Nouă metodă de înşelăciune în judeţul Cluj. Falşi poliţişti merg din uşă în uşă şi cer date personale

Poliţiştii clujeni atrag atenţia asupra unui caz recent de tentativă de înşelăciune semnalat în Cluj. Falşi poliţiştii îţi bat la uşă, îţi cer datele de identificare sub pretextul că ar căuta un infractor periculos, pe care apoi le pot utiliza pentru comniterea altor infracţiuni.

 

“Infractorii au găsit o nouă metodă de a înşela. Aceştia, sub pretextul că sunt poliţişti care caută un infractor periculos, bat la uşa posibilelor victime, le verifică identitatea şi le notează datele persoanle (nume, CNP, etc.). Datele astfel obţinute pot fi folosite la săvârşirea altor infracţiuni, precum obţinere frauduloasă de împrumuturi.

În Cluj, au fost semnalate astfel de cazuri cu precădere în cartierul Mănăştur. În consecinţă, dorim să atragem atenţia cetăţenilor asupra acestei metode pentru a nu cădea în plasa pretinşilor poliţişti.

În fapt, doi tineri bine îmbrăcaţi, în haine civile, bat la uşa mai multor persoane, aleatoriu. Se prezintă ca fiind poliţişti, se legitimează şi, prezentând o legitimaţie falsă, cer documente de identitate ale locatarilor, sub pretextul că sunt în căutarea unui infractor periculos.

Aceştia îşi notează datele personale ale celor cu care discută, comportându-se ca adevăraţi poliţişti, conform scenariului bine ticluit.

Victimele acestui tip de înşelăciune sunt persoanele care nu pun la îndoială intenţiile şi buna credinţă a celor din jur, cu atât mai puţin ale poliţiştilor, devenind astfel potenţiale “victime perfecte”.

Apelăm la clujeni să manifeste atenţie când astfel de „presupuşi poliţişti” le bat la uşă, deoarece datele lor pot fi folosite pentru sâvârşirea de infracţiuni, precum obţinere frauduloasă de împrumuturi.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, vă recomandăm să manifestaţi prudenţă când furnizaţi date personale şi să nu daţi curs unor astfel de solicitări.

Nu primiţi în locuinţă persoane care îşi declină calităţi oficiale decât după ce aţi verificat cu atenţie actul de identitate şi legitimaţia de serviciu, precum şi fotografiile aplicate.

Pentru a-i ajuta pe adevăraţii poliţiştii să îi identifice pe escroci, reţineţi cât mai multe din semnalmentele celor care vă abordează, iar dacă aveţi posibilitatea, fotografiaţi-i!

Dacă sunteţi contactat de un „aşa zis poliţist” şi aveţi dubii cu privire la calitatea sa oficială, anunţaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin” se arata intr-un comunicat al IPJ Cluj.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Minoră de 12 dată dispărută! A fost găsită după două zile cu un bărbat! Aceştia au întreţinut relaţii sexuale

Gherleanul - Aug 23, 2019

După circa 48 de ore de căutări continue și investigații complexe, o minoră de 12 ani, care a plecat de…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat arestat pentru pornografie infantilă! A convins o fetiţă de 9 ani din Cluj să îi trimită fotografii indecente

Gherleanul - Aug 23, 2019

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Grav accident în Căianu Vamă! O maşină s-a răsturnat în curtea unei şcoli (FOTO)

Gherleanul - Aug 23, 2019

Pompierii au intervenit la un accident rutier care a avut loc în localitatea Căianu Vamă, în jurul orei 8.40. “Pompierii…

Leave a Comment

Your email address will not be published.