FOTO | Final de campanie “Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”

Peste 60 de copii au primit, în urma campaniei Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș, câte un ghiozdan echipat pentru ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți pe cei care din cauza sărăciei nu au prea multe motive de bucurie.

În sprijinul acestei campanii au venit numeroși credincioși din Gherla, dar și din alte orașe, și societăți comerciale care fie prin donații în bani, fie prin  ghiozdane echipate, au devenit îngeri păzitori pentru copiii vulnerabili.

Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla mulțumesc din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică. Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor de acasă nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează.

Rolul Bisericii, a școlii și a societății civile este acela de a suplini lipsurile deopotrivă materiale și spirituale ale acestor copii și să conjugăm eforturile noastre în vederea educării lor, conștienți fiind că „lipsa educației naște monștri”.

Pe lângă această campanie, biroul de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Gherla și filiala Gherla, a Asociației Filantropia Ortodoxă, derulează numeroase proiecte care îi are în vedere pe cei aproximativ 90 de copilași asistați, de diferite vârste. În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate, din cei 90 de asistați, cei 60 de școlari, atât din ciclurile primar și gimnazial, cât și din cel liceal.

În fiecare ghiozdan școlarii au putut găsi următoarele:

–   carte de rugăciuni

  • caiete de matematică și limba română
  • caiete tip I si II
  • caiete de geografie
  • caiete de biologie
  • caiete de muzică
  • bloc pentru desen
  • acuarele
  • pensule
  • penar echipat

Donațiile au totalizat suma de 3900, plus 10 ghiozdane complet utilate.

15 elevi de ciclu primar, din cei menționați, vor beneficia, prin Proiectul socio-educativ Sfântul Stelian, în tot cursul anului școlar, de o masă caldă, la ieșirea de la școală, și de suport educațional.

Multumim tuturor acelora cărora le pasă și care ne-au sprijinit in demersurile noastre, aducând  prin gestul lor o rază de lumină pe fețele copiilor!” a transmis Delia Păsculescu, asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

15 deținuți din cadrul Penitenciarului Gherla vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Gherleanul - Oct 19, 2018

Cincisprezece deținuți, femei și bărbați, din cadrul Penitenciarului Gherla, vor participa azi 19  octombrie , la Bursa locurilor de muncă…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident rutier grav în Cluj! Un bărbat de 41 de ani a decedat după ce s-a răsturnat cu maşina

Gherleanul - Oct 18, 2018

Un grav accident rutier a avut loc, în această seară, pe strada Sfântul Ioan din Cluj-Napoca. Un bărbat în vârstă…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool

Gherleanul - Oct 18, 2018

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Dej au acționat pe DJ108 B, pe raza localității Recea Cristur, pentru prevenirea…