Poliţiştii clujeni au dat peste 300 de amenzi în doar două ore

Poliţiștii clujeni au acționat la începutul acestui weekend în vederea creșterii gradului de siguranță și disciplină rutieră.

Acţiunea a vizat în principal combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum şi responsabilizarea șoferilor în ceea ce privește consecințele nepurtării centurii de siguranță sau folosirea telefoanelor mobile pe timpul deplasării.

Poliţiştii rutieri și cei de ordine publică au acționat în zona arterelor principale de circulație de pe raza județului, iar pentru neregulile constatate au aplicat peste 300 de contravenții.

La data de 10 ianuarie, în intervalul 16:00-18:00, polițiștii rutieri și cei de ordine publică din întreg județul au acționat, sub coordonarea Serviciului Rutier, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 17 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Abaterile constatate de poliţişti pentru încălcarea regimului legal de viteză au impus aplicarea a 97 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost înregistrate 56 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță de către conducătorii auto, iar alte 12 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor.

Pentru neregulile constatate pe raza municipiului Cluj -Napoca și a localităților din apropiere, din mediul rural, au fost aplicate 160 de sancțiuni.

În cadrul acțiunii desfășurate la nivelul municipiului Cluj-Napoca au participat și polițiști din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Cluj-Napoca.

Acțiunile polițiștilor clujeni vor continua pe tot parcursul weekend-ului, scopul acestora fiind prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Militar găsit spânzurat într-o unitate militară din Cluj-Napoca

Gherleanul - Jan 20, 2020

Un militar a fost găsit spânzurat, în această dimineaţă, la o unitate militară din Cluj-Napoca. “La data de 20.01.2020, ora…

Actualitate, Social
shares0 views
Actualitate, Social
shares0 views

Activități la Penitenciarul Gherla organizate cu ocazia „Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală”

Gherleanul - Jan 19, 2020

În luna ianuarie, cu ocazia “Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școală” în cadrul Penitenciarului Gherla cât și la Secția Exterioară…

Actualitate, Politic-administrativ, Sanatate
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ, Sanatate
shares0 views

Poliţiştii locali şi pompierii voluntari din Gherla ar putea primi aparatură medicală şi instructaj pentru a acorda primul ajutor

Gherleanul - Jan 17, 2020

Peste 400 de gherleni au semnat o iniţiativă prin care se doreşte ca poliţiştii locali şi pompierii voluntari din Gherla…

Leave a Comment

Your email address will not be published.