Jos pălăria pentru preoţii gherleni! Ajutor pentru o gherleancă bolnavă de cancer

Iniţiativa celor patru parohii ortodxe din oraș de a ajuta o tânără gherleancă, care suferă de cancer mă face să spun “Jos Pălăria”. Deşi nu credeam că mă voi înclina în faţa unor acţiuni iniţiate de Biserica Ortodoxă, preoţii gherleni devin, într-un final, solidari cu concetăţenii lor.

Biblia spune că trebuie să ne ajutăm aproapele, iar acest lucru ar trebui să fie în capul listei pentru Biserica Ortodoxă Romană.

Cred că acesta ar trebui să fie rolul bisericilor şi, bineînţeles, al preoţilor. Să îi ajute, în primul rând, financiar pe cei încercaţi de soartă, pentru ca în aceste zile exista tratamente pentru majoritatea bolilor.

Protopopiatul Ortodox Gherla împreună cu preoții din oraș vor organiza duminică, 26 ianuarie, după Sfânta Liturghie, colectă în toate cele patru parohii din oraș precum și la Mănăstirea Nicula. Prin urmare, acum este momentul, dragi gherleni, să dăruiţi o speranţă pentru tânăra gherleanca sub forma unei sume de bani.

Sperăm că astfel de acţiuni să nu îşi găsească sfârşitul mâine. Dacă Biserica vrea să aducă cât mai mulţi oameni la sfintele slujbe, ar trebui în primul rând să îşi ajute enoriaşii.

Anunţul integral postat de Protopopiatul Ortodox Gherla:

Gherleanca este studentă în anul III la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Visul acestei tinere este să termine facultatea, să se angajeze și să fie un real sprijin pentru bunica să, care i-a fost alături în lipsa mamei.
      
 Anul trecut tânăra a fost dignosticată cu cancer de colon, fiind operată, costurile acestei intervenții ridicându-se la aproximativ cateva mii de euro. Cu toate că a fost împovărată de suferință, tanara nu a lipsit de la facultate, reușind să obțină note mari la examene și astfel să primească bursă de merit.
       
    În prezent, tânăra are nevoie urgent de 4200 lei pentru spitalizarea și instalarea unui dispozitiv medical care să depisteze și să stopeze dezvoltarea ciupercilor cancerigene existente pe intestinul subțire.
          
  Întrucât fiecare clipă contează pentru ea, Protopopiatul Ortodox Gherla împreună cu preoții din oraș vor organiza duminică, 26 ianuarie 2014, după Sfânta Liturghie, colectă în toate cele patru parohii din oraș precum și la Mănăstirea Nicula. Sperăm ca împreună, din puținul nostru să reușim să adunăm suma necesară intervenției și astfel speranța să reînvie și în sufletul acestei tinere încercată de suferință.

asistent social Elena Gheberta

speranta sonia colecta Biserica Gherla parohii cancer

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Accident în Cluj: o şoferiţă a “zburat” cu maşina într-o cabană

Admin - Aug 11, 2020

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Două autospeciale și un echipaj SMURD au…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic cu ocazia Hramului Mănăstirii Nicula

Admin - Aug 11, 2020

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat cu reprezentanții altor instituții cu atribuți în…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor la Gherla pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19

Admin - Aug 10, 2020

În perioada 7-9 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla…