Expoziţie de pictură: „Tango printre anotimpuri” la Gherla

Autorul primei sale expoziţii de pictură, gherleanul ing. Albin  Kaczka nici nu putea găsi un titlu mai sugestiv decât cel de sus. Domnia sa pur şi simplu ne-a invitat la…tangou în cadrul vernisajului din weekendul trecut, când sălile Centrului Turistic din municipiul Gherla s-au umplut de amatorii artelor plastice din localitate.

Un eveniment artistic de mare importanţă în viaţa culturală a urbei, având în vedere  că este vorba de un inginer  care de câţiva ani slujeşte şi lumea artelor.

Am asistat la vernisajul primei expoziţii a domniei sale, care cuprinde 22 de lucrări în ulei, toate  realizate în timpul liber. Chiar autorul picturilor, ing. Albin Kaczka a recunoscut în timpul vernisajului „privind pe geamul biroului meu mi-a venit ideea şi am luat inima în dinţi să pictez natura din jurul  localităţii şi uite aşa s-au născut aceste lucrări pe care-i vedeţi dvs.” Avem peisaje nu numai din Gherla, ci şi  din staţiunile maramureşene Şuior şi Cavnic, dar şi din oraşul natal Târnăveni sau…Cipru.

Artistul efectiv dansează cu pensula în mână printre anotimpuri. Sunt picturi  cu peisaje din natură, dar şi flori multicolore. Multă culoare, energie şi optimism găsim în tablourile expuse în cele trei săli de expoziţie din centrul municipiului Gherla, unde la vernisajul de la sfârşitul săptămânii trecute efectiv nu puteai găsi un loc liber unde să stai.

Vernisajul a fost deschis de gazda locaţiei, managerul Centrului Turistic Gherla, Monica Pătac, dânsa prezentând pe scurt viaţa şi activitatea creatoare al invitatului. Despre valoarea lucrărilor a mai vorbit cunoscutul pictor gherlean, dr. Stelian Sabo, care a apreciat mult talentul şi viziunea artistică a autorului, pe care îl consideră un maestru al culorilor şi al peisajului.

Desigur, a luat cuvântul şi autorul lucrărilor, ing. Albin Kaczka, născut în municipiul Târnăveni, judeţul Mureş, unde a copilărit şi de unde  a pornit pe lungul drum al artei, pe care o doreşte să slujească cu demnitate în continuare. La sfârşitul vernisajului  Monica Pătac a înmânat pictorului o Diplomă de apreciere.

Expoziţia  de pictură „Tango printre  anotimpuri” rămâne deschisă până la 15 martie 2018 şi poate fi vizitată în zilele de luni-vineri în intervalul orar 9,00-15,00.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Pasarela pietonală din Gara Gherla va fi modernizată anul viitor

Gherleanul - Dec 18, 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a transmis că pasarela de la Gara Gherla va fi reabilitată. ”În cursul anului 2019, Sucursala…

National
shares0 views
National
shares0 views

Bugetarii vor avea mai multe zile libere de sărbători

Gherleanul - Dec 17, 2018

Guvernul face un cadou bugetarilor înainte de Crăciun. Zilele de luni, 24 decembrie, respectiv 31 decembrie, au fost declarate libere…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Tânăr de 27 de ani dat dispărut! Dacă îl vedeţi, sunaţi la 112

Gherleanul - Dec 17, 2018

 Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a plecat voluntar de la domiciliu din 22 noiembrie și…