Un nou teren de joacă inaugurat la Liceul Teoretic cu Predare în Limba Maghiară din Gherla

În cadrul Liceului cu Predare în Limba Maghiară din municipiul Gherla joi la amiază a avut loc inaugurarea oficială al noului teren de joacă amenajat  în doar patru luni în curtea interioară a clădirii de pe strada Fermei.

Festivităţile au debutat cu un moment artistic susţinut de taraful „Ördöngös”, după care din partea  Fundaţiei Culturale „Téka” a luat cuvântul Balla Imola. Au urmat la microfon primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean, directoarea şcolii gazdă, prof. Timşa Ildikó şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Téka”care a sprijinit realizarea acestui obiectiv menit să contribuie la petrecerea într-un mod cât mai plăcut a orelor de educaţie  fizică la clasele I-IV sau la pregătirea fizică a elevilor din clasele mari, prof. Balázs Bécsi Attila.

La această unitate de învăţământ inaugurat acum trei ani învaţă  450 de elevi, care au la dispoziţie şi o sală modernă de sport, construit acum doi ani. Noul teren   cuprinde jocuri pentru copii, tobogane, o căsuţă de joacă, un funicular pentru elevii mari şi alte dotări practice.

Totul este pus la dispoziţia copiilor, suprafaţa fiind încercuită şi protejată, aşa cum am văzut şi în unităţile de învăţământ din ţările occidentale. Terenul de joacă a fost conceput şi construit de Paróczi Ákos, prezent şi el la deschiderea festivă a locaţiei.

În vecinătatea liceului gherlean se găseşte şi un miniteren de fotbal cu iarbă artificială, unde s-au pus deja stâlpii pentru montarea iluminatului nocturn. Sunt investiţii importante în învăţământul gherlean, urmând ca pe viitor dotarea liceului să fie îmbunătăţită şi lărgită cu alte amenajări didactice şi sportive.

 

Szekely Csaba

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Tânăr din Iclod reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a furat două biciclete

Gherleanul - Jun 23, 2018

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de biciclete. O persoană…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Imagini VIDEO cu suspectul care ar fi încercat să omoare un pompier la Cluj

Gherleanul - Jun 23, 2018

Polițiștii din Cluj-Napoca au dat publicității imagini cu suspectul care ar fi vrut să îl omoare pe un angajat al…

Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views
Eveniment, Stiri din Judet
shares0 views

Trei tineri din Cluj arestaţi pentru trafic de droguri (FOTO)

Gherleanul - Jun 22, 2018

Polițiștii Serviciului Antidrog Cluj, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat perchiziții la…