Liviu Dragnea, 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

Acesta a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, privind angajarea fictivă a doua secretare din PSD la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Sentinţele date astăzi nu sunt definitive şi pot fi atacate cu recurs.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea: Încetează procesul penal pentru abuz în serviciu. Aplică sanctiunra amenzii de 1.000 de lei, cu opinie separată în sensul achitări.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: pentru abuz în serviciu – 1 an şi 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar şi va executa 3 ani de închisoare şi un spor de 7 luni. Condamnarea la închisoare cu executare: 3 ani, 7 luni şi 20 de zile. Decizia a fost luată în unanimitate.

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia, dată în majoritate, există o opinie separată, unde sunt reţinute “circumstanţe atenuante”.

Olguta Şefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentinţa este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost dată în majoritate, unul dintre judecători optând pentru achitare pentru abuz în serviciu.

Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Un judecător a făcut opinie separată, în care sunt reţinute circumstanţele atenuante.

Valentina Marica, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Încetează procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripţiei. Pentru abuz în serviciu însă a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu opinie separată în sensul achitării.

Claudiu Balaban, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire pedeapsa este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind pentru achitare pentru abuz în serviciu şi circumstanţe atenuante pentru fals intelectual.

Nicusor Gheorghe, fost şef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: condamnat la 3 luni pentru fals intelectual şi 1 an pentru abuz în serviciu. După contopire pedeapsa este de 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind de achitare pentru abuz în serviciu.

Procurorul DNA ceruse în cazul lui Dragnea o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi 2 ani şi 6 luni pentru fals, dar şi anularea suspendării condamnării de 2 ani din dosarul Referendumului. La rândul său, liderul PSD a susţinut că este nevinovat şi a cerut achitarea.

Un număr de 11 persoane sunt trimise în judecată în acest caz pentru infracţiuni de abuz în serviciu sau fals intelectual.

sursa

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

FOTO | Un elev al liceului “Ana Ipătescu” Gherla a devenit vicecampion al Angliei la dans sportiv

Gherleanul - Nov 20, 2018

În acest week-end, a avut loc la Blackpool, Campionatul Naţional de Dans Sportiv al Marii Britanii unde elevul Szabo Gabriel…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat de 34 de ani din Gherla prins beat la volan! Acesta nu deţine permis de conducere

Gherleanul - Nov 20, 2018

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează un bărbat de 34 de ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, pentru refuz de recoltare…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

UNTOLD 2019: alte 15.000 de abonamente vândute în doar câteva minute

Gherleanul - Nov 20, 2018

Astăzi, 20 noiembrie, la ora 14.00 s-a pus în vânzare a doua rundă de abonamente pentru UNTOLD 2019. Peste 15.000…