Relicva „Sfântul Anton de Padova” ajunge vineri şi la Gherla

Vineri, 18 mai, creştinii gherleni (dar, nu numai ei) au parte de un eveniment important în viaţa spirituală şi religioasă a urbei  de pe Someş.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton” organizat sub  mottoul: „Sfântul Anton  de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familei creştine”  aceasta va ajunge şi  în municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al greco-catolicilor, acolo funcţionând şi sediul Episcopiei Greco-Catolice Gherla-Cluj, de pe balconul clădirii aflat în Piaţa Libertăţii cardinalul Iuliu Hossu pornind cu delegaţie la Alb Iulia în 1918.

Relicva va putea fi admirată de gherleni în intervalul orar  9,30-14,00 la Biserica Greco-Catolică „Sf.Iosif din Piaţa Gării.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton”  aceasta va fi depusă luni, 21 mai  2018 şi la Biserica Romano-Catolică „Sf.Mihail” din Cluj-Napoca.

De asemenea, relicva va mai poposi şi în alte oraşe din ţară (la Lugoj, de exemplu) oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să-l întâlească şi să-i ceară ajutorul şi mijlocirea mai ales, pentru susţinerea şi  ocrotirea familiei. Aceste acţiuni se încadrează în celebrările Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

shares0 views
shares0 views

FOTO | Accident grav pe centura Apahidei! Impact între două maşini, una s-a răsturnat

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, după ora 14, pe DN1C pe centura Apahidei. Accidentul a fost provocat de…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident între Turda şi Câmpia Turzii! Două persoane au fost rănite

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un accident rutier s-a produs seara trecută, între Turda și Câmpia Turzii, după ce un șofer a făcut o depășire…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident în Apahida! Două persoane rănite şi patru maşini avariate

Gherleanul - Jan 18, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, în localitatea Apahida. Două persoane au fost rănite, iar patru autoturisme…