Desfăşurare de forţe în centrul Dejului! Despre ce a fost vorba (FOTO)

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită astăzi, în avans, la Dej.

În cadrul unor exerciţii, centrul oraşului a fost împânzit de poliţişti, criminalişti, luptători din trupele speciale, pirotehnişti dar şi câini special antrenaţi, pentru a le arăta dejenilor ce se află în spatele meseriei de poliţist, scrie Dejeanul.ro.

Exerciţiul din centrul Dejului a început cu o demonstraţie a patrulelor canine. Poliţiştii le-au arătat copiilor modul în care sunt dresaţi câinii poliţişti şi cât de important este ajutorul patrupedelor în anumite situaţii.

Punctul culminant al exerciţiului l-a reprezentat momentul în care oamenii legii au simulat o luare de ostatici într-un autobuz plin cu călători.

Înarmaţi până în dinţi, răufăcătorii i-au ţinut pe ostatici nemişcaţi în autobuz, sperând că îşi vor putea obţine astfel posibilitatea de a fugi cu bijuteriile furate.

În scurt timp a fost instituită o celulă de criză, iar la faţa locului şi-au făcut apariţia luptătorii trupelor speciale din cadrul poliţiei.

În prima fază, un negociator a încercat să menţină permanent legătura cu cei din autobuz şi chiar l-au convins pe unul dintre făptaşi să se predea.

Pentru că ceilalţi nu cooperau deloc, s-a trecut la intervenţia în forţă. Pentru a creea o diversiune, mascaţii au folosit fumigene, iar mai apoi au pătruns în autobuz printr-un geam pe care l-au spart şi au imobilizat răufăcătorii, eliberând astfel ostaticii.

La finalul evenimentului organizat în centrul Dejului, copiii au putut vedea cum un robot al poliţiei aruncă în aer un colet suspect găsit în autobuz.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Dezmir: Un bărbat s-a aruncat într-o fântână! Acesta a vrut să se sinucidă

Gherleanul - Feb 19, 2019

Mai multe echipaje de urgenţă au intervenit azi în Dezmir, comuna Apahida, unde un tânăr a căzut într-o fântână. Incidentul…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Şofer beat prins pe o stradă din Dej

Gherleanul - Feb 19, 2019

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej, Biroul de Ordine Publică, au depistat un bărbat de 51 de ani, din Jichișu…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor gherleni: au fost legitimate 68 de persoane şi au fost controlate 55 de vehicule

Gherleanul - Feb 18, 2019

În perioada 15 – 17 februarie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au acţionat în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi…

Leave a Comment

Your email address will not be published.