Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat site-ul care te pregătește pentru dezastre și urgențe

Departamentul pentru Situații de Urgență, parte din Ministerul Afacerilor Interne, a lansat site-ul Fii Pregătit, care te pregătește pentru dezastre și urgențe.

Ai habar ce să faci într-o situație de urgență? Cât de pregătit crezi că ești dacă vine marele cutremur, în cazul căruia ar trebui să vorbim mai degrabă despre când decât despre dacă, dar încercăm să negăm realitatea. Dacă ai de-a face cu o inundație, știi cum să reacționezi? Dar dacă ești surprins de o alunecare de teren?

Probabil că nu știi ce ai de făcut înainte, în timpul sau după un dezastru natural. Și probabil că habar nu ai ce să faci nici în caz de urgențe uzuale, cum ar fi dacă vezi o persoană căreia i se face rău pe stradă.

Site-ul Fii Pregătit vrea să te ajute să înveți ce ai de făcut și de aceea a pregătit 15 ghiduri educative, care îți explică foarte clar tot ce trebuie să faci ca să treci peste astfel de momente critice. Șase dintre ghiduri sunt însoțite și de videoclipuri, iar ca bonus, ai un ghid și despre ce ar trebui să conțină o trusă de supraviețuire. Sunt unele lucruri pe care poate nu le-ai fi pus în ghiozdanul de urgență pe care oricum n-o să-l pregătești, dar care îți vor fi de mare folos când inevitabilul se va produce.

Departamentul pentru Situații de Urgență duce mai departe lucrurile și îți pune la dispoziție și o aplicație pentru telefon. Poți descărca aplicația DSU de aici pentru Android și de aici pentru iOS. Aici primești informații despre alerte de vreme, dar ai acces și la informări cu privire la cum ar trebui să reacționezi în caz de dezastru sau în situații de urgență.

sursa: playtech.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Iclod reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a furat două biciclete

Gherleanul - Jun 23, 2018

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de biciclete. O persoană…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Imagini VIDEO cu suspectul care ar fi încercat să omoare un pompier la Cluj

Gherleanul - Jun 23, 2018

Polițiștii din Cluj-Napoca au dat publicității imagini cu suspectul care ar fi vrut să îl omoare pe un angajat al…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…