Relicva „Sfântul Anton de Padova” ajunge vineri şi la Gherla

Vineri, 18 mai, creştinii gherleni (dar, nu numai ei) au parte de un eveniment important în viaţa spirituală şi religioasă a urbei  de pe Someş.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton” organizat sub  mottoul: „Sfântul Anton  de Padova, ocrotitorul şi mijlocitorul familei creştine”  aceasta va ajunge şi  în municipiul Gherla, un vechi şi cunoscut centru al greco-catolicilor, acolo funcţionând şi sediul Episcopiei Greco-Catolice Gherla-Cluj, de pe balconul clădirii aflat în Piaţa Libertăţii cardinalul Iuliu Hossu pornind cu delegaţie la Alb Iulia în 1918.

Relicva va putea fi admirată de gherleni în intervalul orar  9,30-14,00 la Biserica Greco-Catolică „Sf.Iosif din Piaţa Gării.

În cadrul Pelerinajului Naţional cu Relicva „Sf.Anton”  aceasta va fi depusă luni, 21 mai  2018 şi la Biserica Romano-Catolică „Sf.Mihail” din Cluj-Napoca.

De asemenea, relicva va mai poposi şi în alte oraşe din ţară (la Lugoj, de exemplu) oferind posibilitatea numeroşilor săi cinstitori să-l întâlească şi să-i ceară ajutorul şi mijlocirea mai ales, pentru susţinerea şi  ocrotirea familiei. Aceste acţiuni se încadrează în celebrările Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Iclod reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a furat două biciclete

Gherleanul - Jun 23, 2018

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de biciclete. O persoană…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Imagini VIDEO cu suspectul care ar fi încercat să omoare un pompier la Cluj

Gherleanul - Jun 23, 2018

Polițiștii din Cluj-Napoca au dat publicității imagini cu suspectul care ar fi vrut să îl omoare pe un angajat al…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…