Un nou teren de joacă inaugurat la Liceul Teoretic cu Predare în Limba Maghiară din Gherla

În cadrul Liceului cu Predare în Limba Maghiară din municipiul Gherla joi la amiază a avut loc inaugurarea oficială al noului teren de joacă amenajat  în doar patru luni în curtea interioară a clădirii de pe strada Fermei.

Festivităţile au debutat cu un moment artistic susţinut de taraful „Ördöngös”, după care din partea  Fundaţiei Culturale „Téka” a luat cuvântul Balla Imola. Au urmat la microfon primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, directoarea şcolii gazdă, prof. Timşa Ildikó şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Téka”care a sprijinit realizarea acestui obiectiv menit să contribuie la petrecerea într-un mod cât mai plăcut a orelor de educaţie  fizică la clasele I-IV sau la pregătirea fizică a elevilor din clasele mari, prof. Balázs Bécsi Attila.

La această unitate de învăţământ inaugurat acum trei ani învaţă  450 de elevi, care au la dispoziţie şi o sală modernă de sport, construit acum doi ani. Noul teren   cuprinde jocuri pentru copii, tobogane, o căsuţă de joacă, un funicular pentru elevii mari şi alte dotări practice.

Totul este pus la dispoziţia copiilor, suprafaţa fiind încercuită şi protejată, aşa cum am văzut şi în unităţile de învăţământ din ţările occidentale. Terenul de joacă a fost conceput şi construit de Paróczi Ákos, prezent şi el la deschiderea festivă a locaţiei.

În vecinătatea liceului gherlean se găseşte şi un miniteren de fotbal cu iarbă artificială, unde s-au pus deja stâlpii pentru montarea iluminatului nocturn. Sunt investiţii importante în învăţământul gherlean, urmând ca pe viitor dotarea liceului să fie îmbunătăţită şi lărgită cu alte amenajări didactice şi sportive.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

shares0 views
shares0 views

FOTO | Accident grav pe centura Apahidei! Impact între două maşini, una s-a răsturnat

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un grav accident rutier a avut loc, după ora 14, pe DN1C pe centura Apahidei. Accidentul a fost provocat de…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident între Turda şi Câmpia Turzii! Două persoane au fost rănite

Gherleanul - Jan 19, 2019

Un accident rutier s-a produs seara trecută, între Turda și Câmpia Turzii, după ce un șofer a făcut o depășire…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

FOTO | Accident în Apahida! Două persoane rănite şi patru maşini avariate

Gherleanul - Jan 18, 2019

Un accident rutier a avut loc, în această după-masă, în localitatea Apahida. Două persoane au fost rănite, iar patru autoturisme…