Un primar PSD din judeţul Cluj a fost condamnat la închisoare

Primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa (PSD), a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care era judecat pentru abuz în funcție.

Hotărârea Judecătoriei Turda poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă. El trebuie să presteze și muncă în folosul comunității.

În baza art 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru 3 ani termen de supraveghere stabilit potrivit art 92 alin 2 Cod penal si va atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art 96 Cod penal referitoare la revocarea suspendarii sub supraveghere a executarii pedepsei”, precizează instanța turdeană, în Hotărârea 57/2019, dată în 13 februarie 2019.

În hotărârea Judecătoriei Turda se menționează și faptul că primarul din Tritenii de Jos trebuie să presteze muncă în folosul comunității, a Primăria Turda sau la cea din Mihai Viteazu.

”Conform art 93 alin 2 lit b Cod penal obligă pe inculpat să urmeze un curs de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Cluj ori organizat în colaborare cu instituţii din comunitate In baza art 93 alin 3 Cod penal obliga pe inculpat la 60 zile muncă în folosul comunităţii, fără plată, la Primăria Turda ori la Primăria Mihai Viteazu”, mai precizează instanța.

Totodată, lui Valer Sașa i s-a interzis dreptul de a fi ales într-o funcție publică sau de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 1 an. În cazul în care hotărârea ar rămâne definitivă înainte de alegerile locale din 2020, actualul primar nu va mai putea candida.

Conform art 66 aliniat 1 litera a, b, aliniat 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară, pentru 1 an, a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice ori în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Conform art 65 Cod penal, art 66 aliniat 1 litera a, b, aliniat 2 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie, a interzicerii drepturilor de a fi ales în autorităţile publice ori în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat Conform art 70 Cod penal aplică pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a hotărârii de condamnare”, se menționează în hotărâre.

În același dosar, primarul a mai fost obligat să plătească 500 de lei daune morale către Stan Mariana, respingând cererile formulate de Stan Radu și Dan Simion. Pe lângă această sumă, primarul ar trebui să achite și 1500 de lei, cheltuielile judiciare ale Statului.

surs: TurdaNews

Stiri care te-ar putea interesa

Actualitate, National
shares0 views
Actualitate, National
shares0 views

197 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române

Gherleanul - Mar 20, 2019

La 25 martie 2019 se împlinesc 197 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române, această dată având atât…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Şofer beat prins de poliţiştii gherleni! Acesta provocase un accident rutier

Gherleanul - Mar 20, 2019

La data de 19 martie, în jurul orei 17.55, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla deplasaţi la un eveniment rutier…

Actualitate, Eveniment
shares0 views
Actualitate, Eveniment
shares0 views

Bărbat închis la Penitenciarul Gherla! A primit 3 ani pentru că a violat o femeie

Gherleanul - Mar 20, 2019

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, Postul de Poliţie Măguri Răcătău au pus în aplicare un mandat de executare a…

Leave a Comment

Your email address will not be published.