Piața imobiliară în Gherla: preț apartamente și case

Municipiul Gherla se află la o distanță de aproximativ 44 de km de Cluj-Napoca, ceea ce face ca micuța localitate să fie foarte atrăgătoare din punct de vedere imobiliar. Ținând cont că în Cluj-Napoca se înregistrează cele mai mari prețuri de pe piața imobiliară din România, localitatea Gherla poate deveni o aleternativă viabilă pentru persoanele care fug de agitația cotidiană specifică unui oraș.

Potrivit anunțurilor din categoria chirii în Gherla, un apartament este dat în chirie cu prețuri de începe de la 120 euo, în timp ce o casă poate fi închiriată cu prețuri în jurul a 200 de euro. Prețurile cresc în funcție de finisările locuinței și de mobila pusă la dispoziția chiriașilor.

Și la capitolul vânzare apartamente și case în Gherla sunt oferte variate. Astfel, un apartament cu 2-3 camere este vândut cu prețuri între 40.000 – 50.000 euro, în funcție de zona în care se află și de dotări.

Tot aici putem găsi și apartamente mai luxoase, la care prețurile cresc în funcție de dotări. De exemplu, un apartament cu 3 camere, complet renovat și cu o suprafață de 68 mp, situat pe Calea Clujului, este vândut cu 64.000 euro. Un alt apartament, tot cu 3 camere, însă cu o suprafață de circa 100 mp, este estimat la 89.000 euro. Acesta are două dormitoare, un living, două băi utilate, bucătărie utilată, două cămări, balcon cu o suprafață de circa 12 mp, loc de parcare în fața blocului, plus un garaj sub bloc.

Când vine vorba de case, prețurile oscilează la fel de mult. O casă cu grădină și curte, situată în cartierul nou din Gherla, cu o suprafață totală de 365 mp, din care casa 150 mp, poate fi achiziționată cu 70.000 euro. Aceasta are 4 camere, 2 băi, 2 holuri beci, pod și anexe, cu încălzire pe centrală proprie și geamuri și uși termopan. Casa a fost construită în anul 1990 și este racordată la toate utilitățile publice: gaz, curent, apă și canalizare.

Atunci când vorbim de o casă de lux în Gherla, prețurile cresc simțitor și încep de la peste 100.000 euro și se pot chiar dubla, în funcție de suprafața terenului, a casei și de finisările și utilitățile acesteia.

O altă latură importantă a pieței imobiliare din Gherla este tranzacția terenurilor. Și aici prețurile oscilează destul de mult. Astfel că un metru pătrat ajunge să fie scos la vânzare cu minimum 10 euro, iar în multe cazuri acestea ajung să depășească și 30 de euro.

Din punct de vedere al tranzacțiilor imobiliarea, județul Cluj stă foarte bine. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitatea Imobiliară, în luna mai au fost efectuate 2.335 contracte. Astfel, Clujul s-a clasat pe locul 3 în topul național, fiind depășit doar de București și Ilfov.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, puteți să studiați ofertele din anunțurile de imobiliare postate pe site-ul https://flatfy.ro/, în timp ce pe https://new.flatfy.ro/ veți găsi cele mai noi ansambluri imobiliare construite în România. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria (https://hu.flatfy.com/), Moldova (https://new.flatfy.md) și Bulgaria (https://bg.flatfy.com/).

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Divertisment
shares0 views
Actualitate, Divertisment
shares0 views

Începe Electric Castle! Organizatorii au pregătit autobuze pe ruta Dej – Gherla – Bonţida şi retur

Gherleanul - Jul 16, 2019

Mâine începe cea de-a şaptea ediţie a festivalului Electric Castle, organizat în localitatea Bonţida. Pentru fanii festivalului din Gherla şi…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Accident pe Bulevardul Muncii din Cluj: impact între un tramvai şi o autocisternă

Gherleanul - Jul 16, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această dimineaţă, pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca. "Două autospeciale cu modul de descarcerare…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident în Iclod: impact între un autocar şi un autoturism

Gherleanul - Jul 15, 2019

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un autocar a avut loc astăzi, în jurul orei…

Leave a Comment

Your email address will not be published.