Spectacole ale Teatrului „Puck” la Sic

Teatrul de Păpuși ,,Puck” va prezenta, în cursul acestei săptămâni, în trei comune din județul Cluj, două spectacole foarte iubite de cei mici: ,,Croitorașul cel isteț” și „Aventurile lui Paprikajancsi”.

Astfel, micii spectatori din comuna Feleacu s-au putut bucura luni, 10 iunie, începând cu ora 10.00, de spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita. Aventurile nemaiauzite ale eroului vestit pentru expresia „șapte dintr-o lovitură” vor fi interpretate de Iulian Lungu și Laura Corpodean.

Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, el le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

În aceeași zi, de la ora 12.00, povestea va fi prezentată și la Florești.

Miercuri, 13 iunie, de la ora 12.00, artiștii secției maghiare a Teatrului de Păpuși „Puck” vor prezenta spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László pentru copiii din comuna clujeană Sic.

„Aventurile lui Paprikajancsi” este un spectacol inspirat din povești tradiționale maghiare. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz iar regia de Vadas László.

Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitez Laszlo. Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Aceste reprezentații vor avea loc în cadrul proiectului ,,Acces la cultură al copiilor din mediul rural“, derulat de Consiliul Județean Cluj și Teatrul de Păpuși ,,Puck” cu scopul de a prezenta piese de teatru îndrăgite de cei mici în toate comunele Clujului.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

O maşină a luat foc pe centura Apahida – Vâlcele (FOTO)

Gherleanul - Jun 19, 2019

O autoutilitară a luat foc, în această după-masă, pe centura Vâlcele-Apahida. La faţa locului au intervenit de urgenţă pompierii clujeni…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Campania internaţională „Păstrați surprizele doar pentru vacanță!” desfăşurată şi în judeţul Cluj

Gherleanul - Jun 19, 2019

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, lansează,…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Încă unul: un bărbat fără permis a provocat un accident rutier

Gherleanul - Jun 19, 2019

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Turda au depistat ieri un bărbat de 27 ani, din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.