Măștile de protecție și mănușile de unică folosință sunt cruciale în prevenirea infecțiilor

Problema pandemiei la nivel local pare să capete amploare, însă românii par să se fi săturat de restricțiile și normele impuse de autorități. Numărul persoanelor depozitate pozitiv cu COVID-19 în România este în creștere, iar în aceste zile se discută despre reinstalarea stării de urgență. Un subiect foarte discutat este purtarea măștilor faciale și a mănușilor de unică folosință.

Odată cu răspândirea globală a infecțiilor de COVID-19, măștile de față pentru protecție și igienă au devenit cele mai căutate produse. Oamenii au înțeles necesitatea purtării măștilor faciale în locurile publice, însă nu toți au ținut cont de această recomandare în ultima perioadă de timp. Spre exemplu, la benzinării se pot vedea deseori persoane care plătesc combustibilul fără să poarte masca facială obligatorie, în timp ce multe persoane reutilizează măștile și mănușile de unică folosință.

Măștile faciale sunt elemente esențiale pentru protecția tractului respirator împotriva agenților patogeni, a virusurilor și bacteriilor – care se transmit prin aer sub formă de picături mici și pot infecta persoanele sănătoase. Oamenii trebuie să folosească măști faciale certificate, precum și mănuși de unică folosință, ca metode de prevenire a răspândirii infecției.

Medicii spun că agenții patogeni se depun pe partea exterioară a măștilor și a mănușilor, precum și că virusurile pot rezista pe suprafețe o perioadă lungă de timp, situație care favorizează răspândirea bolii. În cazul în care, aceste produse sunt reutilizabile, acestea trebuie dezinfectate corect, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, înainte de a fi refolosite.

Persoanele care nu poartă mănuși de unică folosință pot lua virusul de pe diferite suprafețe care au fost atinse de către cei care au deja boala sau au fost contaminate prin strănut sau prin alte moduri.

Din moment ce numărul de cazuri crește de la o zi la alta și virusul care provoacă COVID-19 încă nu a dispărut, oamenii ar trebui ca să conștientizeze faptul că, pentru a opri răspândirea bolii, trebuie să poarte în continuare măștile faciale și mănușile de unică folosință, chiar dacă aceste lucru poate fi uneori neplăcut, întrucât influențează într-o oarecare măsură interacțiunea.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Au demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca (FOTO)

Admin - Jul 23, 2021

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161J Roșieni – Geaca. Anterior acestei operațiuni a fost…

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Bobâlna își face brand de comună

Admin - Jul 23, 2021

Din dorința de a dezvolta spiritul antreprenorial din mediul rural, membrii din Cluj ai Romanian Business Leaders (RBL) au pus…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Accident rutier grav în Jucu! O femeie a murit după impactul dintre o maşină şi un TIR (FOTO)

Admin - Jul 22, 2021

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este întrerupt temporar pe DN 1C Cluj-Napoca – Gherla,…