Povestea unei tinere din Dej, vândută în Grecia ca sclavă sexuală

Mar 26, 2014
1 Comments

Grecia este printre puţinele tari din Europa  în care prostituţia este legală. Conform statisticilor, în momentul de faţă, aproximativ 15 000 de prostituate plătesc taxe la stat de pe urma banilor încasaţi din prestarea de servicii sexuale. Bordelurile înfloresc, în special în staţiunile cu un aflux mare de turişti străini, statul elen chiar făcând eforturi pentru a genera cât  mai mulţi bani şi din turismul sexual. Totuşi, chiar dacă prostituţia este legală, proxenetismul şi traficul de persoane sunt aspru pedepsite. Conform cifrelor neoficiale, numai în Insula Creta sunt peste 3700 de fete care prestează servicii sexuale contra cost, de plăcere, pentru a se întreţine, sau mai grav, forţate de alte persoane.

În ultima situaţie s-a aflat şi o tânără de 22 de ani din Dej, care s-a încrezut într-o veche cunoştinţă de familie  şi a acceptat să plece la muncă în Grecia, primind asigurări că va lucra ca şi menajera într-un hotel. A fost vândută de cea care a dus-o în Grecia, şi obligată să se prostitueze într-un bordel, fiind captiva şi primind doar mâncare şi din când în când … bătaie. La mai bine de trei ani după ce a reuşit să scape, aceasta a acceptat să povestească pentru Dejeanul.ro drama prin care a trecut. Pentru că nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, o să-i spunem Cezara, nume pe care l-a şi primit în bordelul unde a fost sclavă sexuală.

A fost trădată de femeia care i-a fost ca o mamă

Viaţa Cezarei nu a fost una uşoară încă din adolescenţă. Rămasă fără mama la vârsta de doi ani şi fără tată la 16 ani, s-a descurcat cum a putut, cu ajutorul puţinelor rude pe care le avea şi a reuşit să termine un liceu din Dej. A fost sprijinită de o prietena a părinţilor săi, care îi purta de grijă şi încercă să suplinească rolul unei mame. La vârsta de 19 ani s-a măritat şi a continuat să locuiască în Dej alături de soţul ei. Căsnicia lor nu a fost aşa cum ea şi-a dorit-o, fiind una de coşmar, cu bătăi şi scandaluri din ce în ce mai dese. După un an şi jumătate a divorţat şi a rămas singură, cu un loc de muncă prost plătit şi multe datorii. Pentru a-şi reveni financiar şi a încerca să uite prin ce a trecut în Dej, a decis să îşi caute un loc de muncă în străinătate. I-a spus despre acest lucru celei în care avea încredere şi pe care o consideră o protectoare, prietenă de familie a părinţilor săi. Femeia de 55 de ani s-a oferit să o ajute, şi pentru a-i demonstra că poate să aibă încredere în ea, chiar a decis să o însoţească până în Grecia, acolo unde i-a găsit un loc de muncă.

A vândut-o pe 3000 de euro ca şi sclava sexuală pentru doi ani

Coşmarul Cezarei a început în luna august 2010. S-a împrumutat cu bani de la o verişoara pentru a-şi plăti drumul cu autocarul până în Grecia, acolo unde prietenă de familie i-a spus că o să lucreze camerista într-un hotel. A ajuns pe Insula Creta seara şi au mers împreună la un imobil ce părea un motel. Femeia care a însoţit-o până în Grecia, şi în care avea mare încredere, i-a luat actele pe motiv că are nevoie de copii xerox pentru a-i întocmi documentele de şedere, după care a plecat. Nu s-a mai întors. Încă din prima seara, în camera Cezarei au fost duşi doi bărbaţi, pentru care trebuia să presteze servicii sexuale. Abia atunci a înţeles că este victima traficului de persoane. A încercat să se împotrivească, dar a fost ameninţată cu bătaia şi a fost nevoită să îşi vândă trupul necunoscuţilor. În bordelul în care a fost abandonată de “prietena” sa, se mai aflau încă 17 fete, tot românce. De la ele a aflat că a fost vândută cu 3000 de euro bordelului respectiv, pe o perioadă de doi ani de zile. Timp de doi ani, urma să se prostitueze în localul respectiv, primind doar mâncare şi cazare.

Citeşte întreaga poveste pe Dejeanul.ro >> Viata bate filmul – Tanara din Dej, vanduta in Grecia pentru a deveni sclava sexuala

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Prima etapă a Proiectului de educaţie rutieră „Be cool”

Gherleanul - Apr 19, 2019

La data de 18 aprilie, prima etapă a Proiectului de educaţie rutieră „Be cool”, a ajuns la final. Polițiști, piloți…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

(VIDEO CAMERE SUPRAVEGHERE) Jaf armat într-o sală de jocuri din Cluj

Gherleanul - Apr 18, 2019

 Cu feţele acoperite şi înarmaţi cu un cuţit şi un pistol, doi bărbaţi ar fi reuşit să sustragă 7.000 de…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Accident neobişnuit: pieton lovit de o căruţă (FOTO)

Gherleanul - Apr 18, 2019

Un accident puţin mai obişnuit a avut loc, în această după-masă, pe strada Oaşului din Cluj-Napoca. Un bărbat de 72…

One Response

 1. Buna Ziua,
  Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a șterge datoriile sau ai nevoie de un împrumut de capital pentru a îmbunătăți afacerea dvs.? Au fost u respinsă de către bănci și alte agenții financiare?
  Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar?
  Căutare nu mai mult ca suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru de domeniul trecutului. Noi fonduri de împrumut pentru a persoanelor fizice
  care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani
  pentru a plăti facturile, să investească în afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că am acorda asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să vă ofere un împrumut. Deci, contactati-ne astăzi prin e-mailuri: emmanuelthomasloancompany@gmail.com

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.