Două persoane din Gherla trimise în judecată pentru camătă şi complicitate la camătă

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla este abilitat să aducă la cunoştinţa publică următoarele:

La data de 16 iulie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.A.O, în stare de arest preventiv, pentru săvâșirea infracțiunilor de camătă, prev. și ped. de art. 351 din C. pen. și șantaj, prev. 207 al. 1 și 3 din C. pen., care, în perioada 2013-  martie 2020, a dat bani cu dobândă, de până la 100%, mai multor persoane de pe raza municipiului Gherla și împrejurimi. În cazul unei persoane s-a stabilit că a fost constrânsă fizic în vederea recuperării banilor împrumutați.

În aceeași cauza a fost trimisă în judecată inculpata C.R., în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la camătă, prev. și ped. de art. 48 al.1 din C. pen. rap. la art. 351 din C. pen, care, în perioada 2017-2019, l-a ajutat pe inculpatul C.A.O. să dea banii persoanelor împrumutate sau să încaseze banii dați cu dobândă.

În vederea confiscării speciale a sumelor obținute ilegal prin săvârșirea infracțiunilor, s-a dispus insituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil.

“Precizăm că trimiterea în judecată a unor persoane nu poate aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, care guvernează procesul penal până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”, a transmis purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Accident în Cluj: o şoferiţă a “zburat” cu maşina într-o cabană

Admin - Aug 11, 2020

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Două autospeciale și un echipaj SMURD au…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic cu ocazia Hramului Mănăstirii Nicula

Admin - Aug 11, 2020

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat cu reprezentanții altor instituții cu atribuți în…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor la Gherla pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19

Admin - Aug 10, 2020

În perioada 7-9 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla…