Florin Moldovan, fostul şef al Biroului Rutier Dej, s-a stins din viaţă la doar 54 de ani

Moartea a lovit din nou si total nedrept azi noapte. Dupa o viata intreaga in care s-a aflat in slujba cetateanului,  in uniforma de politist,  Comisar sef (R) Florin Moldovan, cel care timp de mai multi ani a condus Biroul Rutier Dej, a trecut la cele vesnice, scrie Dejeanul.ro.

Comisarul Moldovan, asa cum ii placea sa se prezinte, s-a stins azi noapte pe un pat de spital la doar 54 de ani. In urma cu aproximativ doua saptamani s-a simtit rau si s-a prezentat la spital. Au urmat mai multe investigatii, care au scos la iveala in cele din urma o tumora uriasa pe creier ce nu putea fi operata. Nu a trecut mult pana cand si-a pierdut activitatea cerebrala, si a zacut inconstient pe un pat, pana azi noapte, in timp ce toti cunoscutii sperau intr-o minune. Minunea nu s-a produs, si astfel, am ajuns ca incepand de astazi sa vorbim la trecut de cms. sef (R) Florin Moldovan.

Comisar sef (R) Florin Moldovan afost politist timp de 34 de ani, iar o parte din ei a fost Seful Biroului Rutier Dej. In anul 2016 a decis sa puna uniforma in cui si s-a pensionat, dar a continuat sa predea ca si Conferentiar Universitar la Facultatea de Stiinte Juridice din Arad.

Moldovan Iosif Florin s-a nascut in 31 iulie 1964. In perioada 1978 – 1982 a urmat cursurile Liceului Industrial Nr. 7 din Cluj-Napoca. In 1984 a absolvit Scoala Militara de la Campina, iar in 2001 a obtinut diploma de licenta la Universitatea Tibiscus (Facultatea de Drept) din Timisoara. Tot in 2001 a obtinut un Certificat de absolvire curs postuniversitar in domeniul Drept Penal la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj-Napoca. In anul 2007 a obtinut Diploma de Doctor in Istorie, specializarea Istoria Statului si Dreptului Romanesc, iar doi ani mai tarziu, Diploma de absolvire master – stiinte europene. In 2010 a devenit membru al Asociatiei Criminalistilor din Romania iar in 2013 al Institutului European de Drept din Viena si al Asociatiei Romane de Stiinte Penale.

In perioada 2008 – 2014 a fost lector universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” si incepand cu 2014, conferentiar universitar. In 1 iunie 2016 a devenit prodecan al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” si a participat la Universitatea din Padova unde a prezentat seminarul „Juratorii in istoria altor popoare”.

Pasionat de masini de epoca, cms. sef Florin Moldovan a fost printre cei care au pus bazele Clubului Katifer de la Dej, organizand de mai multe ori in orasul nostru „Intalnirea anuala a posesorilor de broscute”. 

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!!!

sursa:  Dejeanul.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Pasarela pietonală din Gara Gherla va fi modernizată anul viitor

Gherleanul - Dec 18, 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a transmis că pasarela de la Gara Gherla va fi reabilitată. ”În cursul anului 2019, Sucursala…

National
shares0 views
National
shares0 views

Bugetarii vor avea mai multe zile libere de sărbători

Gherleanul - Dec 17, 2018

Guvernul face un cadou bugetarilor înainte de Crăciun. Zilele de luni, 24 decembrie, respectiv 31 decembrie, au fost declarate libere…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Tânăr de 27 de ani dat dispărut! Dacă îl vedeţi, sunaţi la 112

Gherleanul - Dec 17, 2018

 Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a plecat voluntar de la domiciliu din 22 noiembrie și…