Pași concreți pentru extinderea a peste 83 de kilometri de noi rețele de alimentare cu apă în comunele clujene Unguraș și Mica

A fost semnată autorizația de construire privind executarea lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă în comunele Unguraș și Mica, lucrări ce se vor desfășura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județele Cluj și Sălaj în perioada 2014 – 2020.

Astfel, în ceea ce privește comuna clujeană Unguraș, în satele Unguraș, Valea Ungurașului și Batin se vor realiza tronsoane de aducțiune cu o lungime totală însumată de 19.214 metri, iar în satul Unguraș se va amplasa o stație de pompare. Totodată, va fi realizată o gospodărie nouă de apă în Valea Ungurașului, care va cuprinde un rezervor de înmagazinare de 100 mc, o stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizări verticale, precum și drumuri de incintă.

De asemenea, două gospodării de apă existente în satul Unguraș vor fi reabilitate, lucrările vizând intervenții la rezervoare, o nouă stație de clorinare, cămine de vane noi și reabilitarea celor existente, un nou bazin vidanjabil, rețele tehnologice interioare și exterioare noi, drumuri de incintă și sistematizări verticale.

Nu în ultimul rând, se vor realiza tronsoanele rețelei de distribuție a apei potabile, cu o lungime de 6.781 de metri și 230 de branșamente pentru consumatori, urmând a fi montate 66 de cămine de vane, dintre care 32 de bucăți vor fi în Unguraș, 22 în Valea Ungurașului, iar în Batin vor fi amplasate 12 astfel de cămine.

Totodată, în comuna Mica, extinderea rețelei de alimentare cu apă va cuprinde tronsoane de aducțiune în lungime de 19.598 de metri, realizarea a trei stații noi de pompare pe noua conductă de aducțiune, precum și o rețea de distribuție cu lungimea de 37.847 de metri și 1.367 de branșamente.

Lucrările vor viza și realizarea a 157 de cămine de vane, dintre care 33 vor fi în satul Mănăstirea, 34 în Mica, 38 de bucăți vor fi amplasate în Sânmărghita, în Nireș vor fi 45 de cămine de vane și 7 bucăți în Dâmbu Mare.

Nu în ultimul rând, urmează a fi realizate trei gospodării de apă în localitățile Mănăstirea, Nireș și Sânmărghita, operațiuni ce vor consta în amplasarea unui rezervor de înmagazinare de 200 mc, stație de clorinare, cămine de vane, un bazin vidanjabil, instalații hidraulice aferente rezervoarelor, rețele tehnologice interioare și exterioare, sistematizare verticală și drumuri de incintă.

Reamintim faptul că aceste lucrări vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul 13 din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect mamut cu finanțare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro câștigat de Compania de Apă Someș la finalul anului 2018.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Bobâlna reţinut după ce a distrus poarta unei femei şi a ameninţat-o cu moartea

Gherleanul - Sep 19, 2019

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 46 de…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Scandal în Căşeiu! Şi-a bătut soţia, deşi avea ordin de protecţie

Gherleanul - Sep 19, 2019

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 40 de ani…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor în satele din zona Gherlii! Au fost aplicate zeci de amenzi

Gherleanul - Sep 19, 2019

În perioada 17 – 18 septembrie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor…

Leave a Comment

Your email address will not be published.