Un nou concert coral în Catedrala Armenească din Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute amatorii muzicii corale din municipiul Gherla au avut parte de o supriză plăcută oferită de vizita în oraş a două coruri din Israel.

Este vorba de corurile „Nostalgia” şi „Kolot Habaron” din Haifa,  formaţii aflate pentru prima dată pe meleagurile noastre şi care au susţinut un concert şi în Sinagoga din Cluj-Napoca. Scopul vizitiei, însă, a fost stabilirea unor relaţii de colaborare şi prietenie cu membrii comunităţii armeneşti din municipiul Gherla, cu care au şi avut o întâlnire prietenească la sediul UAR de pe strada Ştefan Cel Mare şi unde s-au servit specialităţi culinare tradiţionale armeneşti, cum a fost supa de hurut.

Concertul ce a avut loc în Catedrala Armenească din centrul oraşului a suscitat un interes deosebit, biserica  fiind luată cu asalt de melomanii gherleni, dar şi de foarte mulţi vizitatori străini aflaţi în weekendul trecut în localitate. Programul a debutat cu evoluţia corului Catedralei Armeneşti, după care s-au prezentat în faţa numerosului public cele două formaţii corale din Israel: „Nostalgia” (dirijor: Uzi Essner) şi „Kolot Habaron” (dirijor: Haim Essner).

În repertoriul artiştilor din Haifa au figurat piese muzicale israeliene, dar şi unele cântece din repertoriul internaţional. Corul armenilor din Gherla condus de Molnár Anna ne-a încântat cu trei piese tradiţionale armeneşti din localitate.

Armenii din Gherla au câştigat astfel noi prieteni, pe lângă cei din Kiryat Motzkin, un oraş cu care Gherla este înfrăţit. Amfitrionul oaspeţilor a fost şi de această dată ing. Esztegár János, preşedintele filialei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România. Artiştii din Israel au vizitat şi capela din încinta Catedralei Armeneşti unde este expusă pictura lui Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Accident mortal în Cătina! Șoferul vinovat a fugit (FOTO)

Gherleanul - Feb 22, 2020

Ieri, în jurul orei 19:20, în comuna Cătina, judeţul Cluj, pe DJ 161E s-a produs un accident rutier soldat cu…

Divertisment
shares0 views
Divertisment
shares0 views

Organizatorii UNTOLD au făcut marele anunţ! Ce artişti vin anul ăsta la Cluj

Gherleanul - Feb 20, 2020

Cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD îi aduce pe cele 10 scene pe unii dintre cei mai renumiți artiști…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Gherla fără permis prins la volan! Ce le-a spus poliţiştilor

Gherleanul - Feb 20, 2020

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au reținut pentru 24 de ore un tânăr cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea…

Leave a Comment

Your email address will not be published.