O nouă ediţie a campaniei caritabile “Încalţă şi tu un copil, de Paşti”

Iti propun un exercițiu de imaginație.

Te mai naști odată, ești copil, locuiești la sat și stai în spatele porții privind la copiii care merg spre școală gălăgioși. Ar trebui să fii și tu cu ei, însă papucii tăi s-au rupt. Tata i-a lipit dar nu a ținut, mama  i-a cusut dar colegii au observat asta și au râs de tine.

Așa sunt copiii, ei râd din orice. Ai plâns de rușine și nu mai vrei să mergi la școală.  Pe lângă tine trece un bărbat care îți spune să încalți papucii pe care îi ai sau dacă nu să mergi desculț, dacă vrei să faci școală, te duci oricum. Te uiți la el nedumerit, nu înțelegi nimic, îți spui în gând „Ciudat gândesc adulții „. Trece apoi un altul care te întreabă unde îți sunt părinții și de ce nu merg la muncă să îți cumpere papuci. Ii spui timid că mama e bolnavă și tata muncește, dar sunteți 8 copii și banii nu ajung.

El completează „Nu trebuia să facă atâția copii mama ta” și merge mai departe. Al treilea te mângâie pe obraz, îți șterge lacrima și îți spune să-l aștepți. Se întoarce cu o pereche de papuci, cumpărați de la magazinul din sat și zice așa „Incalță-te copile și du-te la școală, învață și fă-te om mare și bun„.

Așa ești tu acum, un om mare și bun!  Copilul acela imaginar există, și nu e unul, sunt foarte mulți, 50% dintre copiii din România trăiesc în sărăcie.


Te aștept la sediul Asociației “Vreau să trăiesc liber” de pe strada Aurel Vlaicu nr. 5 cu o pereche de incălțăminte, mărimi cuprinse între 30 și 41, pentru fete și băieți. Dacă vrei să trimiți colet o poți face tot pe adresa strada Aurel Vlaicu nr. 5, localitate Dej, județ Cluj, telefon 0736281810.

Pentru cei care vor să trimită bani pentru a cumpăra încălțăminte, contul este Fundația Someș CUI 27790157, IBAN RO84CECECJ0330RON0735634, Banca CEC BANK Agenția Dej.

În Cluj-Napoca există un centru de colectare la Liceul Spiru Haret (Strada Alexandru Vaida Voievod 55A). Încălţămintea se poate lăsa în această locaţie de luni până vineri între orele 08 – 17. Telefon: 0762.622.833.

Beneficiarii proiectului sunt preşcolari şi elevi ai şcolilor din comunele din judeţul Cluj.

Magdalena Rus, inițiator Campanie „Incalță un copil de Paști”

Proiect derulat de Fundaţia "Someș" în parteneriat cu Asociația "Vreau să trăiesc liber"

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Pasarela pietonală din Gara Gherla va fi modernizată anul viitor

Gherleanul - Dec 18, 2018

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a transmis că pasarela de la Gara Gherla va fi reabilitată. ”În cursul anului 2019, Sucursala…

National
shares0 views
National
shares0 views

Bugetarii vor avea mai multe zile libere de sărbători

Gherleanul - Dec 17, 2018

Guvernul face un cadou bugetarilor înainte de Crăciun. Zilele de luni, 24 decembrie, respectiv 31 decembrie, au fost declarate libere…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Tânăr de 27 de ani dat dispărut! Dacă îl vedeţi, sunaţi la 112

Gherleanul - Dec 17, 2018

 Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a plecat voluntar de la domiciliu din 22 noiembrie și…