Deţinuţii din Penitenciarul Gherla îşi vor prezenta poveştile de viaţă în faţa a 24 de adolescenţi

În cursul zilei de azi, patru deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla, proveniți din centre de plasament sau case de tip familial, își vor prezenta poveștile de viață în fața a 24 de adolescenți, rezidenți ai unităţilor de tip familial din Municipiul Gherla.

Activitatea este organizată cu ocazia Zilei internaționale a copiilor stăzii și are ca obiectiv, conştientizarea tinerilor proveniţi din medii defavorizate, asupra riscurilor asociate vieţii pe stradă.

Poveștile de viață ale deținuților și prezentarea alternativelor comportamentului infracțional, reprezintă o invitație la reflecție și autocontrol, având ca deziderat integrarea tinerilor în societate.

Penitenciarul Gherla desfășoară frecvent acțiuni de prevenire a delicvenței și de reintegrare socială, în colaborare cu diverși parteneri din societate, astăzi încheindu-se un program de ,,Reducere a riscului de recidivă după închisoare”, derulat pe parcursul a șase săptămâni, în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Cluj-Napoca, Centrul de Sănătate Mintală Cluj-Napoca, Serviciul de Probațiune Cluj, Inspectoratul de Poliție al județului Cluj și Asociația Filantropică Medical Creștină ”Christiana” – Programul Sfântul Dimitrie Basarabov Cluj-Napoca

Stiri care te-ar putea interesa

Social-cultură, Sport
shares0 views
Social-cultură, Sport
shares0 views

Cristi Coroian din Gherla, fostul atacant al lui CFR Cluj, reînvaţă să meargă și să vorbească după atacul cerebral suferit (VIDEO)

Gherleanul - Apr 25, 2019

Pe 22 iulie 2015, fostul atacant de la CFR Cluj și Bistrița, Cristi Coroian, suferea un atac cerebral în timpul…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Târg de miei la Gherla – vineri şi sâmbătă

Gherleanul - Apr 25, 2019

La fel ca în fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale, la Gherla este organizat un târg de miei. Târgul este…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

VIDEO | Un profesor din Gherla a primit premiul naţional “Mentor pentru excelență în educație”

Gherleanul - Apr 25, 2019

Profesorul Balázs Bécsi Attila din Gherla a primit, din MOL România și Fundația Pentru Comunitate, premiul naţional "Mentor pentru excelență în educație". MOL…

Leave a Comment

Your email address will not be published.