Un nou concert coral în Catedrala Armenească din Gherla

La sfârşitul săptămânii trecute amatorii muzicii corale din municipiul Gherla au avut parte de o supriză plăcută oferită de vizita în oraş a două coruri din Israel.

Este vorba de corurile „Nostalgia” şi „Kolot Habaron” din Haifa,  formaţii aflate pentru prima dată pe meleagurile noastre şi care au susţinut un concert şi în Sinagoga din Cluj-Napoca. Scopul vizitiei, însă, a fost stabilirea unor relaţii de colaborare şi prietenie cu membrii comunităţii armeneşti din municipiul Gherla, cu care au şi avut o întâlnire prietenească la sediul UAR de pe strada Ştefan Cel Mare şi unde s-au servit specialităţi culinare tradiţionale armeneşti, cum a fost supa de hurut.

Concertul ce a avut loc în Catedrala Armenească din centrul oraşului a suscitat un interes deosebit, biserica  fiind luată cu asalt de melomanii gherleni, dar şi de foarte mulţi vizitatori străini aflaţi în weekendul trecut în localitate. Programul a debutat cu evoluţia corului Catedralei Armeneşti, după care s-au prezentat în faţa numerosului public cele două formaţii corale din Israel: „Nostalgia” (dirijor: Uzi Essner) şi „Kolot Habaron” (dirijor: Haim Essner).

În repertoriul artiştilor din Haifa au figurat piese muzicale israeliene, dar şi unele cântece din repertoriul internaţional. Corul armenilor din Gherla condus de Molnár Anna ne-a încântat cu trei piese tradiţionale armeneşti din localitate.

Armenii din Gherla au câştigat astfel noi prieteni, pe lângă cei din Kiryat Motzkin, un oraş cu care Gherla este înfrăţit. Amfitrionul oaspeţilor a fost şi de această dată ing. Esztegár János, preşedintele filialei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România. Artiştii din Israel au vizitat şi capela din încinta Catedralei Armeneşti unde este expusă pictura lui Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”.

 

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

VIDEO | Grav accident la Cluj! O persoană a murit

Gherleanul - Jun 25, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, în urmă cu puţin timp, pe strada Câmpul Pâinii din Cluj-Napoca. Un pieton…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Caz incredibil la Buza: bărbat bătut şi răpit din propria casă! Poliţiştii l-au prins pe agresor când se îndrepta spre pădure

Gherleanul - Jun 25, 2019

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 38…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat bătut şi jefuit pe o stradă din Dej! Agresorii sunt minori

Gherleanul - Jun 25, 2019

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej au identificat doi tineri bănuiți de comiterea…

Leave a Comment

Your email address will not be published.