Un nou teren de joacă inaugurat la Liceul Teoretic cu Predare în Limba Maghiară din Gherla

În cadrul Liceului cu Predare în Limba Maghiară din municipiul Gherla joi la amiază a avut loc inaugurarea oficială al noului teren de joacă amenajat  în doar patru luni în curtea interioară a clădirii de pe strada Fermei.

Festivităţile au debutat cu un moment artistic susţinut de taraful „Ördöngös”, după care din partea  Fundaţiei Culturale „Téka” a luat cuvântul Balla Imola. Au urmat la microfon primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, directoarea şcolii gazdă, prof. Timşa Ildikó şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Téka”care a sprijinit realizarea acestui obiectiv menit să contribuie la petrecerea într-un mod cât mai plăcut a orelor de educaţie  fizică la clasele I-IV sau la pregătirea fizică a elevilor din clasele mari, prof. Balázs Bécsi Attila.

La această unitate de învăţământ inaugurat acum trei ani învaţă  450 de elevi, care au la dispoziţie şi o sală modernă de sport, construit acum doi ani. Noul teren   cuprinde jocuri pentru copii, tobogane, o căsuţă de joacă, un funicular pentru elevii mari şi alte dotări practice.

Totul este pus la dispoziţia copiilor, suprafaţa fiind încercuită şi protejată, aşa cum am văzut şi în unităţile de învăţământ din ţările occidentale. Terenul de joacă a fost conceput şi construit de Paróczi Ákos, prezent şi el la deschiderea festivă a locaţiei.

În vecinătatea liceului gherlean se găseşte şi un miniteren de fotbal cu iarbă artificială, unde s-au pus deja stâlpii pentru montarea iluminatului nocturn. Sunt investiţii importante în învăţământul gherlean, urmând ca pe viitor dotarea liceului să fie îmbunătăţită şi lărgită cu alte amenajări didactice şi sportive.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views

Avaria la magistrala care alimentează cu apă Gherla, Dejul şi localităţile din zonă a fost remediată

Gherleanul - May 25, 2019

Locuitorii afectaţi de avaria magistralei de apă vor avea apă la robinete în orele următoare. Avaria a fost remediată după…

Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views1
Actualitate, Politic-administrativ
shares0 views1

FOTO | Lucrări pentru stoparea eroziunii malului Someșului Mic, în zona conductei magistrale din localitatea Iclod

Gherleanul - May 25, 2019

Reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin cu personal specializat și utilaje pentru a stopa eroziunea malului stâng…

Actualitate, Social-cultură
shares0 views
Actualitate, Social-cultură
shares0 views

Oraşele Gherla şi Dej rămân fără apă până luni

Gherleanul - May 24, 2019

Compania de Apă Someş SA a anunţat în urmă cu puţin timp ca toate localităţile dintre Fundătura şi Dej vor…

Leave a Comment

Your email address will not be published.