Conditiile pe care primarul trebuia sa le respecte pentru a evita excluderea din PNL Gherla

Sep 09, 2015
1 Comments

ACTUALIZARE: “Nu doresc sa comentez acest subiect in presa. Voi discuta cu colegii din PNL Gherla despre acest subiect in cadrul unei sedinte de partid“, a declarat primarul Marius Sabo.

Gherleanul.ro va prezinta conditiile impuse de PNL Gherla actualului primar Marius Sabo pentru evitarea excluderii acestuia din organizatia locala. Potrivit respectivei “Foi de parcurs” primarul Marius Sabo era nevoit ca in termen de 3 luni sa indeplineasca conditiile PNL Gherla. Potrivit reprezentantilor organizatiei liberale de la Gherla, primarul PNL, Marius Sabo, nu a respectat conditiile impuse in luna aprilie a acestui an.

 

„FOAIE DE PARCURS” PENTRU ORGANIZATIA PNL GHERLA SI PRIMARUL PNL  SABO MARIUS

In sedinta extraordinara a Biroului Politic Comasat Paritar al PNL Gherla din data de 23.04.2015 organizata in sediul PNL Gherla  ,ora 19.30, convocata si prezidata de domnii copresedinti Marius Nicoara si Daniel Buda la care au participat si  alti lideri ai PNL Cluj : cons.jud.Seplecan Mihai,dep. Oros Adrian, secretar adj.PNL Abrudan Mircea, secretar adj. Coroian  Zoltan, dep. Iuliu Pacurariu si secretar. Maria Forna.

Singurul punct pe Ordinei de zi a sedintei a fost analiza deciziei BPL al PNL Gherla  din data de 16.04.2015 prin care se cere excluderea primarului PNL Sabo Marius din organizatia PNL Gherla. Dupa ascultarea tuturor membrilor de partid care s-au inscris la cuvant  s-a hotarat ca cele doua parti  implicate sa intocmeasca o „foaie de parcurs” cu o durata de doua, trei luni incepand cu data de 27.04.2015,in care sa fie stipulate proiecte ,solicitari si activitati politice la care atat organizatia in ansamblu cat si domnul primar sa le sustina si sa le promoveze.Aceasta „Foaia de parcurs” incearca sa  rezolve impasul politic intern creat in urma unei abordari politice necorespunzatoare din mai multe puncte de vedere a domnului primar,de asemenea s-a hotatrat ca in fiecare zi de joi ,lideri ai PNL Cluj sa participe la sedintele BPL(CLEx) PNL Gherla.

Propuneri care trebuie respectate :

 • Orice incalcare a Statutului PNL reprezinta o incalcare a prezentei Foi de Parcurs
 • Bugetarea si finantarea proiectelor initiate de consilierii PNL la sedinta de Buget pentru anul 2015 precum si sustinerea rectificarilor Bugetare ulterioare cerute la initiativa PNL Gherla: reparatii la Liceul Ana Ipatescu; taierea unui copac si repararea gardului, schimbarea geamurilor cu tamplarie termopan la fatada Liceului Petru Maior; achizitionarea cladirii Liceului Tehnologic; extindere cladire, asigurare, dotare loc joaca exterior la Gradinita Veseliei; dotare sala de sport la Gradinita Arici Pogonici; trotuar pe str. Liviu Rebreanu ce sa deserveasca angajatii si clientii Companiei de Apa si ai SC Mariflor Prodcom SRL precum si persoanele ce merg la Cimitirul Municipal; parcare pe str. Victoriei peste canalul de langa calea ferata pentru eliberarea acesteia si fluidizarea traficului auto.
 • Sustinerea si promovarea din partea domnului primar a proiectului propus de aripa tanara a PNL ( Hiticas Andrei si Mahalean Paul ) cu privire la proiectul de incepere a demersului si ducerea la indeplinire a unui parc industrial in municipiul Gherla.
 • Sustinerea totala atat in sedinta Consiliului Local Gherla cat si in presa locala inaintea sedintei in care se ia in dezbatere vacantarea postului de consilier local a d-lui Corabean Mircea. In cazul respingerii acestei hotarari in sedinta Consiliului Local, Primarul va initia alte demersuri, inclusiv juridice in vederea vacantarii locului de Consilier Local a d-lui Corabean Mircea in concordanta cu legea in vigoare.
 • Sustinerea demersurilor necesare pentru ca postul de viceprimar sa revina PNL conform deciziei BPL a PNL Gherla atat in presa locala cat si in sedinta Consiliului Local Gherla in care se dezbate acest demers.
 • Intierea unei hotarari a Consiliului Local Gherla sau sustinerea publica a unui demers referitor la atribuirea unui sediu de partid corespunzator PNL Gherla, cel detinut de fostul PDL Gherla sau unul asemanator, cu o suprafata de minim 40 mp, wc functional, igenizat, retea de incalzire, in zona centrala, acceptat de BPL Gherla.
 • Iesirile in presa , radio sau televiziune sa abordeze numai teme legate de atributiile functiei, nu despre problemele din interiorul partidului sau al conflictelor personale.Pentru probleme si activitati de interes politic iesirile pe presa se fac de catre cei 2 copresedinti sau de catre o persoana stabilita de BPL al PNL.
 • Sustinerea proiectelor initiate in Consiliul Local Gherla atat din initiativa primrului cat si a consilierilor PNL daca acestea au la baza o decizie favorabila luata in cadrul BPL sau CLEX al PNL Gherla.
 • Oricare alta activitate sau proiect politic sau de alta natura care are sustinerea organizatiei in urma unor dezbateri si emiterea unor decizii ,in concordanta cu prevederile legale , vor fi respectate si puse in aplicare atat de consilierii locali cat si de primar.
 • Deciziile pe care CLEx respectiv BPL al PNL Gherla le ia, trebuie sa fie respectate de catre toti membrii organizatiei indiferent de pozitia din cadrul organizatiei sau din aparatul administrativ local.

Aceste prevederi trebuiesc respectate cu strictete si duse la o buna finalitate in termenul convenit de 2-3 luni.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

VIDEO | Trei persoane rănite într-un grav accident în Vâlcele! S-au răsturnat cu maşina

Gherleanul - Jun 20, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această după-amiază, în localitatea Vâlcele din județul Cluj. "Un bărbat de 20 de…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Poliţist ameninţat cu moartea de şoferul pe care l-a oprit! Agresorul a vrut să îl lovească cu un ciocan

Gherleanul - Jun 20, 2019

Bărbatul de 30 de ani din Huedin, județul Cluj, reținut pentru 24 de ore, a fost prezentat de către poliţiştii…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Un fals jandarm prins chiar de către un jandarm! Bărbatul care se dădea om al legii a furat bunuri de 6000 de lei dintr-un apartament

Gherleanul - Jun 20, 2019

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secțiile 1, 2, în colaborare cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au reușit ieri identificarea și…

One Response

 1. SABO ARE DEJA O NOUA ECHIPA SI UN NOU PARTID CU CARE SE VA PREZENTA LA ALEGERILE DIN 2016 ,NUMAI UN PROST CREDE CA MAI ARE SABO VREO SANSA IN PNL DUPA ALIANTA CU PDL II PLIN NOUL PARTID DE DORITORI LA FUNCTIA DE PRIMAR O SA SE MANANCE INTRE EI.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.