Un nou concurs de admitere la școlile de poliție din Cluj-Napoca şi Câmpina (VIDEO)

În luna ianuarie 2018 va avea loc un nou concurs de admitere la școlile de poliție din Cluj-Napoca şi Câmpina. Tematica și bibliografia au fost postate pe site-urile unităților de poliție, la secțiunea Carieră.

Înscrierile se fac până pe 5 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul candidaților.

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an.

Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot înscrie la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

Condițiile pe care trebuie să le îndepliniți, tematica, bibliografia,  actele necesare la înscriere și alte informații utile, le găsiți aici: https://cj.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-invatamant.

Informații utile:

– Nu există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

– Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.

– Deciziile medicale le iau medicii din unitățile MAI, după consultarea candidatului.

– Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.

– Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.

– Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

– Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Stiri care te-ar putea interesa

National
shares0 views
National
shares0 views

Actriţa Stela Popescu a decedat

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Actriţa Stela Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa a fost găsită la ora 15.50, de…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Minor de 15 ani din Gherla arestat pentru tâlhărie

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un tânăr bănuit…

Stiri din Judet
shares0 views
Stiri din Judet
shares0 views

Se deschide un nou radio la Dej

Adrian Loghin - Nov 23, 2017

Un nou radio va fi lansat la Dej. Este vorba de EBS Radio deţinut, se pare, de omul de afaceri Daniel…