Un nou concert coral în Catedrala Armenească din Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute amatorii muzicii corale din municipiul Gherla au avut parte de o supriză plăcută oferită de vizita în oraş a două coruri din Israel.

Este vorba de corurile „Nostalgia” şi „Kolot Habaron” din Haifa,  formaţii aflate pentru prima dată pe meleagurile noastre şi care au susţinut un concert şi în Sinagoga din Cluj-Napoca. Scopul vizitiei, însă, a fost stabilirea unor relaţii de colaborare şi prietenie cu membrii comunităţii armeneşti din municipiul Gherla, cu care au şi avut o întâlnire prietenească la sediul UAR de pe strada Ştefan Cel Mare şi unde s-au servit specialităţi culinare tradiţionale armeneşti, cum a fost supa de hurut.

Concertul ce a avut loc în Catedrala Armenească din centrul oraşului a suscitat un interes deosebit, biserica  fiind luată cu asalt de melomanii gherleni, dar şi de foarte mulţi vizitatori străini aflaţi în weekendul trecut în localitate. Programul a debutat cu evoluţia corului Catedralei Armeneşti, după care s-au prezentat în faţa numerosului public cele două formaţii corale din Israel: „Nostalgia” (dirijor: Uzi Essner) şi „Kolot Habaron” (dirijor: Haim Essner).

În repertoriul artiştilor din Haifa au figurat piese muzicale israeliene, dar şi unele cântece din repertoriul internaţional. Corul armenilor din Gherla condus de Molnár Anna ne-a încântat cu trei piese tradiţionale armeneşti din localitate.

Armenii din Gherla au câştigat astfel noi prieteni, pe lângă cei din Kiryat Motzkin, un oraş cu care Gherla este înfrăţit. Amfitrionul oaspeţilor a fost şi de această dată ing. Esztegár János, preşedintele filialei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România. Artiştii din Israel au vizitat şi capela din încinta Catedralei Armeneşti unde este expusă pictura lui Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Două persoane rănite într-un accident rutier! O maşină a ajuns în şanţ

Gherleanul - Apr 18, 2019

Un accident rutier, soldat cu rănirea a două persoane, s-a produs joi, în jurul orei 12:00, pe raza localității Șaula.…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Doi tineri prinşi de poliţişti după ce au furat bani şi un telefon dintr-un local din Gherla

Gherleanul - Apr 18, 2019

La data de 16 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Gherla au identificat 2 tineri în vârstă  de 16 şi…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

O sală de jocuri din Cluj-Napoca jefuită! Hoții au amenințat cu pistol și cuțit

Gherleanul - Apr 18, 2019

Un jaf armat a avut loc la o sală de jocuri din municipiul Cluj-Napoca, de pe strada Aurel Vlaicu. Incidentul…

Leave a Comment

Your email address will not be published.