Bistriţeanul Tibi Uşeriu se pregăteşte să bată toate recordurile la Cercul Polar

Pe 9 martie 2018, sportivul Tibi Uşeriu va lua startul din nou la ultramaratonul considerat cel mai dur din lume, care se desfăşoară an de an la Cercul Polar. Uşeriu a câştigat deja de două ori competiţia şi vrea să-şi apere titlurile la ediţia de anul acesta.

Bistriţeanul Tibi Uşeriu va participa şi anul acesta la 6633 Artic Ultra, urmând să ia startul în data de 9 martie. Sportivul este singurul din istoria competiţiei care a câştigat-o de două ori. Competiţia împlineşte anul acesta 10 ani şi şi-a schimbat şi traseul cu această ocazie. Participanţii vor fi nevoiţi să parcurgă cu 60 de kilometri mai mult decât anii trecuţi.

Este o ediţie aniversară, a zecea. Am primit o invitaţie de la organizatori şi am acceptat-o cu bucurie. Este clar că mă duc acolo să îmi apăr titlul. Este o provocare pentru mine. Este o provocare pentru mine. Este un traseu nou şi va fi şi mai lung cu aproape 60 de kilometri. Din ce au anunţat organizatorii va fi şi mult mai dificil”, a declarat Tibi Uşeriu pentrua aimx.ro.

Spre deosebire de anii trecuţi când sportivii aveau de parcurs 566 de kilometri în 180 de ore, în 2018 traseul s-a schimbat şi a ajuns la 617 kilometri.

sursa: adevarul.ro