Relicva „Sfântul Anton de Padova” ajunge vineri şi la Gherla

Vineri, 18 mai, creştinii gherleni (dar, nu numai ei) au parte de un eveniment important în viaţa spirituală şi religioasă a urbei  de pe Someş.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton” organizat sub  mottoul: „Sfântul Anton  de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familei creştine”  aceasta va ajunge şi  în municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al greco-catolicilor, acolo funcţionând şi sediul Episcopiei Greco-Catolice Gherla-Cluj, de pe balconul clădirii aflat în Piaţa Libertăţii cardinalul Iuliu Hossu pornind cu delegaţie la Alb Iulia în 1918.

Relicva va putea fi admirată de gherleni în intervalul orar  9,30-14,00 la Biserica Greco-Catolică „Sf.Iosif din Piaţa Gării.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton”  aceasta va fi depusă luni, 21 mai  2018 şi la Biserica Romano-Catolică „Sf.Mihail” din Cluj-Napoca.

De asemenea, relicva va mai poposi şi în alte oraşe din ţară (la Lugoj, de exemplu) oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să-l întâlească şi să-i ceară ajutorul şi mijlocirea mai ales, pentru susţinerea şi  ocrotirea familiei. Aceste acţiuni se încadrează în celebrările Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

ULTIMĂ ORĂ | Accident la Jucu! Trei maşini s-au ciocnit (FOTO)

Gherleanul - Oct 15, 2018

Un accident de circulaţie a avut loc, în urmă cu puţin timp, pe DN1C pe raza localităţii Jucu. Din primele…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident grav lângă Dej! Un motociclist şi-a pierdut viaţa

Gherleanul - Oct 15, 2018

Pe drumul national 1 C Baia Mare – Dej s-a produs un grav accident de circulatie, soldat cu decesul unei…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Un bărbat a murit pe Autostrada Transilvania după ce a căzut în gol de la 12 metri

Gherleanul - Oct 13, 2018

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 5.00, pompierii clujeni au primit un apel pentru o intervenție la un accident mai puțin…