Florin Moldovan, fostul şef al Biroului Rutier Dej, s-a stins din viaţă la doar 54 de ani

Moartea a lovit din nou si total nedrept azi noapte. Dupa o viata intreaga in care s-a aflat in slujba cetateanului,  in uniforma de politist,  Comisar sef (R) Florin Moldovan, cel care timp de mai multi ani a condus Biroul Rutier Dej, a trecut la cele vesnice, scrie Dejeanul.ro.

Comisarul Moldovan, asa cum ii placea sa se prezinte, s-a stins azi noapte pe un pat de spital la doar 54 de ani. In urma cu aproximativ doua saptamani s-a simtit rau si s-a prezentat la spital. Au urmat mai multe investigatii, care au scos la iveala in cele din urma o tumora uriasa pe creier ce nu putea fi operata. Nu a trecut mult pana cand si-a pierdut activitatea cerebrala, si a zacut inconstient pe un pat, pana azi noapte, in timp ce toti cunoscutii sperau intr-o minune. Minunea nu s-a produs, si astfel, am ajuns ca incepand de astazi sa vorbim la trecut de cms. sef (R) Florin Moldovan.

Comisar sef (R) Florin Moldovan afost politist timp de 34 de ani, iar o parte din ei a fost Seful Biroului Rutier Dej. In anul 2016 a decis sa puna uniforma in cui si s-a pensionat, dar a continuat sa predea ca si Conferentiar Universitar la Facultatea de Stiinte Juridice din Arad.

Moldovan Iosif Florin s-a nascut in 31 iulie 1964. In perioada 1978 – 1982 a urmat cursurile Liceului Industrial Nr. 7 din Cluj-Napoca. In 1984 a absolvit Scoala Militara de la Campina, iar in 2001 a obtinut diploma de licenta la Universitatea Tibiscus (Facultatea de Drept) din Timisoara. Tot in 2001 a obtinut un Certificat de absolvire curs postuniversitar in domeniul Drept Penal la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj-Napoca. In anul 2007 a obtinut Diploma de Doctor in Istorie, specializarea Istoria Statului si Dreptului Romanesc, iar doi ani mai tarziu, Diploma de absolvire master – stiinte europene. In 2010 a devenit membru al Asociatiei Criminalistilor din Romania iar in 2013 al Institutului European de Drept din Viena si al Asociatiei Romane de Stiinte Penale.

In perioada 2008 – 2014 a fost lector universitar la Universitatea de Vest „Vasile Goldis” si incepand cu 2014, conferentiar universitar. In 1 iunie 2016 a devenit prodecan al Universitatii de Vest „Vasile Goldis” si a participat la Universitatea din Padova unde a prezentat seminarul „Juratorii in istoria altor popoare”.

Pasionat de masini de epoca, cms. sef Florin Moldovan a fost printre cei care au pus bazele Clubului Katifer de la Dej, organizand de mai multe ori in orasul nostru „Intalnirea anuala a posesorilor de broscute”. 

Dumnezeu sa il odihneasca in pace!!!

sursa:  Dejeanul.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | A început instalarea semaforului de lângă liceul “Petru Maior”

Gherleanul - Sep 21, 2018

În cursul zilei de astăzi a început instalarea celui de-al doilea semafor din Gherla. Acesta va fi instalat la intersecția…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Scandal în Dej! A băgat un bătrân în spital după care s-a urcat la volanul unei maşini pe care a izbit-o de o poartă

Gherleanul - Sep 21, 2018

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dej au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere,…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Şedinţă la Primăria Gherla! Proiectul privind norma de hrană a poliţiştilor locali, din nou, la vot

Gherleanul - Sep 21, 2018

Joi, 27 septembrie, de la ora 16 are loc şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local Gherla. Printre cele…