În Dej se poate, în Gherla nu!

Aug 18, 2013
14 Comments

Autorităţile locale din Dej au anunţat că 23 de străzi din municipiu vor fi modernizate pe bani europeni. Modernizarea face parte din  proiectul “Modernizare străzi în Municipiul Dej” şi este finanţat de Uniunea Europeană cu suma de 75 de milioane de lei. În acest sens, Primăria Dej alocă doar 2% din bugetul local pentru asfaltarea respectivelor străzi.

Respectivele lucrări de modernizare au termen de finalizare anul 2015 şi prevăd asfaltare completă, realizare de de trotuare, poduri şi podete, dar şi crearea de piste de biciclete, notează dejeanul.ro.

Autorităţile din Dej au realizat un proiect elaborat, bine pus la punct, care a reuşit să atragă o sumă considerabilă de bani pentru infrastructura Dejului; bani care sunt acolo şi aşteaptă să fie luaţi de oameni capabili şi interesaţi.

Care este situaţia în Gherla?

Autorităţile locale par a fi în vacanţă încă de la începutul verii. Nu se anunţă nimic, nu se face ceva vizibil, nu se întâlneşte nimeni să rezolve probleme comunităţii. Primăria Gherla nu a prezentat încă un plan solid prin care a atras sau va atrage bani europeni, deja pregătiţi, ca să fie investiţi în comunitatea noastră.

Nici măcar centrul oraşului, care ar trebui să arate impecabil, nu ne mulţumeşte. Arată ca un drum de ţară, însă cu trotuare. Dacă respectiva strada Avram Iancu este pietonală, de ce nu arată ca şi o pietonală din oraşele mari ale ţării? Banii europeni ar putea ajuta la înfrumuseţarea centrului: la asfaltarea sau pavarea respectivei străzi.

Chiar dacă recent au fost asfaltate străzile Horea, 16 Februarie, Romană sau Fermei, proiectul de modernizare a fost implementat cu ani în urmă, însă din bugetul local. Periferia începe să arate bine, însă centrul oraşului parcă e bombardat: gropi, denivelări şi canale sub nivelul asfaltului. Dacă adăugăm şi marcajele rutiere lipsă, gustul amar se intensifică.

De ce este atât de greu să concepi un plan care să atragă bani europeni când asta scrie pe fişa postului? UE ne ajută să investim în infrastructură ca să putem redirecţiona bugetul local spre alte domenii. Dar noi ce facem?!

Aşa că, vă rugăm, persoanelor aflate în cauză, puneţi-vă mintea la contribuţie şi luaţi exemplul Dejului care este la o aruncătură de băţ şi care ne devansează la mai toate capitolele.

gherla centru gherleanul.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Accident în Cluj: o şoferiţă a “zburat” cu maşina într-o cabană

Admin - Aug 11, 2020

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Două autospeciale și un echipaj SMURD au…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic cu ocazia Hramului Mănăstirii Nicula

Admin - Aug 11, 2020

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat cu reprezentanții altor instituții cu atribuți în…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor la Gherla pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19

Admin - Aug 10, 2020

În perioada 7-9 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla…