Relicva „Sfântul Anton de Padova” ajunge vineri şi la Gherla

Vineri, 18 mai, creştinii gherleni (dar, nu numai ei) au parte de un eveniment important în viaţa spirituală şi religioasă a urbei  de pe Someş.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton” organizat sub  mottoul: „Sfântul Anton  de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familei creştine”  aceasta va ajunge şi  în municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al greco-catolicilor, acolo funcţionând şi sediul Episcopiei Greco-Catolice Gherla-Cluj, de pe balconul clădirii aflat în Piaţa Libertăţii cardinalul Iuliu Hossu pornind cu delegaţie la Alb Iulia în 1918.

Relicva va putea fi admirată de gherleni în intervalul orar  9,30-14,00 la Biserica Greco-Catolică „Sf.Iosif din Piaţa Gării.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton”  aceasta va fi depusă luni, 21 mai  2018 şi la Biserica Romano-Catolică „Sf.Mihail” din Cluj-Napoca.

De asemenea, relicva va mai poposi şi în alte oraşe din ţară (la Lugoj, de exemplu) oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să-l întâlească şi să-i ceară ajutorul şi mijlocirea mai ales, pentru susţinerea şi  ocrotirea familiei. Aceste acţiuni se încadrează în celebrările Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Avaria la magistrala care alimentează cu apă Gherla, Dejul şi localităţile din zonă a fost remediată

Gherleanul - May 25, 2019

Locuitorii afectaţi de avaria magistralei de apă vor avea apă la robinete în orele următoare. Avaria a fost remediată după…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views1
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views1

FOTO | Lucrări pentru stoparea eroziunii malului Someșului Mic, în zona conductei magistrale din localitatea Iclod

Gherleanul - May 25, 2019

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin cu personal specializat și utilaje pentru a stopa eroziunea malului stâng…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Oraşele Gherla şi Dej rămân fără apă până luni

Gherleanul - May 24, 2019

Compania de Apă Someş SA a anunţat în urmă cu puţin timp ca toate localităţile dintre Fundătura şi Dej vor…

Leave a Comment

Your email address will not be published.