Parlamentarii vor avea un salariu de 13.000 de lei, iar președinții Camerelor vor primi 16.500 lei

Legea salarizării unitare a intrat în vigoare, începând cu data de 1 iulie. Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu dar și parlamentarii sunt printre cei mai mari beneficiari ai acestei legi.

De la 5.000 de lei, salariile aleșilor vor ajunge la 13.000 de lei, în timp ce șefii celor două Camere vor avea 16.500 lei. Între timp, medicii și profesorii vor mai aștepta până în 2018. Abia de la 1 ianuarie le vor crește și lor salariile, potrivit legii salarizării, cu 25%.

Mai cresc și salariile militarilor şi a personalul contractual din Ministerul Apărării Naţionale, cu 15%, tot de la 1 iulie.

Legea salarizării unitare prevede majorări de 25% şi pentru profesori şi medici, însă creşterile salariale vor fi aplicate abia de la 1 ianuarie 2018, când toţi bugetarii vor avea salarii mărite cu 25%. Tot de atunci, majorările vor fi acordate etapizat până în 2022. Medicii şi asistenţii medicali vor prim salarii mărite de la 1 martie 2018. Totodată, şi pentru cei din învăţământ salariile se vor majora cu 20% faţă de nivelul acordat pentru februarie 2018.

Lia Olguța Vasilescu spunea că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă. Iniţial, primele majorări salariale pentru educație și sănătate erau programate pentru 1 iulie 2017, însă în dezbaterea din Parlament s-a revenit asupra acestei decizii. Măririle în cazul demnitarilor au rămas, însă, să intre în vigoare începând cu 1 iulie.

Salariul unui parlamentar crește de la 5.600 de lei la 13.000 de lei; Președinții Camerelor vor câștiga 16.500 lei. Salariul președintelui României va scădea

Aleșii au plecat în vacanță mulțumiți. După o primă sesiune în care au lucrat maxim 3 zile în comisii și plen, și cu mai multe proiecte rămase restante pentru toamnă, parlamentarii au primit un cadou neașteptat: salariile lor se vor dubla. E adevărat că se poate spune că și-au făcut sinfguri acest cadou, ținând cont că legea a fost adoptată de Parlament, în această formă.Astfel, salariul brut al parlamentarilor depăşeşte 13.000 de lei, până acum ei primind 5.600 lei. Preşedinţii celor două Camere vor câştiga 16.500 de lei. Preşedintele României nu este la fel de norocos, însă. Va primi la finalul lunii iulie 17.400 de lei, cu 3.000 de lei mai puţin faţă de cât câştigă în prezent.

Stiri care te-ar putea interesa

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Lecţie în trafic pentru şoferi de la poliţişti: cum să ţină corect mâinile pe volan (FOTO)

Adrian Loghin - Jul 21, 2017

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de prevenire, au desfăşurat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, activităţi de prevenire în cadrul campaniei ,,Ora…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Accident pe centura Gherlii! O maşină s-a răsturnat după ce a distrus gardul unei case şi a rupt mai mulţi pruni (VIDEO/FOTO)

Adrian Loghin - Jul 20, 2017

Un accident rutier a avut loc, în această după-amiază, pe DN1C pe centura municipiului Gherla. Un bărbat din Dej şi…

Social-cultură
shares0 views
Social-cultură
shares0 views

Vernisaj de expoziţie la Gherla cu Mara Corăbean

Adrian Loghin - Jul 20, 2017

Joi 20 iulie în municipiul Gherla mai are loc un vernisaj de expoziţie, de astă dată în Sala Francofonă a…