„Dansatorii de pe Someş” joacă şi în ţară, dar şi peste hotare

Membrii Ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş” din municipiul Gherla au un program deosebit de încărcat în această perioadă. Înfiinţată acum şase ani prin grija soţilor Emil şi Geanina Bodea (care sunt şi  coregrafii grupului), jucăuşii gherleni mai nou evoluează nu numai în ţară, dar şi pe meleagurile străine.

De fapt, şi până acuma au fost prezenţi în Israel şi Croaţia, însă în a doua parte a lunii august sunt deosebit de aglomeraţi. După ce vor fi prezenţi la evenimentul „Fiii Satului Răchiţele” (duminică, 20 august 2017), talentaţii tineri din Gherla şi Iclod (pentru că unii din dansatori provin din această comună) iau drumul străinătăţii.

Prima haltă va fi în Croaţia, unde vor onora un mare Festival internaţional de folclor, iar de acolo vor trece şi prin Austria, printre localităţile unde vor reprezenta folclorul someşan se va afla şi Viena. Un nou prilej pentru mesagerii dansului şi portului popular transilvan de a-şi etala talentul. La acest tuneu internaţional vor participa 55 de dansatori, majoritatea copii.

La sfârşitul lunii august Ansamblul „Dansatorii de pe Someş” va susţine un  program de jocuri populare în municipiul Satu Mare, iar la 3 septembrie 2017   se a urca şi pe scena manifestărilor prilejuite de o nouă ediţie a „Sărbătoarei Toamnei” din comuna Iclod, tradiţionala întâlnire anuală a locuitorilor aşezării din împrejurimile municipiului Gherlii. Multe formaţii profesioniste nu au un program atât de dens şi  variat cum au aceşti tineri minunaţi conduşi de doi oameni de cultură, soţii Emil şi Geanina Bodea.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, National
shares0 views
Actualitate, National
shares0 views

Linie de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta. Aceasta va fi construită de Guvernul Ungariei

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de…

Sport
shares0 views
Sport
shares0 views

Cupa Davis la Cluj-Napoca. Meciul România – Maroc se joacă în Sala Polivalentă

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Federația Română de Tenis anunță că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

La 73 de ani a fost prins conducând beat pe o stradă din Dej

Adrian Loghin - Feb 16, 2018

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului  Dej au depistat un bărbat de 73 ani, din Cuzdrioara, în timp ce conducea un …