Importanta sportului

Cate ore este indicat sa faci sport pentru o viata sanatoasa?

In urma unui studiu, a rezultat faptul ca o viata sedentara si lipsita de miscare reperezinta a patra cauza a mortii in lume, crescand sansele ca persoanele sa dezvolte anumite forme de cancer, afectiuni cardiace si diabet.

O persoana ar trebui sa faca cel putin 4 ore saptamanal exercitii fizice moderate sau 2 ore sa lucreze intens la sala. Dar se pare ca in Marea Britanie, doar o treime din populatie urmeaza aceste sfaturi.

Efectele exercitiilor fizice au fost studiate cu zeci de ani in urma, de catre Colegiul American pentru Medicina Sportiva, impreuna cu efectele pe care acestea le au asupra sanatatii.

Rezultatele acestor studii au fost intens mediatizate, atunci cand in Marea Britanie, in anul 1994 s-a observat o scadere dramatica a sanatatii populatiei.

Dar aceste rezultate, sunt mereu discutate, existand numeroase controverse, unii experti considerand ca nu se obtin aceleasi efecte asupra tuturor persoanelor.

Pe de alta parte, Profesorul Ralph Hugwen, de la Universitatea de Stat din Alabama

afirma faptul ca:” Aceste studii nu au fost facute pentru a evidentia legatura dintre miscare si sanatatea unei persoane ci cat de multe exercitii fizice trebuie sa faca cineva pentru a avea o viata sanatoasa.

Sir Liam Donaldson, consilier al ministrului sanatatii, in perioada cuprinsa intre anii 1998 si 2000 a descoperit ca sanatatea poate fi mentinuta intr-un echilibru daca se face miscare aproximativ de 5 ori pe saptamana, considerand ca exercitiile fizice pot fi si de natura cotidiana; lucrul prin gospodarie, gradinaritul, curatenia.

In Marea Britanie, in functie de varsta fiecarei persoane exista anumite recomandari de exercitii fizice, care ar contracara sedentarismul.

Sursa: BBC News

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

Alexandra Văidăhăzan a câştigat pentru a doua oară competiţia sportivă Miss Universe

Admin - Sep 27, 2021

Sportiva Alexandra Văidăhăzan din Gherla a câştigat, weekend-ul trecut, pentru a doua oară titlul de Miss Universe. Competiţia s-a desfăşurat…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Acţiuni ale poliţiştilor la Gherla şi în localităţile din zonă! Au fost aplicate zeci de amenzi

Admin - Sep 27, 2021

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au acționat în acest sfârșit de săptămână în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră…

Actualitate, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Sanatate
shares0 views

Centrul de vaccinare de la Gherla revine la programul de 12 ore

Admin - Sep 24, 2021

Începând de luni, 27 septembgrie 2021, centrul de vaccinare din sala de sport a Liceului Kemény Zsigmond Gherla revine la…