Concert inedit la groapa de gunoi a Clujului (VIDEO)

Cel mai izolat loc al Clujului a găzduit marți o scenă Jazz in the Park. Muzica a ajuns la groapa de gunoi a orașului unde locuiesc peste 1.500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție au avut loc ieri la Pata Rât la ediția a cincea Jazz in the Park.

Scena de la Pata Rât a fost activă în a doua zi de festival, 27 iunie, de la ora 16:00 și până la ora 21:00 și a fost amplasată în apropierea Unității Mobile de la Pata Rât. Accesul a fost liber atât pentru oamenii care locuiesc acolo, cât și pentru cei care au dorit să descopere locul și să afle ce e de fapt Pata Rât, nu din povești, ci cu proprii ochi.

Scena din cel mai inedit loc al festivalului a găzduit reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi, care produce muzică din obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi, farfurii și ale cărui înregistrări sunt virale pe internet, după ce au fost vizualizate de milioane de utilizatori din toată lumea.

În plus, la Pata Rât au concertat Taraf de Călâu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești.

Muzicienii din Clejani au fost prezenţi la Jazz în the Park la Pata după ce au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra.

Tot la Pata Rât a fost prezenta ieri şi o trupă surpriză care va fi dezvăluită în curând și pe Hoţ Club de Cluj, formația de jazz manouche care a câștigat Concursul Internațional Jazz în the Park 2015.

E ciudat cât de frumos e Clujul, iar la 15 minute de el există o comunitate care trăiește o viață total diferită. Și această comunitate e parte din Cluj și vrem să le arătăm celor care nu o cunosc că ea există. Sperăm să atragem și curioși, dar și oameni dornici să se implice. În plus, vrem să le producem o mare bucurie oamenilor care locuiesc acolo”, spune Alin Vaida, fondatorul festivalului Jazz in the Park.

În cadrul Jazz in the Park, în weekendul festivalui în parc va exista o zonă dedicată culturii roma: JIVIPEN („viață”, în limba romani). Acesta va fi un spațiu de întâlnire și interacțiune pentru comunitate – roma, români, maghiari și nu numai – cu muzică, activități și jocuri.

Jivipen este un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean în colaborare cu asociațiile roma din Cluj-Napoca. Proiectul urmează să fie derulat în perioda 2018-2021 și abordează rasismul cotidian și structural, responsabilizează comunitățile roma și creează locuri de întâlnire între minoritatea romă și restul populației.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tâlhărie pe o stradă din Dej! Agresorii sunt doi tineri de 18 şi 16 ani

Gherleanul - Oct 17, 2018

Polițiștii din Dej au identificat și depistat doi tineri bănuiți de comiterea unei tâlhării. O persoană a fost reținută pentru…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | A fost asfaltat drumul judeţean Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu

Gherleanul - Oct 17, 2018

Au fost asfaltaţi cei peste 10 km ai drumului județean DJ 161 Dăbâca – Pâglişa – Dârja – Panticeu, lucrare…

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

Celebrul actor Arnold Schwarzenegger vine la Cluj! Când îl poţi vedea

Gherleanul - Oct 17, 2018

Cupa Mondiala de Culturism si Fitness va avea loc la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 20-25 noiembrie, iar actorul…