"FIŢE DE CAMPIONI" – Clubul Budokan Ryu acuză Primăria că nu respectă campionii europeni şi naţionali din Gherla

Clubul Budokan Ryu acuză Primăria Gherla de nepăsare şi organizare privind Zilele Municipiului. Bogdan Savu, antrenorul campioanelor europene şi naţionale din Gherla, Boca Denisa şi Orban Rebeka, a remis un comunicat de presă din care reies următoarele:

Ce inseamna mandria si stima de sine? Unde se trage linia intre demnitate si orgoliu? Va las pe voi sa decideti. Eu va spun doar o poveste.

In anul 2009 Clubul Sportiv Budokan Ryu si-a deschis portile copiilor gherleni doritori sa invete artele martiale atat ca disciplina de autoaparare cat si ca sport de performanta. Cu timpul, o parte din ei au ales drumul performantei si au ales sa reprezinte urbea in competitiile nationale si internationale. Treptat, cativa din ei s-au impus in lumea competitionala a artelor martiale ca niste campioni, ca niste nume de care trebuie sa se tina seama. Nu sunt niste copii violenti. Nu sunt huligani. Nu vagabonzi. Sunt sportivi de valoare, copii cu rezultate bune atat pe plan sportiv cat si pe plan scolar. Disciplinati, educati, cu bun simt si la locul lor. Poate ati citit in presa de cateva ori de succesele repurtate la campionatele nationale sau europene de BOCA DENISA ALEXANDRA sau de ORBAN REBEKA. Poate ati fost mandri ca numele orasului a fost urcat pe treapta cea mai inalta a podiumului unei competitii si mandria de urbe v-a incalzit inima chiar si pentru cateva clipe.

Pe de alta parte, suntem nemultumiti ca traim intr-o societate care promoveaza non-valorile si mizeriile umane. Nemultumiti de faptul ca cei mici nu au exemple pozitive de urmat. Suntem satui de stiri cu crime si violuri sau accidente cu betivi loviti de garduri. Vrem sa vedem valoarea scoasa in fata (si nu prin semantica manelistica). Pusa in evidenta. Incurajata. Data exemplu celor mici. Avem in Gherla sportivi de valoare, la lupte libere, la karate, kickbox, dansatori deosebit de talentati. Ii stiti, ii cunoasteti si le cunoasteti parintii.

Dar sa nu o mai lungesc, dupa cum spuneam la inceput, am o poveste de spus.

In urma cu vreo luna am fost contactat de catre Primaria Municipiului Gherla in vederea premierii sportivilor care au obtinut rezultate deosebite pe parcursul anului 2014,premiere ce urmeaza sa aiba loc cu ocazia Zilelor Gherlei. Lucru admirabil din partea autoritatilor locale, si care, doresc sa mentionez, a fost repetat in fiecare an spre bucuria noastra. La intalnirea avuta am ridicat si posibilitatea sustinerii unei demonstratii cu ocazia Zilelor Orasului in care sportivii premiati sa isi etaleze talentul si in ideea de a fi vazuti si cunoscuti nu doar din pozele din presa atasate la un final de articol despre nu stiu ce medalie obtinuta in Ungaria. Ideea a fost foarte bine primita, se dau telefoane, se cer aprobari, se consulta organizarea, raspuns final: DA. Se poate, este loc in program, va punem pe afis, apucati-va de treaba.

Zis si facut, incepem pregatirile. Dorim sa facem o demonstratie frumoasa, sa fie si show, sa fie si aplauze si uimire. Se mai implica si parinti, sportivii se entuziasmeaza si nu lipsesc la nici o pregatire. Toata lumea foarte “in priza” pana cand, primesc un telefon in urma cu cateva zile. “Noi nu mai facem demonstratie? Avem aici programul cu zilele orasului si noi nu suntem trecuti.”

Ca sa fie mai clar, din cluburile propuse de catre Primarie pentru premierea sportivilor, din care o parte doreau sa sustina demonstratii (nu doar noi), pe programul final apareau fix 0 (zero), in schimb apareau alte cluburi din oras nominalizate pentru demonstratie. Parerea mea este ca e suficient loc pentru fiecare si toata lumea incape, mai ales ca, dupa cum spuneam la inceput, toti tragem in aceeasi directie, si anume sa incurajam tineretul la miscare si sa tinem departe adolescentii de baruri si de alcool.
Dau telefoane sa ma lamuresc. Scuze, explicatii, ca biroul x cu biroul y nu s-a inteles, ca nu s-a tinut cont de lista propusa, ca nu se stie exact ce s-a intamplat, ca totusi sa venim si o sa fim introdusi in program “ad hoc” si anuntati la fata locului. Un fel de “umplutura”. Concluzia mea: un amestec intre nepasare si proasta organizare. Copiii suparati. Parintii suparati. Discutii, pareri, decizii.
Am decis sa nu mai facem demonstratia (in ciuda faptului ca ne-am pregatit pentru asta) nu din orgoliu exacerbat ranit, nici din “fite” de campioni sau iluzii de grandomanie. Motivul este dezamagirea. Mare si amara. Atat pentru mine personal cat si pentru sportivi si parintii acestora. Dezamagire pentru ca avem exagerata “pretentie” de a se tine cont de noi in contextul in care Primaria ne-a contactat pentru premiere, dandu-ne de inteles ca apreciaza munca noastra. In contextul in care ei sunt cativa dintre putinele exemple pozitive pe care le mai avem de dat celor mai mici.

Suntem deplasati? Avem fite si orgolii sau doar demnitate? Va las pe voi sa decideti. Pana atunci noi ne vedem de treaba ca si pana acum.

Asteptam festivalul 2015. Cu o organizare mai buna. Speram.

Mai jos aveti cativa dintre mandriile orasului. Din pacate doar in poza.

image(1) image(2) image(3) image(4) image(5) image

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Minoră de 12 dată dispărută! A fost găsită după două zile cu un bărbat! Aceştia au întreţinut relaţii sexuale

Gherleanul - Aug 23, 2019

După circa 48 de ore de căutări continue și investigații complexe, o minoră de 12 ani, care a plecat de…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat arestat pentru pornografie infantilă! A convins o fetiţă de 9 ani din Cluj să îi trimită fotografii indecente

Gherleanul - Aug 23, 2019

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Grav accident în Căianu Vamă! O maşină s-a răsturnat în curtea unei şcoli (FOTO)

Gherleanul - Aug 23, 2019

Pompierii au intervenit la un accident rutier care a avut loc în localitatea Căianu Vamă, în jurul orei 8.40. “Pompierii…

Leave a Comment

Your email address will not be published.