„Dansatorii de pe Someş” joacă şi în ţară, dar şi peste hotare

Membrii Ansamblului folcloric „Dansatorii de pe Someş” din municipiul Gherla au un program deosebit de încărcat în această perioadă. Înfiinţată acum şase ani prin grija soţilor Emil şi Geanina Bodea (care sunt şi  coregrafii grupului), jucăuşii gherleni mai nou evoluează nu numai în ţară, dar şi pe meleagurile străine.

De fapt, şi până acuma au fost prezenţi în Israel şi Croaţia, însă în a doua parte a lunii august sunt deosebit de aglomeraţi. După ce vor fi prezenţi la evenimentul „Fiii Satului Răchiţele” (duminică, 20 august 2017), talentaţii tineri din Gherla şi Iclod (pentru că unii din dansatori provin din această comună) iau drumul străinătăţii.

Prima haltă va fi în Croaţia, unde vor onora un mare Festival internaţional de folclor, iar de acolo vor trece şi prin Austria, printre localităţile unde vor reprezenta folclorul someşan se va afla şi Viena. Un nou prilej pentru mesagerii dansului şi portului popular transilvan de a-şi etala talentul. La acest tuneu internaţional vor participa 55 de dansatori, majoritatea copii.

La sfârşitul lunii august Ansamblul „Dansatorii de pe Someş” va susţine un  program de jocuri populare în municipiul Satu Mare, iar la 3 septembrie 2017   se a urca şi pe scena manifestărilor prilejuite de o nouă ediţie a „Sărbătoarei Toamnei” din comuna Iclod, tradiţionala întâlnire anuală a locuitorilor aşezării din împrejurimile municipiului Gherlii. Multe formaţii profesioniste nu au un program atât de dens şi  variat cum au aceşti tineri minunaţi conduşi de doi oameni de cultură, soţii Emil şi Geanina Bodea.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Doi bărbaţi din Hunedoara au fost prinşi la furat în Dej

Adrian Loghin - Sep 20, 2017

Polițiștii din Dej au depistat două persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și furt. La data de 19…

National
shares0 views
National
shares0 views

Deputatii au respins majorarea alocațiilor copiilor la 200 de lei

Adrian Loghin - Sep 20, 2017

Deputații au respins, marți, un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii la 200 de lei pe lună.…

Sport
shares0 views
Sport
shares0 views

Gherla pedalează – eveniment vineri de la ora 13

Adrian Loghin - Sep 20, 2017

Vineri, 22 septembrie, de la ora 13,00 în municipiul Gherla are loc o nouă ediţie a compeţiţiei cicliste „Gherla pedalează”,…