Poliţiştii clujeni au dat peste 300 de amenzi în doar două ore

Poliţiștii clujeni au acționat la începutul acestui weekend în vederea creșterii gradului de siguranță și disciplină rutieră.

Acţiunea a vizat în principal combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum şi responsabilizarea șoferilor în ceea ce privește consecințele nepurtării centurii de siguranță sau folosirea telefoanelor mobile pe timpul deplasării.

Poliţiştii rutieri și cei de ordine publică au acționat în zona arterelor principale de circulație de pe raza județului, iar pentru neregulile constatate au aplicat peste 300 de contravenții.

La data de 10 ianuarie, în intervalul 16:00-18:00, polițiștii rutieri și cei de ordine publică din întreg județul au acționat, sub coordonarea Serviciului Rutier, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 305 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 17 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

Abaterile constatate de poliţişti pentru încălcarea regimului legal de viteză au impus aplicarea a 97 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost înregistrate 56 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranță de către conducătorii auto, iar alte 12 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor.

Pentru neregulile constatate pe raza municipiului Cluj -Napoca și a localităților din apropiere, din mediul rural, au fost aplicate 160 de sancțiuni.

În cadrul acțiunii desfășurate la nivelul municipiului Cluj-Napoca au participat și polițiști din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Cluj-Napoca.

Acțiunile polițiștilor clujeni vor continua pe tot parcursul weekend-ului, scopul acestora fiind prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Stiri care te-ar putea interesa

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Peste 350 de poliţişti vor acţiona în judeţul Cluj în minivacanţa de 1 Iunie

Admin - May 29, 2020

În contextul minivacanței pentru sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, peste 350 de poliţiştii clujeni vor acţiona zilnic în întreg județul,…

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Persoane din Cluj, Luna, Dăbâca încarcerate ieri la Penitenciarul Gherla

Admin - May 29, 2020

La data de 28 mai, în jurul orei 10.00, în urma investigațiilor efectuate de către polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Imagini şocante în judeţul Cluj! Cal pus de proprietar să tragă un BMW (VIDEO)

Admin - May 28, 2020

Un cal fost chinuit și pus să tragă un BMW de două tone, probă că să fie vândută, la Turda,…