Cea mai mare ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan are loc la Cluj

Sute de sportivi din întreaga țară, printre care cel mai tânăr a împlinit 5 ani, iar cel mai în vârstă are 80, vor participa la acest sfârșit de săptămână la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, care are loc la Cluj-Napoca.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul sportiv vor participa 2.000 de sportivi din 45 de țări, care vor lupta pentru cele 900 de medalii puse în joc.

Din acest punct de vedere, susțin organizatorii, Campionatul Mondial de Karate Fudokan este una dintre cele mai mari competiții sportive organizate în capitala Transilvaniei, dar și în România.

La conferința de presă organizată joi pentru deschiderea evenimentului a participat și fondatorul stilului Fudokan, Ilija Jorga Soke, care este în același timp și președintele Federației Mondiale de Karate Fudokan.

Acesta a afirmat, în cadrul conferinței, despre faptul că evenimentul este organizat și ca o amintire a fondatorului Federației Române de Karate Tradițional, Dan Stuparu.

„Cluj-Napoca este astăzi, practic, centrul karate-ului mondial. (…) Nu contează din ce țară vii, ce limbă vorbești, suntem aici pentru un singur lucru, karate fudokan”, a spus Ilija Jorga Soke.

La rândul său, Zurab Merabișvili, președinte Federației Europene de Karate Fudokan, a precizat că acest stil este singurul dintre noile stiluri care este acceptat de marii maeștrii japonezi.

Probabil mulți oameni se întreabă ce este acest Karate Fudokan. Este singurul stil de karate care a fost acceptat în ultimii 15 ani de toți maeștrii japonezi. Niciun alt stil nou nu a fost acceptat de ei și nimeni nu a avut o atât de mare federație care să devină parte a karate-ului mondial„, a spus Zurab Merabișvili.

În concursul oficial sunt programate aproximativ 400 de lupte în cele trei zile ale evenimentului. Luptele vor fi transmise pe ecranele amplasate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, care este una dintre cele mai moderne construcții de infrastructură sportivă din România.

Evenimentul va depăși, spun organizatorii, granițele competiție sportive. Astfel au fost pregătite spectatorilor o serie de surprize. În completarea luptelor din concursul oficial în Sala Polivalentă vor avea loc demonstrații de karate, spargeri și momente inedite, printre care și un moment care va îmbina artele marțiale cu baletul.

Organizatorii nu au omis nici latura socială evenimentului, astfel vor fi colectate, cu ocazia Campionatului Mondial de Karate Fudokan, fonduri în vederea sprijinirii fundației Casa Aksza, fondată în urmă cu 17 ani și care găzduiește astăzi 14 copii abandonați. Fondurile sunt destinate creșterii și educării acestora, în vederea reintegrării lor în societate, atunci când vor ajunge vârsta maturității.

Cea de-a 7-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Fudokan este organizată la Cluj de Federația Română de Karate Tradițional, în colaborare cu Asociația Județeană de Karate Tradițional Cluj, Asociația Clubul Sportiv Fortuna Cluj, hotelul Hampton, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Consiliului Județean. AGERPRES este partener media al evenimentului.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri de la ora 17,00, iar competiția se va încheia duminică 5 noiembrie.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat arestat pentru şantaj şi camătă

Gherleanul - Jan 23, 2019

Polițiștii de investigații criminale au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă,…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Pompier rămas încarcerat după ce autospeciala cu care se deplasa la un accident s-a izbit de un TIR

Gherleanul - Jan 23, 2019

O autospecială de pompieri care mergea la un accident rutier produs în judeţul Cluj s-a izbit de un TIR, iar un…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat din Dej încarcerat la Gherla! Acesta a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Gherleanul - Jan 22, 2019

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția municipiului Dej au pus în aplicare un mandat de executare a unei…