Piața imobiliară în Gherla: preț apartamente și case

Municipiul Gherla se află la o distanță de aproximativ 44 de km de Cluj-Napoca, ceea ce face ca micuța localitate să fie foarte atrăgătoare din punct de vedere imobiliar. Ținând cont că în Cluj-Napoca se înregistrează cele mai mari prețuri de pe piața imobiliară din România, localitatea Gherla poate deveni o aleternativă viabilă pentru persoanele care fug de agitația cotidiană specifică unui oraș.

Potrivit anunțurilor din categoria chirii în Gherla, un apartament este dat în chirie cu prețuri de începe de la 120 euo, în timp ce o casă poate fi închiriată cu prețuri în jurul a 200 de euro. Prețurile cresc în funcție de finisările locuinței și de mobila pusă la dispoziția chiriașilor.

Și la capitolul vânzare apartamente și case în Gherla sunt oferte variate. Astfel, un apartament cu 2-3 camere este vândut cu prețuri între 40.000 – 50.000 euro, în funcție de zona în care se află și de dotări.

Tot aici putem găsi și apartamente mai luxoase, la care prețurile cresc în funcție de dotări. De exemplu, un apartament cu 3 camere, complet renovat și cu o suprafață de 68 mp, situat pe Calea Clujului, este vândut cu 64.000 euro. Un alt apartament, tot cu 3 camere, însă cu o suprafață de circa 100 mp, este estimat la 89.000 euro. Acesta are două dormitoare, un living, două băi utilate, bucătărie utilată, două cămări, balcon cu o suprafață de circa 12 mp, loc de parcare în fața blocului, plus un garaj sub bloc.

Când vine vorba de case, prețurile oscilează la fel de mult. O casă cu grădină și curte, situată în cartierul nou din Gherla, cu o suprafață totală de 365 mp, din care casa 150 mp, poate fi achiziționată cu 70.000 euro. Aceasta are 4 camere, 2 băi, 2 holuri beci, pod și anexe, cu încălzire pe centrală proprie și geamuri și uși termopan. Casa a fost construită în anul 1990 și este racordată la toate utilitățile publice: gaz, curent, apă și canalizare.

Atunci când vorbim de o casă de lux în Gherla, prețurile cresc simțitor și încep de la peste 100.000 euro și se pot chiar dubla, în funcție de suprafața terenului, a casei și de finisările și utilitățile acesteia.

O altă latură importantă a pieței imobiliare din Gherla este tranzacția terenurilor. Și aici prețurile oscilează destul de mult. Astfel că un metru pătrat ajunge să fie scos la vânzare cu minimum 10 euro, iar în multe cazuri acestea ajung să depășească și 30 de euro.

Din punct de vedere al tranzacțiilor imobiliarea, județul Cluj stă foarte bine. Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitatea Imobiliară, în luna mai au fost efectuate 2.335 contracte. Astfel, Clujul s-a clasat pe locul 3 în topul național, fiind depășit doar de București și Ilfov.

Dacă sunteți în căutarea unei locuințe, puteți să studiați ofertele din anunțurile de imobiliare postate pe site-ul https://flatfy.ro/, în timp ce pe https://new.flatfy.ro/ veți găsi cele mai noi ansambluri imobiliare construite în România. Platforma Flatfy este disponibilă și în țările învecinate cu România, Ungaria (https://hu.flatfy.com/), Moldova (https://new.flatfy.md) și Bulgaria (https://bg.flatfy.com/).

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Şofer beat prins de poliţişti în Recea Cristur

Gherleanul - Oct 15, 2019

Ieri, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Recea Cristur au depistat un bărbat de 57…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Mai multe persoane încarcerate la Penitenciarul Gherla! Pentru ce au fost condamnate

Gherleanul - Oct 15, 2019

Mai multe persoane care aveau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea au fost încarcerate ieri la Penitenciarul Gherla. Aceştia…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Tâlhărie prin metoda “Accidentul” la Dej. Tâlharul a fost depistat după mai bine de doi ani

Gherleanul - Oct 15, 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Dej au identificat un bărbat de 38 de ani, din comuna Balta Albă,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.