„Dansatorii de pe Someş” din nou pe primul loc

Ansamblul de dansuri populare „Dansatorii de pe Someş” din Iclod are un sfârşit de an bogat în spectacole. Este normal să fie aşa, având în vedere sărbătorile ce bat la uşă, iar în repertoriul cunoscutei formaţii artistice pregătită de soţii Emil şi Geanina Bodea figurează multe piese şi jocuri dedicate acestor evenimente sărbătoreşti.

Nu întîmplător tinerii dansatori de pe Someş au participat zilele trecute la cea de a VII-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i datină străveche” de la Oradea, la care au fost prezente 10 formaţii. Organizat de Asociaţia „Pro Bambini” şi Primăria Municipiului Oradea, festivalul a reunit mai multe ansambluri folclorivce din şapte judeţe din zona Transilvaniei, dar şi din judeţul Suceava. Tradiţionala manifestare artistică de la finele anului de pe malul Crişurilor a fost onorat şi în acest an de Ansamblul „Dansatorii de pe Someş”. Mesagerii folclorului din Iclod (dar, în grup figrează şi câţiva elevi din Gherla) au prezentat la festivalul orădean obiceiuri, tradiţii şi datini populare de Crăciun şi Anul Nou de pe Valea Someşului Mic, reuşind să obţine premiul I. Un mare succes al tinerilor dansatori din Gherla şi Iclod, cei 20 de jucăuşi continuând şirul evoluţiilor bune din anul 2016, când au susţinut mai multe reprezentaţii şi în Muntenegru.

Conform obiceiului, înainte de a încheia anul dansatorii coordonaţi de soţii Emil şi Geanina Bodea vor evolua  la un tradiţional festival de obiceiuri de Crăciun de la Sibiu şi în cadrul spectacolului organizat cu ocazia sărbătorilor de Primăria şi Consiliului Local Iclod, eveniment festiv ce va avea loc în noua sală polivalentă la 26 decembrie 2016.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Bărbat din Mica prins băut la volan în Nireş

Gherleanul - Apr 25, 2019

La data de 24 aprilie, un bărbat de 54 ani, din comuna Mica, județul Cluj, a fost depistat de polițiștii…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Acţiune de informare şi prevenire desfăşurată de poliţişti la Unitatea Militară 01511 Dej

Gherleanul - Apr 25, 2019

Poliţiştii Biroului Rutier Dej au desfăşurat ieri o activitate de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu cadrele militare din…

Social-cultură, Sport
shares0 views
Social-cultură, Sport
shares0 views

Cristi Coroian din Gherla, fostul atacant al lui CFR Cluj, reînvaţă să meargă și să vorbească după atacul cerebral suferit (VIDEO)

Gherleanul - Apr 25, 2019

Pe 22 iulie 2015, fostul atacant de la CFR Cluj și Bistrița, Cristi Coroian, suferea un atac cerebral în timpul…

Leave a Comment

Your email address will not be published.