Expoziţie de pictură: „Tango printre anotimpuri” la Gherla

Autorul primei sale expoziţii de pictură, gherleanul ing. Albin  Kaczka nici nu putea găsi un titlu mai sugestiv decât cel de sus. Domnia sa pur şi simplu ne-a invitat la…tangou în cadrul vernisajului din weekendul trecut, când sălile Centrului Turistic din municipiul Gherla s-au umplut de amatorii artelor plastice din localitate.

Un eveniment artistic de mare importanţă în viaţa culturală a urbei, având în vedere  că este vorba de un inginer  care de câţiva ani slujeşte şi lumea artelor.

Am asistat la vernisajul primei expoziţii a domniei sale, care cuprinde 22 de lucrări în ulei, toate  realizate în timpul liber. Chiar autorul picturilor, ing. Albin Kaczka a recunoscut în timpul vernisajului „privind pe geamul biroului meu mi-a venit ideea şi am luat inima în dinţi să pictez natura din jurul  localităţii şi uite aşa s-au născut aceste lucrări pe care-i vedeţi dvs.” Avem peisaje nu numai din Gherla, ci şi  din staţiunile maramureşene Şuior şi Cavnic, dar şi din oraşul natal Târnăveni sau…Cipru.

Artistul efectiv dansează cu pensula în mână printre anotimpuri. Sunt picturi  cu peisaje din natură, dar şi flori multicolore. Multă culoare, energie şi optimism găsim în tablourile expuse în cele trei săli de expoziţie din centrul municipiului Gherla, unde la vernisajul de la sfârşitul săptămânii trecute efectiv nu puteai găsi un loc liber unde să stai.

Vernisajul a fost deschis de gazda locaţiei, managerul Centrului Turistic Gherla, Monica Pătac, dânsa prezentând pe scurt viaţa şi activitatea creatoare al invitatului. Despre valoarea lucrărilor a mai vorbit cunoscutul pictor gherlean, dr. Stelian Sabo, care a apreciat mult talentul şi viziunea artistică a autorului, pe care îl consideră un maestru al culorilor şi al peisajului.

Desigur, a luat cuvântul şi autorul lucrărilor, ing. Albin Kaczka, născut în municipiul Târnăveni, judeţul Mureş, unde a copilărit şi de unde  a pornit pe lungul drum al artei, pe care o doreşte să slujească cu demnitate în continuare. La sfârşitul vernisajului  Monica Pătac a înmânat pictorului o Diplomă de apreciere.

Expoziţia  de pictură „Tango printre  anotimpuri” rămâne deschisă până la 15 martie 2018 şi poate fi vizitată în zilele de luni-vineri în intervalul orar 9,00-15,00.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Iclod reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a furat două biciclete

Gherleanul - Jun 23, 2018

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de biciclete. O persoană…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Imagini VIDEO cu suspectul care ar fi încercat să omoare un pompier la Cluj

Gherleanul - Jun 23, 2018

Polițiștii din Cluj-Napoca au dat publicității imagini cu suspectul care ar fi vrut să îl omoare pe un angajat al…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…