Trupe din cadrul Penitenciarului Gherla vor defila de 1 Decembrie la Gherla şi Alba Iulia

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la aniversarea Marii Uniri de la 1918,  în ziua de sâmbătă, 1 decembrie 2018, Penitenciarul Gherla, ca instituţie publică din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, va participa, alături de celelalte structuri ale statului, la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României organizate atât în municipiul Gherla, cât și în Orașul Marii Uniri, Alba Iulia.

Începând cu ora 15:00, 25 de membrii ai personalului din cadrul Penitenciarului Gherla vor participa la ceremonia militară ce se va desfăşura la Alba Iulia, alături de detaşamentele de onoare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum și alte detașamente din cadrul celorlalte structuri ale statului.

Totodată, începând cu ora 11:00, două plutoane formate dintr-un număr 32 de membrii ai personalului vor participa la ceremonia organizata cu ocazia sărbătoriri Centenarului, în municipiul Gherla.

Penitenciarul Gherla își manifestă astfel identitatea națională, respectul și patriotismul fată de țară, sărbătorind Ziua Națională a României, alături de celelalte detașamente precum și alături de mulțimea de oameni prezenți atât în Orașul Marii Uniri, cât și în municipiul Gherla. Personalul din sistemul penitenciar promovează  şi cultivă în permanenţă respectul faţă de valorile etice, morale, ale libertăţii şi demnităţi umane, respectul față de lege, comemorând cu toții un act de conştiinţă şi patriotism în context naţional.

 

 

Stiri care te-ar putea interesa

shares0 views
shares0 views

FOTO | Accident grav pe centura Apahidei! Impact între două maşini, una s-a răsturnat

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, după ora 14, pe DN1C pe centura Apahidei. Accidentul a fost provocat de…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident între Turda şi Câmpia Turzii! Două persoane au fost rănite

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un accident rutier s-a produs seara trecută, între Turda și Câmpia Turzii, după ce un șofer a făcut o depășire…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident în Apahida! Două persoane rănite şi patru maşini avariate

Gherleanul - Jan 18, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, în localitatea Apahida. Două persoane au fost rănite, iar patru autoturisme…