Trash the dress in stufarisul de la Sic

Jul 24, 2013
1 Comments

 

Stufarisurile de la Sic au devenit de anul acesta o destinatie rustica tot mai cautata, in special pentru fotografia de nunta. Datorita atentiei pe care au inceput sa o primeasca din 2012, prin proiectele ecologice demarate de Asocoatia Ecotransilvania, zonele de stuf din Bazinul Fizesului starnesc pe de-o parte interes in randul ornitologilor, din pricina celor aproape 100 de specii de pasari migratoare de balta si mai nou ofera fotografilor profesionisti un cadru neobisnuit pentru sedinta foto de dupa nunta.

 

Fotografia de nunta s-a transformat in ultimul deceniu intr-o industrie foarte profitabila. Daca pana nu demult se obisnuia sa ai un album de nunta cu cadre standard, in care familia si prietenii sa fie fotografiati in grup alaturi de miri in cele mai importante momente ale evenimentului, acum acest lucru este esentialul de la care se porneste. Nunta a devenit in zilele noastre ocazia perfecta pentru miri sa fie modele pentru o zi. In afara de necesitatea de a pastra amintirea zilei si a invitatilor, fotografia de nunta promite azi o poveste in imagini, o adevarata opera de arta in care cei doi sunt personaje de basm.

 

Sesiunea foto de dupa nunta este acum o optiune inclusa in serviciile oricarui fotograf din domeniu si atunci se intampla cele mai notabile lucruri. Obiceiul a fost treptat adoptat din vest si se numeste “trash the dress”, “fearless bridal” sau “rock the frock”. Ideea in sine de a “distruge rochia de mireasa” este aceea de a permite miresei sa se relaxeze, dupa o zi in care a avut grija sa nu isi murdaresca, sifoneze sau rupa rochia. Ca un joc de rol, sesiunea foto ii da ocazia sa faca toate acestea intentionat, timp in care fotograful captureaza cele mai socante ipostaze. “Stufarisul de la Sic are ceva aparte. E un fundal care apare ireal in fotografii, mai ales in combinatie cu soarele care apune. Culorile pastelate, natura neimblanzita a intinderii de stuf, creaza un decor deosebit, o  adevarata mare care se intinde intre sat si dealurile din jur. Ca fotograf, gasesc acest loc un cadru inedit pentru o sedinta foto. E o combinatie care surprinde, un contrast intre elementul uman si linistea naturii, o senzatie de infinit”, afirma fotograful Narcis Tarcea, manager Imagia.

 

Intentiile Asociaţiei Educaţional-Ecologice EcoTransilvania de a trezi interesul fata de importanta si valoarea zonei au prins contur de la bun inceput, unul dintre obiectivele acesteia fiind dezvoltarea turismul ecologic din regiune. Acest lucru a fost deja realizat prin “Sarbatoarea stufului”, un prim eveniment organizat in luna mai de catre D’Avantage Consult, agentia de PR care se ocupa de intreaga campanie de comunicare si promovare a proiectului. Faptul ca in urma acestor actiuni turistii, fotografii, studenti la geografie si ornitologii se arata interesati de zona nu este de loc de mirare, avand in vedere ca la Sic se gaseste cea mai intinsa zona de stufaris din Romania dupa Delta Dunarii.

 

sursa foto: puntomedia.wordpress.com

 

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Sport
shares0 views
Actualitate, Sport
shares0 views

FOTO | Un elev al liceului “Ana Ipătescu” Gherla a devenit vicecampion al Angliei la dans sportiv

Gherleanul - Nov 20, 2018

În acest week-end, a avut loc la Blackpool, Campionatul Naţional de Dans Sportiv al Marii Britanii unde elevul Szabo Gabriel…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat de 34 de ani din Gherla prins beat la volan! Acesta nu deţine permis de conducere

Gherleanul - Nov 20, 2018

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca cercetează un bărbat de 34 de ani din municipiul Gherla, judeţul Cluj, pentru refuz de recoltare…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

UNTOLD 2019: alte 15.000 de abonamente vândute în doar câteva minute

Gherleanul - Nov 20, 2018

Astăzi, 20 noiembrie, la ora 14.00 s-a pus în vânzare a doua rundă de abonamente pentru UNTOLD 2019. Peste 15.000…