Peste 190 de poliţişti vor fi la datorie pentru ca Paștele Catolic să fie petrecut în condiții de liniște și siguranță

Peste 190 de poliţişti vor fi la datorie, zilnic, pentru ca Paștele Catolic să fie petrecut în condiții de liniște și siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19 să fie respectate.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, vor acționa în sistem integrat, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și cei ai Grupării de Jandarmi Mobilă “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Zilnic, în medie 130 de polițiști din dispozitivele de ordine și siguranță publică vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror incidente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenţia rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

De asemenea, pentru prevenirea producerii unor evenimentelor rutiere negative şi asigurarea fluenţei traficului rutier, în aceste zile, poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere din localitățile urbane, precum și pe sectoarele DN din județul Cluj.

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus, reamintim:

– În noaptea de 3 spre 4 aprilie, va fi permisă circulația persoanelor,  în intervalul orar 20.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic.

– Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Poliţişti gherleni agresaţi de mai mulţi bărbaţi în Așchileu Mic

Admin - Apr 16, 2021

La data de 15 aprilie, doi bărbați de 28 și 48 de ani, din comuna Așchileu au fost reținuți pentru…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Locuitorii satelor Sântioana, Sântejude, Sântejude-Vale și Năsal vor beneficia, în curând, de gaze naturale

Admin - Apr 16, 2021

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale în cele…

Actualitate
shares0 views
Actualitate
shares0 views

Doi bărbaţi din Gherla, condamnaţi la închisoare cu executare, prinşi de poliţiştii gherleni

Admin - Apr 15, 2021

La data de 14 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au identificat doi bărbați, în vârstă de 44 și…