Cod roșu de intervenție la un bloc de locuințe din Cluj al cărui subsol a lut foc

20 de locatari ai unui bloc de locuințe din Cluj-Napoca sunt prinși în clădirea al cărui subsol a luat foc, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit autorităților, evacuarea imobilului este îngreunată de fumul gros din clădire, astfel că persoanele au rămas captive în imobil. Șase persoane au reușit autoevacuarea, iar 11 au fost ajutate de către echipajele de pompieri.

ISU a anunțat instituirea codului roșu de intervenție, la fața locului fiind deplasate numeroase echipaje pentru asistență medicală și stingere a incendiului.

„Incendiul a izbucnit la subsolul unei clădiri, regim de înălțime P+10, 25 persoane s-au auto-evacuat, 20 persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara și 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistență medicală de urgență, dar niciuna nu a fost transportată la spital. La fața locului au intervenit 2 autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platforma pentru intervenții la înălțime, 5 echipaje medicale (2 SMURD, 3 SAJ) + autospeciala pentru transportul de persoane și victime multiple. Au intervenit 8 Pompieri, 16 paramedici și personal medical. De asemenea au fost prezente echipaje de la poliție, SVSU Cluj-Napoca, echipele de intervenție ale furnizorilor de utilități”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj pentru publicația Transilvania Reporter.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat arestat pentru şantaj şi camătă

Gherleanul - Jan 23, 2019

Polițiștii de investigații criminale au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă,…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Pompier rămas încarcerat după ce autospeciala cu care se deplasa la un accident s-a izbit de un TIR

Gherleanul - Jan 23, 2019

O autospecială de pompieri care mergea la un accident rutier produs în judeţul Cluj s-a izbit de un TIR, iar un…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat din Dej încarcerat la Gherla! Acesta a fost condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Gherleanul - Jan 22, 2019

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale – Poliția municipiului Dej au pus în aplicare un mandat de executare a unei…