Un nou concurs de admitere la școlile de poliție din Cluj-Napoca şi Câmpina (VIDEO)

În luna ianuarie 2018 va avea loc un nou concurs de admitere la școlile de poliție din Cluj-Napoca şi Câmpina. Tematica și bibliografia au fost postate pe site-urile unităților de poliție, la secțiunea Carieră.

Înscrierile se fac până pe 5 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul candidaților.

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor de această dată este de 1 an.

Sunt scoase la concurs 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități) la școala din Cluj-Napoca.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot înscrie la sediile inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

Condițiile pe care trebuie să le îndepliniți, tematica, bibliografia,  actele necesare la înscriere și alte informații utile, le găsiți aici: https://cj.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-institutii-invatamant.

Informații utile:

– Nu există limită superioară de vârstă. Candidații trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

– Candidații trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,70 m. bărbaţii şi 1,65 m. femeile.

– Deciziile medicale le iau medicii din unitățile MAI, după consultarea candidatului.

– Școala de agenți de poliție este școală postliceală. Așadar nu are legătură cu urmarea cursurilor unei facultăți, cu mențiunea că la școala de agenți de poliție este necesară prezența zilnică.

– Informații despre probele sportive vor fi publicate în timp util.

– Avizul psihologic este valabil 6 luni. Fișa medicală este valabilă 180 de zile, cu mențiunea că este necesar să fie verificată de medicul de la unitatea de recrutare.

– Conform prevederilor legale, candidații trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat.

– Candidatul trebuie să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului.

Stiri care te-ar putea interesa

National
shares0 views
National
shares0 views

Cadrele militare și polițiștii se pot pensiona mai devreme

Adrian Loghin - Feb 21, 2018

Polițiștii și militarii au posibilitatea de a ieși la pensie mai devreme decât ar trebui, în funcție de vechimea în…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

O nouă serie de evanghelizare la Gherla

Adrian Loghin - Feb 21, 2018

Luna martie va debuta în municipiul Gherla cu mai multe manifestări religioase.Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, prima lună…

Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Actualitate, Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Au fost prinşi hoţii de la Sinagoga din Gherla. Este vorba de patru minori

Adrian Loghin - Feb 21, 2018

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 14 și…