Trenurile vor circula cu peste 100 km/h pe ruta Dej – Gherla – Cluj

Aug 30, 2017
1 Comments

341Regionala CFR Cluj va ridica restricţiile de viteză pe relaţia Cluj-Napoca – Dej până în prima jumătate a anului viitor, astfel ca trenurile de acest tronson să poată circula cu până la 120 km/h. Porţiunea până la Apahida a fost deja finalizată, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Aceasta a demarat un program de reparații și de consolidare a infrastructurii feroviare la secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod pentru ridicarea restricțiilor de viteză, sursa de finanțare fiind asigurată din surse proprii și de la bugetul de stat. Reparațiile pe tronsonul Cluj – Apahida au fost finalizate în aprilie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe acest interval fiind de 120 km/h.

„Lucrările sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (85%) și cu firme specializate (15%) și au drept scop restabilirea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 100 km/h, fiind programate etapizat pe intervale de stații.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații și consolidare, circulația trenurilor pe secția Apahida – Jucu – Iclod -Gherla se desfășoară alternativ pe câte un fir de circulație unde sunt deschise șantierele de lucru”, a precizat Oana Brânzan, şef serviciu comunicare la CFR SA.

Scopul lucrărilor în execuție, având ca perioadă programată intervalul iulie – octombrie 2017, îl reprezintă creșterea gradului de siguranță și a vitezei de circulație de la 50 la 100 km/h, reducerea costurilor de operare și de întreținere a infrastructurii feroviare. Executanţii sunt Sucursala Regională CF Cluj – Secția L7 Dej și SRLU Dej, respectiv societăţi private specializate.

Citeste tot articolul pe ziuadecj.realitatea.net.

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…

Eveniment
shares0 views
Eveniment
shares0 views

Incendiu violent! 7 maşini au ars într-un service auto (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Incident grav, in urmă cu puțin timp, 7 mașini au ars într-un service din Năsăud. Trei dintre ele au fost…

Politic-administrativ
shares0 views
Politic-administrativ
shares0 views

Liviu Dragnea, 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare

Gherleanul - Jun 21, 2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare. Acesta a fost…