Desfăşurare de forţe în centrul Dejului! Despre ce a fost vorba (FOTO)

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită astăzi, în avans, la Dej.

În cadrul unor exerciţii, centrul oraşului a fost împânzit de poliţişti, criminalişti, luptători din trupele speciale, pirotehnişti dar şi câini special antrenaţi, pentru a le arăta dejenilor ce se află în spatele meseriei de poliţist, scrie Dejeanul.ro.

Exerciţiul din centrul Dejului a început cu o demonstraţie a patrulelor canine. Poliţiştii le-au arătat copiilor modul în care sunt dresaţi câinii poliţişti şi cât de important este ajutorul patrupedelor în anumite situaţii.

Punctul culminant al exerciţiului l-a reprezentat momentul în care oamenii legii au simulat o luare de ostatici într-un autobuz plin cu călători.

Înarmaţi până în dinţi, răufăcătorii i-au ţinut pe ostatici nemişcaţi în autobuz, sperând că îşi vor putea obţine astfel posibilitatea de a fugi cu bijuteriile furate.

În scurt timp a fost instituită o celulă de criză, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia luptătorii trupelor speciale din cadrul poliţiei.

În prima fază, un negociator a încercat să menţină permanent legătura cu cei din autobuz şi chiar l-au convins pe unul dintre făptaşi să se predea.

Pentru că ceilalţi nu cooperau deloc, s-a trecut la intervenţia în forţă. Pentru a creea o diversiune, mascaţii au folosit fumigene, iar mai apoi au pătruns în autobuz printr-un geam pe care l-au spart şi au imobilizat răufăcătorii, eliberând astfel ostaticii.

La finalul evenimentului organizat în centrul Dejului, copiii au putut vedea cum un robot al poliţiei aruncă în aer un colet suspect găsit în autobuz.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

VIDEO | Trei persoane rănite într-un grav accident în Vâlcele! S-au răsturnat cu maşina

Gherleanul - Jun 20, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această după-amiază, în localitatea Vâlcele din județul Cluj. "Un bărbat de 20 de…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Poliţist ameninţat cu moartea de şoferul pe care l-a oprit! Agresorul a vrut să îl lovească cu un ciocan

Gherleanul - Jun 20, 2019

Bărbatul de 30 de ani din Huedin, județul Cluj, reținut pentru 24 de ore, a fost prezentat de către poliţiştii…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Un fals jandarm prins chiar de către un jandarm! Bărbatul care se dădea om al legii a furat bunuri de 6000 de lei dintr-un apartament

Gherleanul - Jun 20, 2019

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca -Secțiile 1, 2, în colaborare cu polițiștii Serviciului Criminalistic, au reușit ieri identificarea și…

Leave a Comment

Your email address will not be published.