O gherleancă a iniţiat o campanie anti-smartphone prin care este încurajată comunicarea face to face

Erica Moldovan din Gherla, Andra Breazu şi Bogdan Ciortea au iniţiat o campanie anti-smartphone  prin care aceştia încearcă să încurajeze socializarea aşa cum o făceau părinţii noştri. Campania celor trei studenţi se va desfăşura, în primă fază, în Cluj-Napoca.

Ideea studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Studii ale Comunicării a venit în urma unei teme primite la Comunicare Publică. Aceştia au primit ca sarcină realizarea unei campanii sociale de sănătate. “Ca să facem ceva original, în principiu ne-am gândit la reţele de socializare şi internet, care sunt prea la îndemână peste tot
Încercând să găsim o idee bună, colega mea Andra, care e cu noi în proiect, stătea pe telefon în timp ce noi făceam brainstorming“, a declarat pentru Gherleanul.ro, Erica Moldovan.

De aici, a şi venit ideea unei campanii anti-smartphone. “Am certat-o puţin şi ne-am dat seama că în jurul nostru din 7 mese, câte erau ocupate, la 3 stătea cineva navigând pe telefon. Pornind de aici, am căutat pe internet dacă s-au mai făcut campanii în legătură cu acest subiect şi am găsit marea campanie “Stop Phubbing” pentru care s-a inventat şi cuvântul phubbing“, a continuat gherleanca.

Campania studenţilor doreşte să îi facă pe tineri să aprecieze o conversaţie face-to-face

anti phubbing www.gherleanul.ro
În principiu vrem să aducem la cunoştinţa populaţiei că există un termen pentru comportamentul acesta şi desigur, dacă reuşim, să le şi schimbăm comportamentul. Vrem să îi facem să aprecieze o conversaţie face-to-face, un concert atunci când se duc să îl vadă (nu să filmeze) sau momentele importante în viaţă pe care poţi să le pierzi din cauză că eşti tot timpul cu capul în telefon“, spune Erica Moldovan.

 

 

 

 

 

marea hamaceala www.gherleanul.ro

 

 

Lansarea campaniei va avea loc pe 16 aprilie în cadrul acţiunii “Marea Hamaceala 2” desfăşurată în Parcul Central din Cluj-Napoca.

 

 

 

 

 

 

Continuarea campaniei Anti Phubbing va avea loc pe 9 mai în Spaţiu Cafe, unde se va ţine un party la care conexiunea Wi-FI va fi oprită. În plus, intiatorii campaniei doresc să printeze flyere pe această temă, pe care să le distribuie apoi prin Cluj-Napoca.

Dacă vom avea succes cu campania, normal că o să încercăm să o extindem şi în alte oraşe. Deocamdată,  dorim ca informaţia să ajungă la publicul ţintă, adică la studenţi şi adolescenţi. Aceştia trebuie să înţeleagă mesajul care îl transmitem: The phone will eat your brain and your social life!“,  explica gherleanca Erica Moldovan.

Mai multe informaţii despre campanie găsiţi pe pagina celor trei studenţi: Anti Phubbing Campaign.

O gherleancă a iniţiat o campanie anti-smartphone prin care este încurajată comunicarea face to face

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, National
shares0 views
Actualitate, National
shares0 views

Linie de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta. Aceasta va fi construită de Guvernul Ungariei

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de…

Sport
shares0 views
Sport
shares0 views

Cupa Davis la Cluj-Napoca. Meciul România – Maroc se joacă în Sala Polivalentă

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Federația Română de Tenis anunță că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

La 73 de ani a fost prins conducând beat pe o stradă din Dej

Adrian Loghin - Feb 16, 2018

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului  Dej au depistat un bărbat de 73 ani, din Cuzdrioara, în timp ce conducea un …