Băile Figa – o destinaţie la îndemână pentru gherleni

Băile Figa au reprezentat în ultimii ani o adevărată atracţie turistică pentru gherlenii care vor să se răcorească sau să stea la plajă pe bani puţini. Staţiunea deschisă în 2010 a devenit în scurt timp una dintre cele mai căutate din zona Ardealului. Doar în această vară, peste 140.000 de turişti au ajuns la complexul de la Figa.

Staţiunea aflată la mai puţin de 50 de km de oraşul nostru i-a determinat pe gherleni să ia cu asalt complexul balnear. Taxa de intrare este doar 10 lei, un şezlong costă 2 lei/zi, iar preţurile la mâncare şi băutură sunt şi ele acceptabile.

Pe lângă partea financiară, gherlenii s-au declarat mulţumiţi cu privire la dotările complexului: în interior există două bazine cu apă sărată, o piscină mare în interior şi un bazin în exterior- ambele cu apă dulce, un râu leneş pe care poţi să navighezi cu ajutorul unui colac, nămol pentru cei cu probleme reumatice, locuri de joacă pentru copii şi tobogane mari cu apă; ba mai mult, au fost construite şi două terenuri de tenis şi unul de fotbal pe iarbă sintetică.

Am stat 4 zile la Figa împreună cu familia şi nu am regretat. Am economisit bani şi am şi petrecut un mini-sejur mai plăcut decât la mare. Cu siguranţă vom reveni pentru că este foarte aproape“, ne-a declarat un gherlean încântat de proiectul de la Figa.

Staţiunea oferă şi posibilităţi de cazare, datorită cărora mulţi dintre turişti au schimbat sejurul la mare cu Băile Figa.

Numărul mare de turişti i-au determinat pe aleşii locali din Beclean să construiască încă o piscină uriașă cu apă dulce în spatele stațiunii. În plus, se vor construi şi alte căbănuţe pentru ca problema cazărilor să dispară.

baile figa

sursa video: youtube.com/floricadura

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Divertisment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Divertisment, Stiri din Judet
shares0 views

A treia zi de Electric Castle a adunat la Bonţida 55.000 de oameni

Gherleanul - Jul 20, 2019

Florence + The Machine, poate cel mai așteptat headliner al acestei ediții a festivalului Electric Castle, a adunat în fața…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | Au fost finalizate lucrările de asfaltare pe drumul județean Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – Cămărașu

Gherleanul - Jul 18, 2019

Consiliul Judeţean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare derulate pe drumul judeţean DJ 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO/VIDEO | Accident cu trei maşini în Jucu! O femeie a fost rănită

Gherleanul - Jul 18, 2019

Un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule a avut loc, în această dimineaţă, pe DN1C la ieşire…

Leave a Comment

Your email address will not be published.