„Dansatorii de pe Someş” din nou pe primul loc

Ansamblul de dansuri populare „Dansatorii de pe Someş” din Iclod are un sfârşit de an bogat în spectacole. Este normal să fie aşa, având în vedere sărbătorile ce bat la uşă, iar în repertoriul cunoscutei formaţii artistice pregătită de soţii Emil şi Geanina Bodea figurează multe piese şi jocuri dedicate acestor evenimente sărbătoreşti.

Nu întîmplător tinerii dansatori de pe Someş au participat zilele trecute la cea de a VII-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i datină străveche” de la Oradea, la care au fost prezente 10 formaţii. Organizat de Asociaţia „Pro Bambini” şi Primăria Municipiului Oradea, festivalul a reunit mai multe ansambluri folclorivce din şapte judeţe din zona Transilvaniei, dar şi din judeţul Suceava. Tradiţionala manifestare artistică de la finele anului de pe malul Crişurilor a fost onorat şi în acest an de Ansamblul „Dansatorii de pe Someş”. Mesagerii folclorului din Iclod (dar, în grup figrează şi câţiva elevi din Gherla) au prezentat la festivalul orădean obiceiuri, tradiţii şi datini populare de Crăciun şi Anul Nou de pe Valea Someşului Mic, reuşind să obţine premiul I. Un mare succes al tinerilor dansatori din Gherla şi Iclod, cei 20 de jucăuşi continuând şirul evoluţiilor bune din anul 2016, când au susţinut mai multe reprezentaţii şi în Muntenegru.

Conform obiceiului, înainte de a încheia anul dansatorii coordonaţi de soţii Emil şi Geanina Bodea vor evolua  la un tradiţional festival de obiceiuri de Crăciun de la Sibiu şi în cadrul spectacolului organizat cu ocazia sărbătorilor de Primăria şi Consiliului Local Iclod, eveniment festiv ce va avea loc în noua sală polivalentă la 26 decembrie 2016.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

VIDEO | Grav accident la Cluj! O persoană a murit

Gherleanul - Jun 25, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puţin timp, pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca. Un pieton…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Caz incredibil la Buza: bărbat bătut şi răpit din propria casă! Poliţiştii l-au prins pe agresor când se îndrepta spre pădure

Gherleanul - Jun 25, 2019

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 38…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat bătut şi jefuit pe o stradă din Dej! Agresorii sunt minori

Gherleanul - Jun 25, 2019

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej au identificat doi tineri bănuiți de comiterea…

Leave a Comment

Your email address will not be published.