„Dansatorii de pe Someş” din nou pe primul loc

Ansamblul de dansuri populare „Dansatorii de pe Someş” din Iclod are un sfârşit de an bogat în spectacole. Este normal să fie aşa, având în vedere sărbătorile ce bat la uşă, iar în repertoriul cunoscutei formaţii artistice pregătită de soţii Emil şi Geanina Bodea figurează multe piese şi jocuri dedicate acestor evenimente sărbătoreşti.

Nu întîmplător tinerii dansatori de pe Someş au participat zilele trecute la cea de a VII-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Asta-i datină străveche” de la Oradea, la care au fost prezente 10 formaţii. Organizat de Asociaţia „Pro Bambini” şi Primăria Municipiului Oradea, festivalul a reunit mai multe ansambluri folclorivce din şapte judeţe din zona Transilvaniei, dar şi din judeţul Suceava. Tradiţionala manifestare artistică de la finele anului de pe malul Crişurilor a fost onorat şi în acest an de Ansamblul „Dansatorii de pe Someş”. Mesagerii folclorului din Iclod (dar, în grup figrează şi câţiva elevi din Gherla) au prezentat la festivalul orădean obiceiuri, tradiţii şi datini populare de Crăciun şi Anul Nou de pe Valea Someşului Mic, reuşind să obţine premiul I. Un mare succes al tinerilor dansatori din Gherla şi Iclod, cei 20 de jucăuşi continuând şirul evoluţiilor bune din anul 2016, când au susţinut mai multe reprezentaţii şi în Muntenegru.

Conform obiceiului, înainte de a încheia anul dansatorii coordonaţi de soţii Emil şi Geanina Bodea vor evolua  la un tradiţional festival de obiceiuri de Crăciun de la Sibiu şi în cadrul spectacolului organizat cu ocazia sărbătorilor de Primăria şi Consiliului Local Iclod, eveniment festiv ce va avea loc în noua sală polivalentă la 26 decembrie 2016.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Ce se mai fură la Cluj: şerpi şi şopârle din vivariul unei universităţii

Gherleanul - Feb 16, 2020

La data de 15 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul pentru Centrul Universitar au reţinut pentru 24…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Accident în Dej! Patru persoane au fost rănite după ce o maşină a intrat într-un stâlp (FOTO)

Gherleanul - Feb 14, 2020

Un accident rutier a avut loc, în această seară, pe strada 1 Mai din Dej. Patru persoane au fost rănite,…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Poliţiştii gherleni au prins un tânăr din Iclod care a furat câteva zeci de mii de lei din casa unui bărbat

Gherleanul - Feb 14, 2020

Polițiștii din Gherla, Secția 7 Poliție Rurală, au identificat și reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de…

Leave a Comment

Your email address will not be published.