Băile Figa – o destinaţie la îndemână pentru gherleni

Băile Figa au reprezentat în ultimii ani o adevărată atracţie turistică pentru gherlenii care vor să se răcorească sau să stea la plajă pe bani puţini. Staţiunea deschisă în 2010 a devenit în scurt timp una dintre cele mai căutate din zona Ardealului. Doar în această vară, peste 140.000 de turişti au ajuns la complexul de la Figa.

Staţiunea aflată la mai puţin de 50 de km de oraşul nostru i-a determinat pe gherleni să ia cu asalt complexul balnear. Taxa de intrare este doar 10 lei, un şezlong costă 2 lei/zi, iar preţurile la mâncare şi băutură sunt şi ele acceptabile.

Pe lângă partea financiară, gherlenii s-au declarat mulţumiţi cu privire la dotările complexului: în interior există două bazine cu apă sărată, o piscină mare în interior şi un bazin în exterior- ambele cu apă dulce, un râu leneş pe care poţi să navighezi cu ajutorul unui colac, nămol pentru cei cu probleme reumatice, locuri de joacă pentru copii şi tobogane mari cu apă; ba mai mult, au fost construite şi două terenuri de tenis şi unul de fotbal pe iarbă sintetică.

Am stat 4 zile la Figa împreună cu familia şi nu am regretat. Am economisit bani şi am şi petrecut un mini-sejur mai plăcut decât la mare. Cu siguranţă vom reveni pentru că este foarte aproape“, ne-a declarat un gherlean încântat de proiectul de la Figa.

Staţiunea oferă şi posibilităţi de cazare, datorită cărora mulţi dintre turişti au schimbat sejurul la mare cu Băile Figa.

Numărul mare de turişti i-au determinat pe aleşii locali din Beclean să construiască încă o piscină uriașă cu apă dulce în spatele stațiunii. În plus, se vor construi şi alte căbănuţe pentru ca problema cazărilor să dispară.

baile figa

sursa video: youtube.com/floricadura

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Bărbat din Mica prins băut la volan în Nireş

Gherleanul - Apr 25, 2019

La data de 24 aprilie, un bărbat de 54 ani, din comuna Mica, județul Cluj, a fost depistat de polițiștii…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Acţiune de informare şi prevenire desfăşurată de poliţişti la Unitatea Militară 01511 Dej

Gherleanul - Apr 25, 2019

Poliţiştii Biroului Rutier Dej au desfăşurat ieri o activitate de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu cadrele militare din…

Social-cultură, Sport
shares0 views
Social-cultură, Sport
shares0 views

Cristi Coroian din Gherla, fostul atacant al lui CFR Cluj, reînvaţă să meargă și să vorbească după atacul cerebral suferit (VIDEO)

Gherleanul - Apr 25, 2019

Pe 22 iulie 2015, fostul atacant de la CFR Cluj și Bistrița, Cristi Coroian, suferea un atac cerebral în timpul…

Leave a Comment

Your email address will not be published.