Trenurile vor circula cu peste 100 km/h pe ruta Dej – Gherla – Cluj

341Regionala CFR Cluj va ridica restricţiile de viteză pe relaţia Cluj-Napoca – Dej până în prima jumătate a anului viitor, astfel ca trenurile de acest tronson să poată circula cu până la 120 km/h. Porţiunea până la Apahida a fost deja finalizată, scrie ziuadecj.realitatea.net.

Aceasta a demarat un program de reparații și de consolidare a infrastructurii feroviare la secția Apahida – Jucu – Gherla – Iclod pentru ridicarea restricțiilor de viteză, sursa de finanțare fiind asigurată din surse proprii și de la bugetul de stat. Reparațiile pe tronsonul Cluj – Apahida au fost finalizate în aprilie, viteza maximă de circulație a trenurilor pe acest interval fiind de 120 km/h.

„Lucrările sunt executate în regie proprie cu personalul SRCF Cluj (85%) și cu firme specializate (15%) și au drept scop restabilirea vitezei de circulație a trenurilor de călători la 100 km/h, fiind programate etapizat pe intervale de stații.

În perioada de execuție a lucrărilor de reparații și consolidare, circulația trenurilor pe secția Apahida – Jucu – Iclod -Gherla se desfășoară alternativ pe câte un fir de circulație unde sunt deschise șantierele de lucru”, a precizat Oana Brânzan, şef serviciu comunicare la CFR SA.

Scopul lucrărilor în execuție, având ca perioadă programată intervalul iulie – octombrie 2017, îl reprezintă creșterea gradului de siguranță și a vitezei de circulație de la 50 la 100 km/h, reducerea costurilor de operare și de întreținere a infrastructurii feroviare. Executanţii sunt Sucursala Regională CF Cluj – Secția L7 Dej și SRLU Dej, respectiv societăţi private specializate.

Citeste tot articolul pe ziuadecj.realitatea.net.

Stiri care te-ar putea interesa

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va fi deschis astăzi. Programul complet

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

Din 24 noiembrie, până în 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități și evenimente care sărbătoresc familionul sub…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Campania „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca

Adrian Loghin - Nov 24, 2017

În perioada 25-26 noiembrie, caravana „Alege oaia!” va ajunge la Cluj-Napoca, pe platoul de la Expo Transilvania. Timp de două zile…

National
shares0 views
National
shares0 views

Actriţa Stela Popescu a decedat

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Actriţa Stela Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de…

  • Jan Harnagea

    atata timp cat pentru schimbul 3 pe aceasta ruta iti trebuie 15 ore…..imi vine sa rad….