O nouă ediţie a campaniei caritabile “Încalţă şi tu un copil, de Paşti”

Iti propun un exercițiu de imaginație.

Te mai naști odată, ești copil, locuiești la sat și stai în spatele porții privind la copiii care merg spre școală gălăgioși. Ar trebui să fii și tu cu ei, însă papucii tăi s-au rupt. Tata i-a lipit dar nu a ținut, mama  i-a cusut dar colegii au observat asta și au râs de tine.

Așa sunt copiii, ei râd din orice. Ai plâns de rușine și nu mai vrei să mergi la școală.  Pe lângă tine trece un bărbat care îți spune să încalți papucii pe care îi ai sau dacă nu să mergi desculț, dacă vrei să faci școală, te duci oricum. Te uiți la el nedumerit, nu înțelegi nimic, îți spui în gând „Ciudat gândesc adulții „. Trece apoi un altul care te întreabă unde îți sunt părinții și de ce nu merg la muncă să îți cumpere papuci. Ii spui timid că mama e bolnavă și tata muncește, dar sunteți 8 copii și banii nu ajung.

El completează „Nu trebuia să facă atâția copii mama ta” și merge mai departe. Al treilea te mângâie pe obraz, îți șterge lacrima și îți spune să-l aștepți. Se întoarce cu o pereche de papuci, cumpărați de la magazinul din sat și zice așa „Incalță-te copile și du-te la școală, învață și fă-te om mare și bun„.

Așa ești tu acum, un om mare și bun!  Copilul acela imaginar există, și nu e unul, sunt foarte mulți, 50% dintre copiii din România trăiesc în sărăcie.


Te aștept la sediul Asociației “Vreau să trăiesc liber” de pe strada Aurel Vlaicu nr. 5 cu o pereche de incălțăminte, mărimi cuprinse între 30 și 41, pentru fete și băieți. Dacă vrei să trimiți colet o poți face tot pe adresa strada Aurel Vlaicu nr. 5, localitate Dej, județ Cluj, telefon 0736281810.

Pentru cei care vor să trimită bani pentru a cumpăra încălțăminte, contul este Fundația Someș CUI 27790157, IBAN RO84CECECJ0330RON0735634, Banca CEC BANK Agenția Dej.

În Cluj-Napoca există un centru de colectare la Liceul Spiru Haret (Strada Alexandru Vaida Voievod 55A). Încălţămintea se poate lăsa în această locaţie de luni până vineri între orele 08 – 17. Telefon: 0762.622.833.

Beneficiarii proiectului sunt preşcolari şi elevi ai şcolilor din comunele din judeţul Cluj.

Magdalena Rus, inițiator Campanie „Incalță un copil de Paști”

Proiect derulat de Fundaţia "Someș" în parteneriat cu Asociația "Vreau să trăiesc liber"

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

FOTO | A început instalarea semaforului de lângă liceul “Petru Maior”

Gherleanul - Sep 21, 2018

În cursul zilei de astăzi a început instalarea celui de-al doilea semafor din Gherla. Acesta va fi instalat la intersecția…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Scandal în Dej! A băgat un bătrân în spital după care s-a urcat la volanul unei maşini pe care a izbit-o de o poartă

Gherleanul - Sep 21, 2018

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dej au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere,…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Şedinţă la Primăria Gherla! Proiectul privind norma de hrană a poliţiştilor locali, din nou, la vot

Gherleanul - Sep 21, 2018

Joi, 27 septembrie, de la ora 16 are loc şedinţa ordinară a lunii septembrie a Consiliului Local Gherla. Printre cele…