„Dansatorii de pe Someş” joacă şi în ţară, dar şi peste hotare

Membrii Ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş” din municipiul Gherla au un program deosebit de încărcat în această perioadă. Înfiinţată acum şase ani prin grija soţilor Emil şi Geanina Bodea (care sunt şi  coregrafii grupului), jucăuşii gherleni mai nou evoluează nu numai în ţară, dar şi pe meleagurile străine.

De fapt, şi până acuma au fost prezenţi în Israel şi Croaţia, însă în a doua parte a lunii august sunt deosebit de aglomeraţi. După ce vor fi prezenţi la evenimentul „Fiii Satului Răchiţele” (duminică, 20 august 2017), talentaţii tineri din Gherla şi Iclod (pentru că unii din dansatori provin din această comună) iau drumul străinătăţii.

Prima haltă va fi în Croaţia, unde vor onora un mare Festival internaţional de folclor, iar de acolo vor trece şi prin Austria, printre localităţile unde vor reprezenta folclorul someşan se va afla şi Viena. Un nou prilej pentru mesagerii dansului şi portului popular transilvan de a-şi etala talentul. La acest tuneu internaţional vor participa 55 de dansatori, majoritatea copii.

La sfârşitul lunii august Ansamblul „Dansatorii de pe Someş” va susţine un  program de jocuri populare în municipiul Satu Mare, iar la 3 septembrie 2017   se a urca şi pe scena manifestărilor prilejuite de o nouă ediţie a „Sărbătoarei Toamnei” din comuna Iclod, tradiţionala întâlnire anuală a locuitorilor aşezării din împrejurimile municipiului Gherlii. Multe formaţii profesioniste nu au un program atât de dens şi  variat cum au aceşti tineri minunaţi conduşi de doi oameni de cultură, soţii Emil şi Geanina Bodea.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi deschis astăzi. Programul complet

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

Din 24 noiembrie, până în 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități și evenimente care sărbătoresc familionul sub…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Campania „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

În perioada 25-26 noiembrie, caravana „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania. Timp de două zile…

National
shares0 views
National
shares0 views

Actriţa Stela Popescu a decedat

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Actriţa Stela Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de…