleme la motorul stang, pilotul a fost nevoit sa se intorca la sol, nu inainte insa de a survola zona pentru a consuma combustibil.

Pe pista a fost asteptat de echipajele de interventie, pentru a evacua pasagerii rapid si a preveni orice incident. Se pare ca inca din timpul decolarii, oamenii au auzit un zgomot ciudat de la motor si avionul a vibrat puternic. Dupa ce a revenit la sol, pasagerii au fost evacuati rapid si trimisi in terminal, iar tehnicienii au inceput inspectia aeronavei. Se pare ca o pala a motorului stang s-ar fi desprins, lucru care provocat intreaga situatie. Dupa cateva ore, in jurul orei 1:30, oamenii au fost imbarcati intr-o alta aeronava trimisa de la Bucuresti si au mers in siguranta spre destinatie.

„Cand avionul a decolat,  s-a auzit un zgomot foarte puternic, o bubuitura . Apoi s-a simtit foarte puternic miros de ars… apoi in timp ce avionul urca, s-a mentinut un zgomot puternic. Oamenii erau destul de panicati pentru ca nimeni nu stia ce se intampla. Nici insotitoarele de bord nu erau de vazut. Cam dupa 25-30 minute, pilotul a anuntat ca totul ca este in regula si ne vom intoarce in Cluj. Iti imaginezi ca tot timpul acesta a fost groaznic pentru noi! Apoi am aterizat in siguranta si ni s-a spus sa iesim foarte repede din avion fara obiectele personale, obiecte pe care ni le-au adus dupa aceea”, ne-a declarat una dintre pasagere.

Aeronews.ro scrie ca acelasi avion, (YR-BAP), a avut probleme ieri dimineata la Cluj. Inaintea zborului  spre Londra Luton, la pornirea motoarelor a aparut o problema la motorul nr. 1 (stang). Au fost făcute cateva verificari, iar apoi s-a cerut debarcarea pasagerilor. In cele din urma, zborul a decolat spre Luton, unde a ajuns cu o intarziere de doua ore.

Comunicatul firmei Blue Air:

Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul International Cluj-Napoca duminica, 1 aprilie, la ora 21.41, cu desti- natia Aeroportul Otopeni, s-a reintors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25.

Capitanul a decis, ca masura suplimentara de siguranta, revenirea pe aeroportul Cluj, dupa ce s-a semnalizat o situatie la unul dintre motoare. Echipajul nostru nu a solicitat asistenta la aterizare, revenirea pe pista s-a realizat normal si, in niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in peri- col.

Situatia a fost cauzata, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

O alta aeronava Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinatia Aero- portul International Cluj pentru preluarea pasagerilor.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

O maşină a luat foc pe centura Apahida – Vâlcele (FOTO)

Gherleanul - Jun 19, 2019

O autoutilitară a luat foc, în această după-masă, pe centura Vâlcele-Apahida. La faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii clujeni…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Campania internaţională „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” desfăşurată şi în judeţul Cluj

Gherleanul - Jun 19, 2019

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, lansează,…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Încă unul: un bărbat fără permis a provocat un accident rutier

Gherleanul - Jun 19, 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turda au depistat ieri un bărbat de 27 ani, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.