Conferința „Familia, Copiii și Educația Religioasă” la Gherla

Duminică, 4 noiembrie , de la ora 17, la sala de evenimente a Restaurantului Escape(din Parcul Mare) va avea loc conferința Familia, Copiii și Educația Religioasă, susținută de Pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

În deschiderea conferinței va avea loc un moment muzical în interpretarea Părintelui Vlad Verdeș, de la Baia Mare.

Evenimentul este organizat de Protopopiatul Ortodox Român Gherla și de Fundația Creștină de Caritate „Sfântul Nicolae” și se desfășoară ca eveniment final al Campaniei „40 de Zile pentru Viață”.

Părintele Nicolae Tănase, de mai bine de 20 de ani, are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Polopului si Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a pus bazele unui sat al copiilor fără părinți.

Acum valea s-a umplut și de case și de copii. Tată a șase copii, părintele a început un adevărat război împotriva avortului, iar mamele pe care le convingea să-și nască pruncii îi lăsau în grija lui. În 1997, în tabăra din vale erau 30 de locuri. Acum, tabăra e tot mai neîncăpătoare. Până acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Așa că, în vale, apar mereu case. În prezent sunt 328 de copii la care se adaugă peste 100 de adulți.

Cât de greu e să hrănești în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci și să educi o armată de oameni numai părintele știe. A fost nevoit să învețe. Copiii sunt îngrijiți, hrăniți și supravegheați de femei angajate din sat.

Cu exemplul sau, părintele Tănase a reușit să schimbe și mentalitatea oamenilor din zonă, să-i facă mai buni.

Tema aleasă de părintele Nicolae pentru conferința noastră este: Familia, copiii și educația religioasă și o va susține ca unul care, în ultimele decenii, a transpus în faptă ceea ce propovăduiește, aducând unei lumi în derivă mărturia supremă că viața e darul lui Dumnezeu.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident cu 4 maşini în Cluj! Doi copii au fost răniţi din cauza unui şofer beat

Gherleanul - Nov 21, 2018

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează împrejurările producerii unui accident rutier uşor, în urma căruia doi minori de 5 şi respectiv…

Actualitate, Divertisment
shares0 views
Actualitate, Divertisment
shares0 views

Toţi fanii UNTOLD pot cumpăra începând de astăzi abonamente pentru cel de-al cincilea capitol UNTOLD

Gherleanul - Nov 21, 2018

Deși mai sunt 8 luni până la a cincea ediție a festivalului UNTOLD, interesul pentru abonamente depășește orice așteptări. Zeci…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Accident grav provocat de un şofer din Dej! O femeie şi un copil au ajuns la spital

Gherleanul - Nov 21, 2018

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează împrejurările producerii unui accident rutier grav  pe strada Corneliu Coposu din municipiul Cluj-Napoca. La data…