Trenurile vor circula cu peste 100 km/h pe ruta Dej – Gherla – Cluj

341Regionala CFR Cluj va ridica restricţiile de viteză pe relaţia Cluj-Napoca – Dej până în prima jumătate a anului viitor, astfel ca trenurile de acest tronson să poată circula cu până la 120 km/h. Porţiunea până la Apahida a fost deja finalizată, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Aceasta a demarat un program de reparații și de consolidare a infrastructurii feroviare la secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod pentru ridicarea restricțiilor de viteză, sursa de finanțare fiind asigurată din surse proprii și de la bugetul de stat. Reparațiile pe tronsonul Cluj – Apahida au fost finalizate în aprilie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe acest interval fiind de 120 km/h.

„Lucrările sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (85%) și cu firme specializate (15%) și au drept scop restabilirea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 100 km/h, fiind programate etapizat pe intervale de stații.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații și consolidare, circulația trenurilor pe secția Apahida – Jucu – Iclod -Gherla se desfășoară alternativ pe câte un fir de circulație unde sunt deschise șantierele de lucru”, a precizat Oana Brânzan, şef serviciu comunicare la CFR SA.

Scopul lucrărilor în execuție, având ca perioadă programată intervalul iulie – octombrie 2017, îl reprezintă creșterea gradului de siguranță și a vitezei de circulație de la 50 la 100 km/h, reducerea costurilor de operare și de întreținere a infrastructurii feroviare. Executanţii sunt Sucursala Regională CF Cluj – Secția L7 Dej și SRLU Dej, respectiv societăţi private specializate.

Citeste tot articolul pe ziuadecj.realitatea.net.

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, National
shares0 views
Actualitate, National
shares0 views

Linie de cale ferată de mare viteză intre Cluj-Napoca şi Budapesta. Aceasta va fi construită de Guvernul Ungariei

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de…

Sport
shares0 views
Sport
shares0 views

Cupa Davis la Cluj-Napoca. Meciul România – Maroc se joacă în Sala Polivalentă

Adrian Loghin - Feb 17, 2018

Federația Română de Tenis anunță că a fost stabilit orașul care va găzdui întâlnirea de Cupa Davis by BNP Paribas…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

La 73 de ani a fost prins conducând beat pe o stradă din Dej

Adrian Loghin - Feb 16, 2018

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului  Dej au depistat un bărbat de 73 ani, din Cuzdrioara, în timp ce conducea un …

  • Jan Harnagea

    atata timp cat pentru schimbul 3 pe aceasta ruta iti trebuie 15 ore…..imi vine sa rad….