Sardelele şi microbuzele Gherla-Cluj

Nov 04, 2013
3 Comments

Majoritatea gherlenilor au trecut cel puţin o dată prin efectul “sardelelor” atunci când au fost nevoiţi să ajungă la Gherla sau la Cluj-Napoca cu microbuzele de pe traseul respectiv. În orele de vârf, microbuzele devin arhipline cu pasageri care stau în picioare şi care, implicit, îşi pun viaţa în pericol.

Nenumărate sunt cazurile în care microbuze pline până la refuz au fost implicate în accidente. Iar din cauză că firmele de transport acceptă ca pasagerii să stea în picioare. s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti.

De fiecare dată când ne urcăm în aceste mijloace de transport şi nu avem loc pe scaun, ne punem viaţa în pericol. Dar ce faci când trebuie să ajungi la muncă, la şcoală sau la un interviu? Eşti nevoit să îţi asumi un astfel de risc, deoarece timpul sau banii nu îţi permit o altă soluţie.

Legislația rutieră interzice transportul pasagerilor pe culoar, în picioare, tocmai din cauza pericolului foarte mare de accidentare. Poliţiştii controlează microbuzele doar atunci când are loc un eveniment rutier în care există pierderi de vieţi omeneşti. Şi atât! Bineînţeles, în acest caz, vina este împărţită între şoferii care nu respectă legea, poliţiştii care nu o aplică şi pasagerii care, efectiv, îşi riscă viaţa.

O soluţie ar fi ca Autoritatea Rutieră Română, Agenţia Cluj în cazul de faţă, să nu mai acorde licenţe de transport firmelor care nu pot suplimenta mijloacele de transport în intervalele orare aglomerate.

De curând, câteva firme din Gherla au obţinut licenţele de transport pentru traseele dinspre Gherla înspre satele învecinate. Rămâne de văzut dacă se vor decongestiona cursele de transport Gherla-Cluj şi retur. Până atunci, suntem nevoiţi să trecem prin efectul “sardelelor” ca să ajungem la muncă sau la facultate în timp util.

 

sardele microbuze Gherla Cluj-Napoca

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: www.publipro.ro

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

FOTO | Accident în Cluj: o şoferiţă a “zburat” cu maşina într-o cabană

Admin - Aug 11, 2020

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Două autospeciale și un echipaj SMURD au…

Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Stiri din Judet
shares0 views

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic cu ocazia Hramului Mănăstirii Nicula

Admin - Aug 11, 2020

Peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat cu reprezentanții altor instituții cu atribuți în…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Acţiune a poliţiştilor la Gherla pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19

Admin - Aug 10, 2020

În perioada 7-9 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla împreună cu cei de la Secţia 7 Poliţie Rurală Gherla…