Proiectul „Poliția alături de noi” a ajuns la final (FOTO)

Ieri, la Şcoala Gimnazială Chiuieşti a avut loc etapa finală a Proiectului „Poliția alături de noi”, proiect judeţean organizat de Şcoala Gimnazială Chiuieşti în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Ştefan Cicio Pop Cluj-Napoca.

La faza finală a proiectului au participat elevi din clasele a II-a şi a III-a de la Şcolile Gimnaziale din Chiuiești, Cășeiu, Cîțcău, Cuzdrioara, Vad, Bobâlna, Panticeu, Recea–Cristur, Unguraș, Jichiș și Mica.

În această etapă finală a proiectului, organizată pe două secţiuni, în prima secţiune a fost jurizat concursul de machete „Micul pieton într-o lume aglomerată şi grăbită”, la concurs fiind înscrise 14 machete prin care copiii au arătat cum văd ei comuna lor în viitor, prin prisma locurilor de joacă şi a traficului rutier.

Secţiunea a două, a fost una dinamică, însemnând desfăşurarea unui concurs de role şi biciclete, concurs care a urmărit dezvoltarea abilităţii copiilor de a conduce bicicleta şi rolele într-un poligon amenajat, scopul fiind acela de reduce riscul victimizării copiilor prin accidente rutiere.

La activităţile finale ale proiectului au participat aproximativ 150 de elevi din cadrul şcolilor gimnaziale enumerate mai sus, toţi copiii participanţi primind cadouri iar cei mai buni dintre cei care au luat startul la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi medalii de către organizatori.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii structurilor de poliţie participante, au constat în arbitrarea concursului de role şi biciclete, activitate desfăşurată de poliţiştii Biroului Rutier Dej, prezentarea tehnicii din dotarea poliţiştilor criminalişti, activitate desfăşurată de poliţiştii Biroului Criminalistic Dej, precum şi prezentarea tehnicii din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale Cluj. Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej şi-au pus la dispoziţia copiilor maşinile de intervenţie din dotare astfel încât cei mici să poată trăi o mică parte din experienţa de a fi poliţist, chiar şi câteva momente în timp ce poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj, cei care au dus „greul” activităţilor de informare din cadrul proiectului, le-au oferit celor mici sfaturi despre cum pot fi în siguranţă în mediul virtual, pe stradă sau la joacă.

Un loc aparte în aprecierile copiilor, l-au avut colegii jandarmi prin demonstraţiile de dresaj şi intervenţie efectuate cu cei doi câini de intervenţie pe care aceştia îi au ca sprijin în executarea misiunilor ce revin jandarmeriei.

Pentru implicarea şi organizarea acestui proiect îi felicităm pe toţi cei implicaţi de la cadre didactice la copii, şi de ce nu la cei care au venit în sprijinul şi susţinerea acestui proiect ajuns la cea de a IV-a ediţie.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Bărbat din Bobâlna reţinut după ce a distrus poarta unei femei şi a ameninţat-o cu moartea

Gherleanul - Sep 19, 2019

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus ieri reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 46 de…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Scandal în Căşeiu! Şi-a bătut soţia, deşi avea ordin de protecţie

Gherleanul - Sep 19, 2019

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 40 de ani…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor în satele din zona Gherlii! Au fost aplicate zeci de amenzi

Gherleanul - Sep 19, 2019

În perioada 17 – 18 septembrie, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor…

Leave a Comment

Your email address will not be published.