FOTO | Final de campanie “Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș”

Peste 60 de copii au primit, în urma campaniei Donează un ghiozdan cu rechizite pentru un copil nevoiaș, câte un ghiozdan echipat pentru ca începutul de an școlar să-i găsească pregătiți pe cei care din cauza sărăciei nu au prea multe motive de bucurie.

În sprijinul acestei campanii au venit numeroși credincioși din Gherla, dar și din alte orașe, și societăți comerciale care fie prin donații în bani, fie prin  ghiozdane echipate, au devenit îngeri păzitori pentru copiii vulnerabili.

Protopopiatul Ortodox Român Gherla și Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Gherla mulțumesc din inimă tuturor sponsorilor, donatorilor și oamenilor de bine implicați în această campanie filantropică. Prin derularea acestei campanii se dorește a se atrage atenția asupra situației copiilor care din cauza lipsurilor materiale și a problemelor de acasă nu frecventează școala și, în cele din urmă, o abandonează.

Rolul Bisericii, a școlii și a societății civile este acela de a suplini lipsurile deopotrivă materiale și spirituale ale acestor copii și să conjugăm eforturile noastre în vederea educării lor, conștienți fiind că „lipsa educației naște monștri”.

Pe lângă această campanie, biroul de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Gherla și filiala Gherla, a Asociației Filantropia Ortodoxă, derulează numeroase proiecte care îi are în vedere pe cei aproximativ 90 de copilași asistați, de diferite vârste. În urma acestei campanii, au beneficiat de ghiozdane echipate, din cei 90 de asistați, cei 60 de școlari, atât din ciclurile primar și gimnazial, cât și din cel liceal.

În fiecare ghiozdan școlarii au putut găsi următoarele:

–   carte de rugăciuni

  • caiete de matematică și limba română
  • caiete tip I si II
  • caiete de geografie
  • caiete de biologie
  • caiete de muzică
  • bloc pentru desen
  • acuarele
  • pensule
  • penar echipat

Donațiile au totalizat suma de 3900, plus 10 ghiozdane complet utilate.

15 elevi de ciclu primar, din cei menționați, vor beneficia, prin Proiectul socio-educativ Sfântul Stelian, în tot cursul anului școlar, de o masă caldă, la ieșirea de la școală, și de suport educațional.

Multumim tuturor acelora cărora le pasă și care ne-au sprijinit in demersurile noastre, aducând  prin gestul lor o rază de lumină pe fețele copiilor!” a transmis Delia Păsculescu, asistent social în cadrul Protopopiatului Ortodox Gherla.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident mortal lângă Dej! Impact între un autotren, un autoturism şi o autoutilitară

Gherleanul - Dec 16, 2018

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puţin timp, în apropiere de Dej, în localitatea Căşeiu. O…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident cu trei maşini în Cluj! Două persoane au fost rănite

Gherleanul - Dec 16, 2018

Un accident rutier a avut loc, noaptea trecută, pe Calea Baciului din Cluj-Napoca. Din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident în Nima cu două maşini! Un bărbat a fost grav rănit

Gherleanul - Dec 14, 2018

Un accident rutier a avut loc astăzi, puţin după ora 13, pe raza localităţii Nima. Un bărbat în vârstă de…